Na początek trochę teorii : IRC (ang. Internet Relay Chat) to jedna ze starszych usług sieciowych umożliwiająca rozmowę na tematycznych lub towarzyskich kanałach komunikacyjnych, jak również prywatną z inną podłączoną aktualnie osobą.
Teraz w praktyce : http://www.milanclubpolonia.pl/mirc.exe
ściągamy aplikację, wypakowujemy do wybranego folderu i włączamy ;)
Zmiana/wybór nicka: Tools-Options-Connect
Jakby ktoś był zainteresowany, to program można dać w autostart systemu i włącza się tak samo jak np. antywirus, czy gg - automatycznie przy ładowaniu Windowsa.
Mój IRC po kilku (a w zasadzie po dwóch) dniach prawidłowego funkcjonowania przestał działać.. :/
Nie mogę się połączyć..
Wie ktoś może co mogło się stać?
Panowie ja informatykiem nie jestem także pytam sie was co mam zrobić jeżeli już rozpakowałem zaistalowałem wpisałem nick, chciałem cos napisac i mi wyskoczyl napis ze nie jestem w programie?
Snax opisał mi swój problem na priv i został on już zdiagnozowany ;)
damianek19922: w programie jesteś :) skoro wpisałeś nick. Być może nie jesteś na kanale. Lub nie połączyło Cię jeszcze z serwerem. Możesz mi napisać na PW co dokładnie masz tam napisane (skopiuj).
tu nawet nie chodzi już o ten TVN ale nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby iść do jakiejś drzyzgi do programu... dramat
no ale że jeszcze TVN to już totalny dramat :)
Cała rozmowa jest w miarę... normalna, co rzadko w tym programie się zdarza. Częściej widać tam ludzi z łapanki, którzy za kilka groszy udają różne dziwactwa przed kamerami, żeby nakręcać oglądalność, akurat Milanowy fragment jest ok.
Program Drzyzgi słynie z podstawianych typów. Kieeeedyś było o jakimś typie z Legii Warszawa (program oczywiście o kibolach). Wzięli gościa, który na Legię chodził chyba tylko we własnych myślach i marzeniach. Co za dyrdymały opowiadał to porażka. Sam jego wygląd, to było nieporozumienie pojęć, chudy szczypiorek z okularami przeciwsłonecznymi :).
No i program o mordercach, który zapamiętałem szczególnie. Że niby przeprowadzili wywiad z mordercą i pytali go za ile byłby w stanie zabić, stwierdził, że tak za 1000 zł to by już był w stanie to zrobić. Całkowita komedia. Lepsze niż filmy z Louis de Funès w roli głównej. Autoryzowany wywiad z płatnym morderca za 1000 zł :).
Możecie przytoczyć o czym była gadka, skoro temat został tutaj podniesiony?
_________________ TU SEITUTTA LAMIAVITA
Kiepura
Nr legitymacji: MCP 019
Kiepura poważnie Ci to imponuje?
Dramat, że ktokolwiek ze środowiska kibicowskiego udziela się w stacji takiej jak TVN. I jeszcze w szalu MCP. To antyreklama.