| |
Forum Milan Club Polonia Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu |
 |
Pozostałe - Projekty...
aqua - 11-01-2010, 03:11 Temat postu: Projekty... Wiem że podobny temat już był , ale bardzo dawno z tego co widziałem to w kwietniu ubiegłego roku. Mianowicie chodzi mi o to aby każdy , który ma jakiś pomysł na nową bluzę wstawił swoja idee w ten temat.Z doświadczenia wiem że niektórzy mają bardzo dobre pomysły i szkoda aby nigdy nie ujrzały światła dziennego , więc każdy pomysłowy user może zapodać swoim projektem.
Tu jest przykładowy projekt wykonany przez moja osobę.
Klasyczny przód z małym herbem , natomiast z tyłu czerwony dog na tle
mapy polski
Marcu - 11-01-2010, 09:49
herb milanu odpada z wiadomych względów, na plecach to buldog jest a nie dog, różnica w tych rasach jest spora ;)
Marcin64 - 11-01-2010, 11:21
Ja chyba tego nigdy nie zrozumiem - czemu odpada herb? Bo jest zastrzezony, no ok...
ale juz nie przesadzajcie - ile jest podrobek na calym swiecie?! Ile jest podrobek na SS z ktorych Milan nie generuje zadnych zyskow?
Czemu nie mozna na zamknietym forum zrobic zapisow na normalne bluzy z herbem Milanu, i wypuscic je w kregu zainteresowanych? Nikt tego nie sprawdzi, a ludzie beda mieli wkoncu polski gadzet klubu ktoremu kibicuja.
I nie mowcie mi ze mozna kupic cos z MCP bo to nie to samo - nie jestem kibicem MCP tylko Milanu.
Mam nadzieje ze sa chetni na wydanie takich bluz (niekoniecznie z buldogiem ;) i jakos sie zbierzemy ...
Moj wklejany juz wczesniej projekt: http://i40.tinypic.com/72ydll.jpg
kuba1899 - 11-01-2010, 12:05
Ponieważ jest to forum Milan Club Polonia. I proponujesz zarządowi MCP by zrobił bluzę z zastrzeżonym znakiem (ty jeszcze wkleiłeś dodatkowo maskotkę zastrzeżoną przez Warner Bros)... Myślę że nikt z zarządu nie będzie bronił osobom prywatnym robienia sobie takich bluz jakie chcą - po prostu tutaj jest miejsce na wklejanie projektów bluz MCP do zrealizowania przez MCP... chyba czytelniej się nie da tego napisać...
aqua - 11-01-2010, 15:27
Widzisz kuba jak pisałem wcześniej to jest tylko propozycja za bludoga można wkleić całkowicie co innego chodzi o samą inicjatywę zrobienia odmiennej bluzy.Chodzi o to , aby każdy kto ma pomysł wstawił go tu.A co do psa który rzekomo należy do "Warner Brosa"
niestety pomyłka.
Pozdrowienia z trójkolorowego Jaworzna
Pepe - 11-01-2010, 15:56
Kuba już przestań pierdzielić o tej poprawności, bo odnoszę wrażenie jakbyś był chodzącą świętością. Dobrze wiemy obaj, że tak nie jest :). Hehe. Z tym łorner bros dałeś czadu, bez kitu.
Ja im starszy tym bardziej przekonuję się, że dobrze, że nie używamy logo AC Milan. Bo mamy swoje i to w tej grupie jesteśmy zasymilowani i choćby dlatego, że tu należymy, możemy pisać na tym forum. Dodatkowo jesteśmy oficjalnym FC, otrzymujemy bilety itp. Powinniśmy dbać wobec tego o nasz (MCP) wizerunek i rozpoznawalność, bo Milan o to dbać w zasadzie nie musi...
kuba1899 - 12-01-2010, 15:18
http://i40.tinypic.com/72ydll.jpg
Proszę mi powiedzieć, bo może się mylę, ale na zdjęciu w poscie na który odpowiadałem (bezpośrednio pod więc nie musiałem używać opcji "CYTUJ"), jest maskotka Milenello która to została zaprojektowana przez WB? Bo na piżamach dzieci które kupiłem w styczniu był zajebiście czytelny (choć nie duży) napis:
(C) Warnes Bros.... i coś tam o Milanie :P
Nie jestem chodzącą świętością i oczywiście oboje o tym wiemy Pepe ;) Ja po prostu odpowiadałem dlaczego takie inicjatywy nie wychodzą od MCP... i jest to temat tak wałkowany, że nawet nie potrzeba do tego odpowiedzi zarządu bo jest to zajebiście oczywiste!! Jak dla mnie jak ktoś chce w czymś takim chodzić, to niech sobie produkuje te bluzy nawet w ilościach hurtowych. Po prostu MCP tego robić nie musi (i nie powinno).
EDIT: Dodam tylko że z podobnych powodów nie jebniemy sobie znaczka NIKE czy ADASIA, choćby bardzo fajnie wyglądało:)
kapiMCP - 12-01-2010, 15:35
Akurat Aqua na samej górze wkleił inny projekt niż ten z maskotką, natomiast takiego psa też kojarzę z jakiejś kreskówki. Pamiętam, że był bardzo groźny i miał zwykle w pysku kość ;-)
A tak już całkiem poważnie, bo Kuba wyjaśnił temat: podsumowując, MCP będzie wypuszczało pamiątki z logo MCP, bez logo Milanu (i bez innych zastrzeżonych znaków). Jeżeli ktoś chce kupić pamiątki Milanu może to zrobić chociażby w MilanPoint w Mediolanie czy przez internet na oficjalnej stronie Milanu, natomiast my jako Milan Club Polonia tworzymy identyfikację dla naszej, polskiej grupy fanów.
Oczywiście inwencja twórcza, koncepcje graficzne czy kolorystyczne - tutaj pozostaje pole do popisu, tylko jakoś chętnych nie ma do projektowania.
aqua - 12-01-2010, 20:05
No oki doki wszystko wyjaśnione wiem na przyszłość jak mam robić i myślę , że skoro kwestie tego co wolno , a czego nie mamy wyjaśnione więc pozostaje nam już tylko projektować i czekać na dobre pomysły innych userów.
Pzdrawiam aqua
krzysiekACM - 12-01-2010, 20:10
Takie bluzy z herbem Milanu, nie-MCP zawsze można sobie zrobić na własną ręke, nie przez stowarzyszenie, ktoś się zajmię zamówieniem potem wysyłką itd ;)
Projekty, dogadać się ile osób chętnych, produkcja, wysyłka i lans hehe
aqua - 12-01-2010, 22:02
No racja w sumie można się poozumieć , tylko żeby ludzie wrzucali dobre projekty
bo jak już coś zrobić to najlepiej taki ciuch który znokoutuje system.
SonaR - 13-01-2010, 11:09
Bardzo sluszne tez porownanie Kuby ze z tego samego powodu nie mozemy sobie chocby dodac na bluzie loga Adidasa.
Aqua skoro wiec juz wszystko masz wyjasnione i widze, ze masz zdolnosci projektowe to zachecamy do robienia projektow na wszelkie gadzety MCP i przedstawiania swojej propozycji.
Marcin64 - 21-01-2010, 14:40
| krzysiekACM napisał/a: | | Takie bluzy z herbem Milanu, nie-MCP zawsze można sobie zrobić na własną ręke, nie przez stowarzyszenie |
Dobra, ilu byloby chetnych na takie bluzy? Tak wstepnie (Cena powiedzmy do 100zł)
Oczywiscie nie mowie ze ten projekt ktory wrzucil aqua (bo ten buldog mi jakos srednio pasuje) ale ogolnie - z herbem Milanu z przodu, jakims napisem na kapturze lub rekawie i grafika na plecach? Projekt oczywiscie wybralibysmy wiekszoscia glosow, po przegladnieciu kilku propozycji
Jak zbierzemy 10/15/20 osob to ja sie deklaruje zajac projektem, zbiorka kasy i wyslaniem do Was bluz poczta.
Tak calkiem wstepnie - sa chetni?
aqua - 21-01-2010, 15:05
Ja jestem raczej chętny tylko zróbmy najpierw ptojekt , który będzie pasił wszystkim.
(Do zobaczenia na turnieju gieksy w m-ce)
krzysiekACM - 21-01-2010, 18:11
żeby się deklarować, to muszę zobaczyć jaka bluza, projekt ;)
ale wstępnie jestem zainteresowany
rangiz - 22-01-2010, 00:36
Zalezy od projektow ale wstepnie wchdodze w to
Marcin64 - 22-01-2010, 09:19
Zeby myslec nad robieniem projektow trzeba wiedziec czy jest dla kogo to robic;)
Bluza stricte kibicowska
krzysiekACM - 22-01-2010, 13:21
Swego czasu w gronie paru osób myśleliśmy o produkcji takich bluz:
Kiepura - 22-01-2010, 13:34
rozumiem, za pierwsze 3 zdjecia to tylko taki podglad pod kolejne 3??
nieprzypominam sobie by cs wydala kiedykolwiek takie bluzy...
krzysiekACM - 22-01-2010, 13:47
pierwsze 3 zdjęcia to projekty przodu bluzy (różne wersje) , kolejne 3 zdjęcia to projekty tyłu tej bluzy (też 3 różne warianty)
dobrze że sobie nie przypominasz, bo to są NASZE projekty, my chcieliśmy takie wydać ;)
Kiepura - 22-01-2010, 15:24
"wasze" pomysly na przod bluzy sa... "pomyslowe", ciekawe co na to cs ;)
rangiz - 22-01-2010, 15:34
Przód nr2 z czerwoną czcionką elegancki... tylko żeby umieścić gdzieś motyw herbu, jeśli bluza jest spoza MCP, np z tyłu w projekcie to bym chętnie brał.
SonaR - 22-01-2010, 15:41
moze dobrze ze to "wasze" i ze skonczylo sie tylko na projektach bo naprawde sa "oryginalne" :)
Sama bluza w takim stylu jest natomiast bardzo ciekawa i zamiast robic plagiaty zachecam osoby zdolne do wklejania projektow dotyczacych Milan Club Polonia gdyz to bardzo nam pomaga nie tylko w wydawaniu nowych gadzetow ale takze wskazuje kierunki w jakich mamy isc jesli chodzi o ich styl.
snaxkaka22 - 23-01-2010, 01:36
A oto moje skromne projekty..
krzysiekACM - 23-01-2010, 11:26
daj poprawne linki bo nic nie widać :)
podejrzałem to, mi się nie podobają takie oczojebne wzory, na całe plecy itd.
wole jakieś skromne herb, napis, coś jak wrzucałem wyżej te CSM
SonaR - 23-01-2010, 14:20
widac tylko po otwarciu linku w nowej karcie. Z tylu loga jak napisal Krzysiek zdecydowanie za duze. Poza tym tak jak pisalismy wczesniej nie moze byc loga Milanu.
rangiz - 23-01-2010, 16:31
Dlaczego nie może być herbu? Nikt chyba nie mówił, że bluza musi być oficjalnie wypuszczona pod szyldem MCP?
kapiMCP - 23-01-2010, 19:21
Sonar, koledzy tutaj planują zrobić bluzę prywatnie. Ja bym jednak zamiast CSM wstawił logo BRN. Jest fajniejsze :)
Marcin64 - 23-01-2010, 23:25
| SonaR napisał/a: | | loga Milanu. |
logo to ma MC'Donalds :)
Jest ktos jeszcze zainteresowany bluza kibicowska?
aqua - 25-01-2010, 23:11
tutaj takie najprostsze herb przód na bluzie ninja i z tyłu najzwyklejszy napis ROSSONERI
(oczywiście herb przerobiony żeby nie było że znak firmowy) A tak nawiasem ludzie czytajcie marcin chce zrobić bluze dla siebie i paru innych osób prywatnie a nie starać się żeby MCP zatwierdziło projekt. Więc skoro robi to na własną rękę to może sobie nawet logo adidasa wkleić i nikt poza adidasem nie może mu tego wytknąć.
JAWORZNO
rangiz - 26-01-2010, 02:06
Jakieś dobrze wklejone logo curva sud milano + np herb na plecach albo odwrotnie i będzie ok. Bluzą kibicowską jestem zainteresowany, najlepiej czarna
Kiepura - 26-01-2010, 08:32
chcesz polaczyc "logo csm" (swoja droga ciekawe jak wyglada) z herbem milanu??
kuba1899 - 26-01-2010, 08:51
| Cytat: | | Więc skoro robi to na własną rękę to może sobie nawet logo adidasa wkleić i nikt poza adidasem nie może mu tego wytknąć. |
Jak dla mnie to możesz całą rodzinę siekierą wymordować i nikt nie powinien się ciebie czepiać oprócz psów...:P co nie znaczy że dobrze robisz i nagle oczekujesz powszechnego aplauzu:) Nie dziw się że prezes stara się przytemperować rozpowszechnianie pirackiej odzieży na łamach oficjalnego forum fan clubu:P
Rangiz - jak zrobisz taką kombinację to nie bierz jej do Mediolanu ze sobą:) Bo jak chłopaki z CSM to zobaczą i rozpoznają "nie swoją" produkcję to kto wie co się stanie:P
Kiepura - 26-01-2010, 09:10
| kuba1899 napisał/a: | | Rangiz - jak zrobisz taką kombinację to nie bierz jej do Mediolanu ze sobą | :/
no i po co pisales!! nie zalamuj chlopakow... teraz to juz na bank, nie bedzie zadnych, nieplanowanych atrakcji.
niedobry kuba, niedobry ;)
blazej - 26-01-2010, 12:08
Jest zasada zarządu i jest o.k ja to rozumiem. Nie podobają Ci się projekty z logiem MCP to nie kupuj, też bym wolał z logiem Milanu. Ale dostosowuje się do ogółu. bawi mnie jednak podejście niektórych i pisanie o jakis prawach autorskich Warner Bross bo zachowujecie się tak jakbyscie wszystko legalne mieli w domu a niejeden pewnie tysiace mp3 na kompie ma. pozdrawiam:)
Kiepura - 26-01-2010, 12:31
jedna roznica.
co innego "dom", co innego "Stowarzyszenie", bawi mnie, ze WCIAZ niektorzy nie widza roznicy...
kuba1899 - 26-01-2010, 14:22
I dlatego mamy takie Państwo jakie mamy bo wszyscy są tacy "kumaci"...
aqua - 26-01-2010, 16:06
Oki doki bez napinki spooko wstawie inne herby tylko projektujcie tu cos bo chodzi o fajny desing na który by śię mogli wszyscy zrzucić i kupić bluzę.Więc mniej gadania więcej projektowania
krzysiekACM - 26-01-2010, 17:29
| Kiepura napisał/a: | jedna roznica.
co innego "dom", co innego "Stowarzyszenie", bawi mnie, ze WCIAZ niektorzy nie widza roznicy... |
a kto tu mówi że te "prywatne" bluzy, z herbem Milanu ma robić MCP?
napisałem na poprzedniej stronie, że można się zgadać w ileś tam osób i sobie takie zrobić, a to forum skupia milanistów i nie rozumiem czemu tutaj nie możemy wklejać takich projektów?
mnie bawi Wasza poprawność, powtarzam: nikt nie mówi że MCP ma robić gadżety z logiem Adidasa czy nawet tam Milanu, ale indywidualnie to możemy sobie robić co chcemy bo jeśli ktoś myśli że z Via Turati będą pozywać do sądu Marcina z Katowic to chyba upadł na głowe
snaxkaka22 - 26-01-2010, 17:45
Racja Krzysiu!
Bubu - 26-01-2010, 22:27
Ale on pisal o logu Warner Bross ktore akurat dotyczylo wtedy bluzy ktora mialaby byc wydana przez MCP a to juz roznica.
kapiMCP - 27-01-2010, 08:34
Dobrze, wszyscy już chyba wiedzą o co chodzi. MCP nie będzie używało na gadżetach znaków zastrzeżonych i jest to już powszechnie zrozumiane.
Jeżeli zaś ktoś prywatnie chce sobie coś zrobić (poza MCP i bez logo MCP), to jego sprawa i faktycznie najprawdopodobniej nikt z Via Turati nie będzie go ścigał za użycie logo Milanu czy klubowej maskotki.
Jest też jednak sprawa dobrego smaku. Mimo, że inicjatywa prywatna, projekty jednak nie są wklejane na czyimś gadu-gadu, lecz na forum MCP - i tu są komentowane. I jeżeli pada pomysł zrobienia bluzy z napisem Curva Sud Milano to nie dziwcie się koledzy reakcjom. Uprzedzając: oczywiście nikt z CSM również najprawdopodobniej nie pozwie autora bluzy...
Kiepura - 27-01-2010, 08:44
| krzysiekACM napisał/a: | | a kto tu mówi że te "prywatne" bluzy, z herbem Milanu ma robić MCP? | kto??
| kapi napisał/a: | | Uprzedzając: oczywiście nikt z CSM również najprawdopodobniej nie pozwie autora bluzy... | dobry "lisc" powinien zalatwic sprawe...
| kapi napisał/a: | | Jest też jednak sprawa dobrego smaku. |
dziekuje za uwage!!
Pepe - 27-01-2010, 14:32
| Kiepura napisał/a: | | chcesz polaczyc "logo csm" (swoja droga ciekawe jak wyglada) z herbem milanu?? |
Zakapturzona postać z zasłoniętymi ustami. Tak swoją drogą polecam wszystkim bekową stronę główną CSM. Hehehe, to się nazywa ksero...
www.curvasudmilano.it
| blazej napisał/a: | | bawi mnie jednak podejście niektórych i pisanie o jakis prawach autorskich Warner Bross bo zachowujecie się tak jakbyscie wszystko legalne mieli w domu a niejeden pewnie tysiace mp3 na kompie ma. pozdrawiam:) |
To Ty nie wiesz, że u nas w FC nikt nie klnie, nie przechodzi na czerwonym świetle i używa wszystkiego legalnego? Jesteśmy k...a strażnikami moralności i prawości, czaisz bazę?
| Kiepura napisał/a: | jedna roznica.
co innego "dom", co innego "Stowarzyszenie", bawi mnie, ze WCIAZ niektorzy nie widza roznicy... |
Jasne, ale obłuda, sprzeczność z samym sobą i zakłamanie pozostaje to samo. Kwestia dobrego smaku kolego, jak to sam zacytowałeś.
| kapi napisał/a: | | Uprzedzając: oczywiście nikt z CSM również najprawdopodobniej nie pozwie autora bluzy... |
Kapi - sugerujesz, że włoscy koledzy po szalu lubią współpracować z organami powszechnie uważanymi w świecie kibiców za wroga numer 1? :) Mam nadzieję, że się tylko źle wyraziłeś :).
sawczen - 27-01-2010, 15:01
kapi się dobrze wyraził, bo nikt z csm nie powie do sądu autora takiej bluzy, ewentualnie spyta co to k... ma być, czy to jakaś kpina i raczej nie przybije piątki. Moim zdaniem o tyle stworzenie bluzy czy gazdetu z gadzetem acm polaczonym z jakims haslem czy cos jest okej, tak stworzenie czegokolwiek ze skopiowaniem CSM jest prostym sku.....stwem! wyobrazcie sobie, ze jakies osiłki w Czeczenii bawią się herbem MCP i produkują sobie bluzy z naszym logiem, fajnie prawda?
Chcemy wyglądać w Mediolanie poważnie czy jak dzieciaki z Polski, które robią sobie bluzy z herbem acm w połączeniu z maskotką czy napisem CSM?
Kiepura - 27-01-2010, 15:08
| Pepe napisał/a: | | Jasne, ale obłuda, sprzeczność z samym sobą i zakłamanie pozostaje to samo. Kwestia dobrego smaku kolego, jak to sam zacytowałeś. | dokladnie, tylko ja ze "swoimi" sciagnietymi mp3 nie wychodze na ulice (np. handlowac), ty juz chcesz :)
pomijajac nawet kwestie smaku jak widac
krzysiekACM - 27-01-2010, 18:31
Ja "Curva Sud Milano" traktowałem bardziej jako nazwę trybuny, młyn Milanu niż nazwe grupy kibicowskiej. Coś jak "Żyleta" "Zegar" czy inny "Kocioł".
Nigdy do głowy by mi nie przyszło żeby robić bluzy z napisem Brigate Rossonere czy Guerrieri Ultras, bo normalne że nikt z nas nie przynależy do którejś z grup
Pepe - 28-01-2010, 10:36
| Kiepura napisał/a: | dokladnie, tylko ja ze "swoimi" sciagnietymi mp3 nie wychodze na ulice (np. handlowac), ty juz chcesz :)
pomijajac nawet kwestie smaku jak widac |
Ale ja tych bluz nie chcę kolego. A nawet gdybym chciał, po prostu nie oszukuję innych i siebie przy okazji próbując zachować pozory.
Krzysiu czy Ty sobie żartujesz :)?
We Włoszech mnóstwo ekip ma przydomki związane z curwą. I to są nazwy ekip przecież. To tak jakbyś sobie zrobił Teddy Boys Piotrków :).
krzysiekACM - 28-01-2010, 15:53
a jakby było "Curva Sud" bez Milano, to też by była nazwa ekipy?
ja zawsze myślałem że Curva Sud to trybuna południowa na Milanie, gdzie zasiadają ultrasi... :]
Marcu - 28-01-2010, 17:07
Curva Sud Milano to zdecydowanie nazwa ekipy, a nie młyn, trybuna, czy kocioł. Samo Curva Sud to trybuna więc bluzy z takim napisem nikt nikomu zabraniać nie powinien.
rangiz - 28-01-2010, 18:00
Curva Sud to co najmniej kilka włoskich młynów...
Marcu - 29-01-2010, 19:19
młynów w jakim sensie?
rangiz - 30-01-2010, 15:32
No tak jakby w Polsce było kilka żylet, czy też kotłów... dopiero Curva Sud Milano pozwala skojarzyć tą ekipę.
Marcu - 30-01-2010, 18:53
Ja pytałem o sens.
Curva Sud Milano to nie żaden młyn. Jak już, to młyn jest tworzony przez CSM, czyli to jest ekipa.która coś tworzy.
|
|