| |
Forum Milan Club Polonia Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu |
 |
Wyjazdy - Wyjazd na mecz Milanu - prosze o kilka odpowiedzi
BodzioKSG - 02-02-2010, 12:37 Temat postu: Wyjazd na mecz Milanu - prosze o kilka odpowiedzi Wiatm chcialbym z kumplem wybrac sie w kwietniu na mecz Milanu (najprawdopodobniej 11go z Catanią). Moze ktos z was odpowiedzialby mi na pare pytań.
A mianowice jak wyglonda sprawa z kupnem biletow przed meczem ?? Czy mozna kupic przed meczem (normalnie w kasach stadionowych jak to bywa w polsce) czy raczej kupywac gdzies w przedsprzedazay (jesli tak to gdzie) - oczywiscie wiem ze na mecz z Catanią powinno być dużo łatwiej kupić bilet niż na mecz z Juventusem albo inna Romą. I jak wyglonda sprawa cenowo z biletami (ile kosztuja) - pytania kieruje do osob ktore jezdzily juz na mecze i mają rozeznanie w tych sprawach.
Jeszcze jedno czy museum Milanu jest tez otwarte w dniu meczu (mecz z catania przypada na niedziele).
kuba1899 - 02-02-2010, 14:09
Wałkowane 100 razy ale co tam:)
1. Bilety na Catanię dostaniesz pewnie bez problemu w dniu meczu w kasach.
2. Milan - Catania to mecz "Faschia B" więc ceny masz tu: http://www.acmilan.com/InfoPage.aspx?id=92038
3. Muzeum jest zawsze zamknięte w dniu meczu
BodzioKSG - 02-02-2010, 15:27
dzieki KUBA jednakże jeszcze trocha cie pomęcza jeśli pozwolisz :P
Mianowicie - czy dojazd z Lotniska w Bergamo do Mediolanu jest jakoś specjalnie skomplikowany (czy komunikacja działa sprawniej niż w polsce :P). I jeśli wiesz to czym najlepiej tam dojechac, i jak czesto srodki komunikacji kursuja miedzy mediolanem a bergamo.
A drugra sprawa to te ceny biletow (jako ze włoskiego nieznam) - to domyslam sie ze ANNELLO 1,2,3 (oznacza pierscienie stadionu, 1-dolny,2-srodkowy,3-gorny) ROSSO,ARANCIO,BLU, VERDE - to jakies konkretne sekroty ?? A cena STADIUM BOX OFFICE PRICE to cenu biletu na stadionie ??
Oraz czy jest gdzieś rozrysowany (sektory zaznaczone) - zeby rozeznac sie po stadionie, zebym wiedzial gdzie kupuje bilet.
Przepraszam ze tyle pytam, ale to moja pierwsza wyprawa do Mediolanu. Acha i czy trzeba mieć jakąś karte kibica zeby kupić bilet czy bezproblemowo moge kupic bez niczego ??
radinjo - 02-02-2010, 18:54
w sumie to leniuch z Ciebie... wszystko jest w necie, wystarczy poszukać :)
Bergamo - Mediolan - Bergamo ... autobusy jeżdżą co 30 minut z dokładnością większą niż w Polsce... od 4 rano. Koszt 6.80 E w jedną stronę, metro 3 Euro 24 godzinny bilet.
4 kolory, które wymieniłeś to 4 trybuny, masz wszystko na mapce stadionu ...
http://www.acmilan.com/InfoPage.aspx?id=76714
a co do zakupu biletu w kasie, to dokument tożsamości wystarczy :)
ps. opisać atrakcje turystyczne warte zwiedzenia ??? :P
krzysiekACM - 02-02-2010, 19:32
Czy Was nie denerwuje to, że co jakiś czas loguje się nowa osoba i pyta o te same rzeczy na forum po raz N-ty?
Ludzie, zanim o coś zapytacie, poczytajcie forum bo niektóre tematy były wałkowane po 100 razy...
sawczen - 02-02-2010, 20:06
może ktoś kto ma chwilę i jeździł prywatnie na mecze stworzy przyklejony temat z FAQ dla osób wybierających się prywatnie do Mediolanu? ;) ja bym coś napisał, ale prywatnie jeszcze nie byłem, więc nie mam doświadczenia z jazdą z Bergamo do Mediolanu itd. :)
Kiepura - 03-02-2010, 08:26
| krzysiekACM napisał/a: | | Czy Was nie denerwuje to, że co jakiś czas loguje się nowa osoba i pyta o te same rzeczy na forum po raz N-ty? | krzysztof, wg zasad panujacych w mcp, nalezy sobie pomagac i "prowadzic za reke".
edukacja byla w szkole.
BodzioKSG - 03-02-2010, 12:25
Atrakcji wymieniac niemusisz :P - dzieki.
Niedenerwujcie sie, przecież jako kibic Milanu który nigdy niebył w mediolanie chyba mam prawo niewiedzieć jak to wszystko tam wygląda. A kogo innego mam zapytać jak nie osob ktore tam już były i mogą mi pomóć.
do KrzysiekACM - napisałem wyraźnie ze prosze o pomoc osoby które mogą mi pomóc, jesli ci to przeszkadza to wybacz ale po co sie tu udzielasz, poprostu olej ten temat (pozdro).
Dzieki za wszystkie odpowiedzi, choc mam ostatnie 3 pytania- kibice interu (gości) to kolor zielony tak ?? I czy można zwiedzić szatnie Milanu np. w poniedzialek po meczu (czy to musi być jakaś zorganizowana grupa ktora ma te zwiedzanie zamówione) - czy jak to wygląda ? I czy z mediolanu na stadion trafić trudno ?? Czy kierowac sie za grupą (nigdy niebyłem wiec niewiem).
kuba1899 - 03-02-2010, 14:01
Chodzi o to, że na te odpowiedzi byś sobie sam odpowiedział szukając w googlach albo na tym forum... ale nie mogę się powtrzymać i odpowiem:P i od razu przepraszam, ale muszę uszczypliwie:P
Na stadion z Mediolanu trafisz łatwo bo stadion znajduje się w Mediolanie :P Najlepiej jak spojrzysz na jakąkolwiek mapę i zobaczysz gdzie stadion się znajduje i gdzie ty będziesz mieszkał, skąd dojeżdżał... jak metrem, wysiądź na stacji Lotto... potem za tłumem. Mapkę miasta dostaniesz gratis na lotnisku w bergamo, albo znajdź w necie i wydrukuj sobie.
Kibice Interu ubierają się z reguły na czarno-niebiesko, ale domyślając się pytania, sektor kibiców Interu podczas derbów ma krzesełka koloru zielonego, aczkolwiek podczas meczu Milan Catania raczej ich tam nie będzie - będą siedzieć kibice Milanu...
Szatnie Milanu możesz zwiedzić w poniedziałek. Wykupuje się wycieczkę po stadionie wraz z wejściem do Muzeum. W zeszłym roku zapłaciłem za to 12,5 euro nie wiem czy się ceny zmieniły.
Kiepura - 03-02-2010, 14:05
| BodzioKSG napisał/a: | | mam ostatnie 3 pytania- kibice interu (gości) to kolor zielony tak ?? I czy można zwiedzić szatnie Milanu np. w poniedzialek po meczu (czy to musi być jakaś zorganizowana grupa ktora ma te zwiedzanie zamówione) - czy jak to wygląda ? I czy z mediolanu na stadion trafić trudno ?? |
1. TAK
2. niestety... nie jestem pewien, ale skoro dzien przed mozna, to chyba dzien po rowniez ;) jednakze wlosi to, wlosi i jeszcze niejedna niemila niespodzianka moze cie spotkac.
3. stadion?? w sumie to stadion jest w mediolanie :)
jesli chodzi o przemieszczanie sie, to:
- z bergamo sa autobusy na dw. kolejowy w mediolanie (bilety po 7-8E, czas jazdy-niecala godz.)
- w samym mediolanie metro jest rewelacyjne i dowiezie ciebie wszedzie (na niektorych mapach (jezeli chcesz zwiedzac) masz to dokladnie opisane).
- na SS jedziesz linia czerwona (np. z duomo) w strone rho-fiera (nalezy pamietac, ze kolejki jezdza wahadlowo-na zmiane, gdzyz linia sie rozdziela na rho-fiera i sesto) i wysiadasz na stacji lotto!!
- dalej niestety idziesz "z buta" za tlumem" (ok. 10min)
- pod stadion podchodzicie od strony curvy nord. natomiast wejscie do muzeum jest od drugiej strony (w sumie to muzeum dziadowskie (na koniec roku 2008), ale zwiedzanie stadionu i szatni to rekompensuje)... koszt ok. 10E
ps. stojac plecami do curvy sud (pod wejsciem do muzeum) i patrzac przed siebie, po drugiej stronie ulicy bedziesz mial fajna restauracyjke (wygladajaca raczej jak stolowka)... dobra pizza i dobre piwko :) i tanio przede wszystkim!!
powodzenia
krzysiekACM - 03-02-2010, 16:48
| Kiepura napisał/a: | | krzysiekACM napisał/a: | | Czy Was nie denerwuje to, że co jakiś czas loguje się nowa osoba i pyta o te same rzeczy na forum po raz N-ty? | krzysztof, wg zasad panujacych w mcp, nalezy sobie pomagac i "prowadzic za reke".
edukacja byla w szkole. |
ja wszystko rozumiem, ale po prostu sam udzielałem odpowiedzi wielokrotnie na takie pytania, wszystko to jest na forum, nie podoba mi się robienie burdelu-czyli zakładanie nowego tematu bo 1 osoba ma jakieś pytania. BodzioKSG-to nic osobistego ;)
może przerzućcie te posty + z innych wątków w jakiś jeden zbiorczy temat "Wyjazd do Mediolanu prywatnie-pytania, odpowiedzi" i wtedy każdy "świeżak" będzie mógł z łatwością znaleźć odpowiedzi na nurtujące go pytania ;)
kapiMCP - 03-02-2010, 21:15
Krzysiek ma rację. Aby uniknąć dublowania wątków, można by zebrać wszystkie tego typu informacje (transport, dojazd, bilety, sektory, muzeum, sklep, nocleg). Jeżeli ktoś się podejmie stworzenia takiego FAQ, umieścimy na stronie/forum. Adres e-mail bez zmian: kontakt@milanclubpolonia.pl
BodzioKSG - 04-02-2010, 01:48
Macie racje stwórzcie faq a unikniecie w przyszłości takich natrętów jak ja :P - dzieki za wszelkie info.
Macie może jakieś porady do kogoś (mnie i kumpla) kto nigdy niebył we włoszech i wybiera sie na mecz swej ukochanej drużyny ?? Znajomosć w stopniu komunikatywnym j.agnielskiego jest wystarczjąca czy podstawowe zwroty w jezyku włoskim mile widziane ?? Acha i najwazniejsze o co niezapytałem wczesniej czy macie jakieś namiary na jakąś dobrą kwatere, tanią na jakies 2-3 dni ?? To wszystko i jeszcze raz dzieki za wszelkie pomocne info udzielone mojej skromnej osobie :D
kuba1899 - 04-02-2010, 12:26
http://www.milanhostelemmy.com/ - tu mieszkałem ja... może być
http://www.hihostels.com/...a-031076.en.htm - ten masz pod samym prawie stadionem, ale ponoć straszny Mordor...
http://www.hostelbookers.com/ - tu masz większy wybór
dogadasz się nawet na migi
dondamajk - 04-02-2010, 18:24
My z kumplem w przyszly weekend testujemy Ibisa... wychodzi 45EUR od glowy, wiec cenowo zblizone do tego gdzie byl Kuba, a standard jednak ciekawszy. W Mediolanie masz dwa Ibisy, my wybieramy sie do tego w centrum miasta.
Pozdrawiam
Kiepura - 04-02-2010, 21:08
| kuba1899 napisał/a: | | http://www.hihostels.com/...a-031076.en.htm - ten masz pod samym prawie stadionem, ale ponoć straszny Mordor... |
zaden mordor... piekna studencka meta :)
jedyny minus, to cele 6 osobowe... ale za 19.50 ze sniadaniem mnie zawsze wystarczy.
BodzioKSG - 05-02-2010, 02:14
No to wielkie dzieki za wszelkie info. Teraz niepozostaje nic innego jak jechac (bileciki lotnicze juz zamówione) więc pozostaje odliczanie do zrealizowania jednego z marzeń każdego kibica MILANU (zobaczyć ich na żywo na SAN SIRO). WIĘC ... SON CONTENTO :P
Acha MILAN POINT - bedzie otwarty w niedziele ??
Kiepura - 05-02-2010, 08:29
bedzie...
Sebinho - 05-02-2010, 09:35
siemka ; )
BodzioKSG pamietaj ze jak bedziesz smigac po Mediolanie to nie sciagaj naszyuch barw nawet widzac tych z gorszej czesci Mediolanu:P i uwazaj na tych romuncow mega naciagaja i wciskaja wszystko co tylko sie da...
co do pamiatek to Milan point drogie oprocz tego masz na duomo jeszcze Fottbal Team i cos tam jeszcze , a pod stadionem masz tego od groma ; )
takze zycze udanego wypadu i czekamy na relacje ; )
kuba1899 - 05-02-2010, 10:29
| dondamajk napisał/a: | | My z kumplem w przyszly weekend testujemy Ibisa... wychodzi 45EUR od glowy, wiec cenowo zblizone do tego gdzie byl Kuba, a standard jednak ciekawszy. |
Nie no ja płaciłem 45 za pokój 2 osobowy, więc jednak 2x taniej, chyba że coś się zmieniło:)
dondamajk - 05-02-2010, 13:14
| kuba1899 napisał/a: | dondamajk napisał/a:
My z kumplem w przyszly weekend testujemy Ibisa... wychodzi 45EUR od glowy, wiec cenowo zblizone do tego gdzie byl Kuba, a standard jednak ciekawszy.
Nie no ja płaciłem 45 za pokój 2 osobowy, więc jednak 2x taniej, chyba że coś się zmieniło:) |
Chyba sie zmienilo, bo:
| Cytat: | Double room with private bathroom 80,00
Twin room shared bathroom 70,00 |
a w Ibisie 85EUR za duble z lazienka...
sawczen - 05-02-2010, 13:32
zapomnieliście o najważniejszym: w centrum miasta trzymaj się z dala od murzynów (nie żebym był rasistą :D ), którzy zakładają na ręce jakieś pieprzone sznurki, za które potem chcą $$$ - szkoda drobnych, chyba, że masz jakieś stare polskie pieniądze, to możesz bekę skręcić :) najlepiej od razu każ im spier... iść sobie :)
Marcu - 06-02-2010, 12:30
jak im każesz iść sobie w sposób podpowiedziany wyżej to Cię na pewno zrozumią i będą wiedzieć, że jesteś z Polski :)
BodzioKSG - 07-02-2010, 02:52
| Sebinho napisał/a: | siemka ; )
BodzioKSG pamietaj ze jak bedziesz smigac po Mediolanie to nie sciagaj naszyuch barw nawet widzac tych z gorszej czesci Mediolanu:P i uwazaj na tych romuncow mega naciagaja i wciskaja wszystko co tylko sie da...
co do pamiatek to Milan point drogie oprocz tego masz na duomo jeszcze Fottbal Team i cos tam jeszcze , a pod stadionem masz tego od groma ; )
takze zycze udanego wypadu i czekamy na relacje ; ) |
Właśnie miałem zapytac o to jak reagować na kibiców interu a dokladnie czy w dniu meczu kreci sie ich duzo po miescie (barw napewno nie sciagne o to jestem spokojny). Jak to wygląda we wloszech pod tym wzgledem, chodzi mi o reakcje kibiców przeciwnych druzyn na swoj widok :D:D:D na miescie.
A co do pamiatek to zapewno w jakies sie uzbroje ale czy w Milan Point to sie okaze (ale zwiedzic trzeba).
kuba1899 - 07-02-2010, 11:34
Nikt na ciebie nie reaguje... nie spodziewaj się że połowa mediolanu chodzi w jednych szalikach a połowa w drugich... oprócz straganów, to w sumie więcej osób chodzi po Gdańsku w szalikach Lechii niż po Mediolanie w jakichkolwiek barwach.
bajer - 07-02-2010, 14:50
| BodzioKSG napisał/a: | | miałem zapytac o to jak reagować na kibiców interu a dokladnie czy w dniu meczu kreci sie ich duzo po miescie (barw napewno nie sciagne o to jestem spokojny). Jak to wygląda we wloszech pod tym wzgledem |
na derbach jak siedzieliśmy to wokół obok siebie siedzieli kibice Interu i Milanu, to samo pod stadionem, nie było żadnych problemów ani zaczepek ;) także za barwy nikt ci nic nie zrobi i ty nikomu też nie rób, szkoda zachodu na Interistów :P
kapiMCP - 07-02-2010, 22:41
Nie ma żadnych zaczepek dopóki interista nie zasiądzie w sektorze nad Tobą (derby) i nie zacznie w Ciebie pluć, rzucać śmieciami czy racami. Ot, Dziki Zachód :)
bajer - 08-02-2010, 09:11
to ja nie wiem, obok nas, przed nami i za nami siedzieli na derbach Interiści i nikt nikogo nie zaczepiał, pełna kultura była :P więc chyba zależy na kogo się trafi :D Interista Interiście nierówny
kapiMCP - 08-02-2010, 09:43
Zwróć uwagę, że nie napisałem o interistach obok, z przodu czy z tyłu. Tacy są nieszkodliwi, bo możesz im w razie czego odpłacić pięknym za nadobne. Mówię o interistach NAD sektorem, którzy to - wykorzystując grawitację - okazują swoją wielką siłę i niechęć do czerwono-czarnych barw. Po meczu natomiast idą spokojnie z Milanistami do domów, ponieważ jak powszechnie w Polsce wiadomo, we Włoszech jest pełna kultura jeżeli chodzi o kibicowanie :)
BodzioKSG - 09-02-2010, 13:30
Ja niestety niejade na derby tylko na mecz z Catanią więc omijam problem interistów "nademna" :P . Macie moze jakies porady dla kogos kto jedzie pierwszy raz na szpil (mecz) do wloch. - bylbym wdzieczny, każda pomoc sie przyda (jezyka już sie ucze - znaczy podstawowe zwroty, liczebniki itp).
Kiepura - 09-02-2010, 14:26
| BodzioKSG napisał/a: | | Macie moze jakies porady dla kogos kto jedzie pierwszy raz na szpil (mecz) do wloch | a w ogole przeczytales SWOJ watek w calosci??
to co chcesz tam sobie pozwiedzac, to tak naprawde twoja sprawa... no offens :)
BodzioKSG - 10-02-2010, 12:32
Dzieki za wszelkie info. Jestem usatysfakcjonowany wszelką pomocą którą otrzymałem. Dzieki wielkie Grazzie Mille !!!!
konrad_acm - 19-02-2010, 11:10
W miarę na bieżąco sledzę tematy o wyjazdach i jestem jak najbardziej 'za' zrobieniem czegoś w rodzaju poradnika. Każdy mógłby się dopisać np. polecając konkretny hotel czy przewoźnika.
Mam tez pytania od siebie (chyba ich nie zdubluję):
- Jak wyglada sytuacja z dziećm na san Siro? (8 lat), ceny biletów, bezpieczeństwo itd.
- Czy Ryanair wyliczając mi podróż (dla 3 dorosłych i 3 nieletnich) za ok.300 euro powrót 100 zaskoczy mnie jeszcze dodatkowymi opłatami na lotnisku? przy odprawie online.
- Czy na moją kartę Cuore Rossonero mogę rezerwować już bilety i czy może być ich sześć? chodzi o mecz z Fiorentiną na majówkę ;)
z góry dzięki za odpowiedzi :)
marobufaro - 19-02-2010, 11:41
| konrad_acm napisał/a: |
Mam tez pytania od siebie (chyba ich nie zdubluję):
- Jak wyglada sytuacja z dziećm na san Siro? (8 lat), ceny biletów, bezpieczeństwo itd.
- Czy Ryanair wyliczając mi podróż (dla 3 dorosłych i 3 nieletnich) za ok.300 euro powrót 100 zaskoczy mnie jeszcze dodatkowymi opłatami na lotnisku? przy odprawie online.
- Czy na moją kartę Cuore Rossonero mogę rezerwować już bilety i czy może być ich sześć? chodzi o mecz z Fiorentiną na majówkę ;)
z góry dzięki za odpowiedzi :) |
Ponizej masz ceny biletow, na samym dole jest informacja o zniżkach i tak dzieci od 7-15 maja bilety REDUCED, czyli za pol ceny. A dzieci do lat 7, z doroslym posiadajacym wazny bilet, wchodza na bilet specjalny za 2 euro.
http://www.acmilan.com/InfoPage.aspx?id=92038
Ryanair jedyne czym Cie jeszcze moze zaskoczyc to zmiana terminow (u nich to czeste), a skad lecisz bo jak z Krakowa to ja bym rozwazyl jednak WizzAir z Katowic (sa zwykle ok. 2 razy tansi).
Carta CR nic Ci w tym przypadku nie daje, jedynie oplacone czlonkostwo Noi del Milan daje taka mozliwosc. Jak oglosza (o ile to w ogole zrobia) sprzedaz internetowa na Fiorentine to tam beda terminy i wtedy bedziesz mial pewnie mozliwosc kupic bilety z tydzien wczesniej niz zwykli zjadacze chleba.
Pozdro
konrad_acm - 19-02-2010, 12:12
marobufaro, ja z Berlina, mam do lotniska 100km.
Chcemy usiąść na pomarańczowej na dole, jak bedzie to się okaże.
dzięki
MikoZ - 19-02-2010, 16:49
| konrad_acm napisał/a: | | - Czy Ryanair wyliczając mi podróż (dla 3 dorosłych i 3 nieletnich) za ok.300 euro powrót 100 zaskoczy mnie jeszcze dodatkowymi opłatami na lotnisku? przy odprawie online. |
Ryan od pewnego czasu wprowadził odprawy online obowiązkowe, kiedyś było to jedną z opcji, teraz nie mając wydruku z odprawy online na lotnisku dopłacasz 160zł od osoby (sprawdzone na własnej skórze) więc polecam tego nie przegapić bo czasem koszt wzrasta o 100% :)
MOLU - 19-02-2010, 17:15
| konrad_acm napisał/a: | marobufaro, ja z Berlina, mam do lotniska 100km.
dzięki |
To ja Ci polecam z Berlina Schoenefeldu lecieć easy jetem.
konrad_acm - 20-02-2010, 08:26
MOLU, wychodzi 100 euro drozej, ale ladujemy w Mediolanie więc mozna to przemyśleć.
Dlaczego ich polecasz?
MOLU - 20-02-2010, 15:33
| konrad_acm napisał/a: | MOLU
Dlaczego ich polecasz? |
Od ponad 3 lat korzystam z tych lini i lotniska w Berlinie i zawsze jest wszystko ok. Linie te były najtańsze ,choć faktycznie ostatnio trochę podrożały... Przede wszystkim chodziło mi o bliskość od Ciebie do lotniska (tańszy transport i krótszy czas)...
Aurora - 20-02-2010, 17:19
Sprawdziłam loty z Berlina do Mediolanu. Terminy są elastyczne. Ale bilety są dość drogie. Mam na myśli, że za granicą 60 euro to pestka dla wszystkich. Co innego w kraju.
Jest inna alternatywa. Połączenie W-wa - Mediolan.
Czy zdarzają się duże opóźnienia ? Nigdy nie leciałam lotem, wiec to mnie zastanawia.
Kiepura - 25-02-2010, 12:59
jak 2 tygodnie temu sprawdzalem, to przelot w obie strony w terminie meczu z judaszem w maju, byl w cenie 89pln... taniej to chyba juz sie nie da ;)
EDIT: teraz podrożalo do 160pln ;)
Pepe - 25-02-2010, 14:30
Kiepura wylot z Warszawy?
Czy piszesz się na taki wypad? Cena 160 zł w obie strony i tak zajebista, a mecz hitowy :D.
Kiepura - 25-02-2010, 22:03
tak, z warszawy, ale przypuszczam, ze z pyzowic na dzien dzisiejszy beda w podobnej cenie :)
z mila checia bym sie wybral, lecz raczej spasuje tym razem.
moze w ostatniej chwyli...
Voltrex - 04-03-2010, 21:26
Nie zakładam nowego tematu bo mam tylko jedno pytanie. Mianowicie wybieram się na mecz Milan-Juventus ze znajomymi, a jest to ostatni mecz w sezonie, do tego prestiżowy, więc mam obawy co do dostępności biletów w kasach. Wiem, że na ligę nie przychodzi pełny stadion, ale... właśnie, jak myślicie? Lepiej rezerwować czy liczyć na kasy w dzień meczu? I jeżeli miał bym rezerwować z jak długim wyprzedzeniem można to zrobić?
marobufaro - 04-03-2010, 22:10
Z tego co się orientuję to na mecze z Juve i Interem oraz czasami na Rome i Fiorentine biletow w kasach brak. Na 99% kilka dni przed meczem na stronce bedzie komunikat sold out, ale to nie znaczy ze biletow nie kupisz. Kazdy konik w Milano ma jakichs slupow z cuore rossonero i kupuje po kilka biletow na kazda z CR, więc od konia na relaksie kupisz. Ja na Milan - ManU zaplacilem za bilet 80 (normalnie wart 20) plus 10 euro za zmiane nazwiska. Tak wiec u konia kupisz na pewno, a normalnie musisz polowac na stronce czy sie czasem nie pojawia (sprawdzaj zarowno angielska jak i wloska wersje bo sie sporo roznia trescia).
Pozdro
Aurora - 04-03-2010, 23:18
Witam:)
Ja również zastanawiam się nad tym. W tych dniach mam Kortowiadę. I chętnie bym się z kimś wybrała, bo sama nie. Kto jest chętny? ;P
sawczen - 05-03-2010, 08:16
z Gdańska wizzair oferuje lot do Bergamo 14 maja za 69zł i powrót 17 maja za 179zł. Z powrotnym lotem troszkę pałę przeginają chyba... :)
też pasuję raczej ...
Kiepura - 05-03-2010, 08:32
dolicz jeszcze 20pln roznych oplat :)
z warszawy (jak pisalem w innym watku) wlot niedziela, przylot poniedzialek - koszt laczny 160pln (spokojnie z miesiac ta cena sie utrzyma)
łachu - 05-03-2010, 09:06
Kiepura, od paru dni jest już 220pln
Aurora - 05-03-2010, 09:33
Ja tez chcę z Warszawy. Cena jest atrakcyjna. To tylko na jedna noc. Z Gda wylot nie opłaca się, bo tylko stracicie dużo euro na noclegi ;p chyba, że pod namiotem.
Kto jest zainteresowany opcją lotem z W-wy ??
Kiepura - 05-03-2010, 09:38
racja lachu!! sorry za bląd
Aurora - 05-03-2010, 21:14
Więc kto jedzie na bank na mecz z Juventusem ?? A jak wygląda sprawa z noclegiem na 3 noce?
marobufaro - 06-03-2010, 11:03
| Aurora napisał/a: | | Więc kto jedzie na bank na mecz z Juventusem ?? A jak wygląda sprawa z noclegiem na 3 noce? |
Ponizej masz linka do fajnego hosteliku jakis kwadrans spacerkiem od Duomo. Bardzo mila obsluga, gadaja wszyscy po angielsku, do tego sniadanie(oczywiscie klasyczne wloskie czyli na slodko z kawka). My sobie na Milan-ManU zarezerwowalismy 5 osobowy pokoj po 18 euro od lebka. Przyjechalismy we trojke, bo dwie osoby nie daly rady, wiec nam dali normalna trojke w tej samej cenie. Tak wiec szczerze polecam.
http://www.hostelsclub.com/hostel-en-4641.html
Voltrex - 06-03-2010, 12:59
80E od koników to sporo (oczywiście w przeliczeniu na nasz 'mocny' złoty)... Mam nadzieję, że w razie jak nie dam rady zarezerwować biletu na juve będzie trochę taniej niż na LM.
Z tą zmianą nazwiska nie ma żadnego problemu?
Aha, i czy da się jeszcze kupić bilet od koników dzień wcześniej i gdzie mogą stać, bo wiem że w dzień meczu to zawsze stoją jak się z metra wychodzi, ale tam to już jest właśnie szał cen.
Pepe - 07-03-2010, 13:05
Ja na mecz z Juve bym się z miłą chęcią pisał. Już wspomniałem zresztą o tym wcześniej. Ten mecz na 100 % będzie w niedzielę i pewnie o 15, więc lajtowo byśmy obrócili to w jeden dzień. Mogę się pisać nawet na podróż ze stolycy. Aurora-jakby co-pw.
marobufaro - 07-03-2010, 13:47
| Voltrex napisał/a: | 80E od koników to sporo (oczywiście w przeliczeniu na nasz 'mocny' złoty)... Mam nadzieję, że w razie jak nie dam rady zarezerwować biletu na juve będzie trochę taniej niż na LM.
Z tą zmianą nazwiska nie ma żadnego problemu?
Aha, i czy da się jeszcze kupić bilet od koników dzień wcześniej i gdzie mogą stać, bo wiem że w dzień meczu to zawsze stoją jak się z metra wychodzi, ale tam to już jest właśnie szał cen. |
Moze i sporo, ale warto bylo:) Ze zmiana nazwiska nie ma zadnego problemu, chociaz mialem troche spinki czy mi czasem lewizny jakiejs nie wcisneli. Ja kupowalem bilet dzien przed meczem, wiec nie ma z tym problemu. Konie stoja wszedzie praktycznie, ale najwiecej kolo kasy biletowej (czyli przy bramie 15) i wlasnie u jednego z nich kupilem. Rozumieja tylko liczebniki angielskie oraz change name:) Z reszta sam Ci powie, ze trzeba czejndż nejm i zaprowadzi Cie do tzw. agencji. Wyglada to troche dziwnie, ale przekonalem sie ze wszystko jest OK - taki kraj,hehe, Wydrukuja Ci na kartce a4 z logiem ACM potwierdzenie zmiany nazwiska i nie spinaj sie brakiem jakiejkolwiek pieczatki i podpisu, bo w tym kraju tak to po prostu dziala. A co do ceny to od nas chcial 100 za bilet, ale powiedzielismy ze bierzemy dwa za 160 i sie zgodzil. Tak wiec cos tam sie z nimi da pogadac, choc raczej nie w dniu meczu bo wtedy jest wiecej chetnych. My bylismy kolo poludnia pod stadionem to malo sie krecilo kibicow natomiast koni z 20 spotkalem.
konrad_acm - 19-03-2010, 14:45
Jak już wspominałem planuję wyjazd na fiorentinę i mam jeszcze jedno pytanko - (w sumie to jestem niemal pewien, że wiem, ale zapytam;) - Ostatnie kolejki tradycyjnie odbędą się o 15?
konrad_acm - 03-04-2010, 11:03
Przeklejam z acm.pl
Jak pisałem wcześniej planuję wyjazd na mecz Milan-Fiorentina.
Z Fiorentiną zagramy w sobotę albo w niedzielę, dowiemy się za dwa tygodnie.
Ciekawe jak można zarezerwowoać bilety lotnicze i hotel w takiej sytuacji?!
Mieliśmy sie wybrać grupą 6-8 osób, żeby sobie zaplanować taki wyjazd raczej trzeba wiedzieć wcześniej, zwłaszcza, że miał być tylko jeden nocleg, a ceny za przelot z dnia na dzień coraz wyższe. Chyba nic z tego nie wyjdzie.
Póżniej wszyscy płaczą, że kibiców na stadionie nie ma, niedość, że rozstawiają kolejki na miesiąc przed meczem to jeszcze jakieś zagadki wychodzą.
Totalny bezsens
Pepe - 08-04-2010, 14:47
| konrad_acm napisał/a: | | Póżniej wszyscy płaczą, że kibiców na stadionie nie ma |
Chyba nie sądzisz, że przyczyną braku ludzi na trybunach są te wszystkie warunki, o których wspomniałeś i fakt, że zabraknie 6 osób z polskiego fan-clubu Milanu :).
BodzioKSG - 08-04-2010, 20:05
Jako że juz w najblizsza niedziele wybieramy sie z kumplem na mecz z Catanią - chcialbym zapytac czy niewiecie od ktorej otwierane sa kasy biletowe przed meczem ?? oraz czy w poblizu stadionu bydom jakies stragany z pamiatkami klubowymi (szaliki, koszulki, flagi itp itd) ?? dzieki. KU... jak ja sie już niemoge doczekać tego szpilu (meczu) - mój pierwszy !!! :P
PS.
MILAN - FIORENTINA 1go maja o 20.45 - podano oficjalnie !!! (dlatych ktorzy wybieraja sie na ten mecz)
Sebinho - 08-04-2010, 21:54
Witaj co do kas to nie powiem CI dokladnie ale mysle ze 2 h przed meczem mozesz dzialac ale spokojnie bo kompletu nie bedzie wiec bedziesz mogl spokojnie sobie zrobic zakupy co do pamiatek to pod stadionem masz duzo straganow i cenowo nie jest spoko ; )
masz tam czapki szale koszulki itp
w centrum Mediolanu masz jeszcze sklepy Milan Point i cos tam jeszcze ; ) oczywiscie tam cenowo jest duzo drozej , takze na Duomo powinny byc stragany z szalami ale generalnie najlepiej pod stadionem wychodzi ; )
powodzenia i udanych wrazen ; )
krzysiekACM - 08-04-2010, 22:30
bydom, szpilu...
to jest polskie forum więc pisz po polsku :]
Bubu - 09-04-2010, 00:35
No po polsku Krzysiu. Zdania zaczynamy "wielką" literą i kończymy kropką.
:P
Kiepura - 09-04-2010, 08:22
tyle, ze "wielka" i "kropka" niesprawiaja, ze polowa ludzi nie wie oco chodzi ;)
niebadz taki hop do przodu bubus... zawsze mozesz sobie zalozyc slaskie forum milanu, gdzie podyskutujesz na temat "ogladnietych" "meczy".
zart
koniec OT
konrad_acm - 09-04-2010, 09:04
| Pepe napisał/a: | | Chyba nie sądzisz, że przyczyną braku ludzi na trybunach są te wszystkie warunki, o których wspomniałeś i fakt, że zabraknie 6 osób z polskiego fan-clubu Milanu :). | Jasne, że nie. Wszyscy wiemy jak jest. My jako przyjezdni powinniśmy walczyć o bilety, a miejscowi powinni zapełniać stadion w standardzie.
Potraktowałem siebie i moje 6 miejscówek jako przypadek, który mógł się powielić, nawet w tym temacie ktoś też wspominał, że się wybiera (wiadomo majówka więc jest czas).
Takich jak ja mogło być więcej (nietylko w Polsce), ale nie musiało.
Problem polega na tym, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca, jeśli są jakieś wątpliwości z Fiorentiną to mecz powinien być rozegrany w niedzielę o 15 i już.
Rezerwacje i plany takich podróży dokonuje się wcześniej zwłaszcza gdy jest to wypad ''rodzinny'' i zabiera się dzieciaka. Władze klubu/organizatorzy meczu powinni myśleć o takich piknikach, zwłaszcza, że tego typu wycieczki zostawiają sporo kasy w sklepach z pamiątkami i kupują raczej droższe bilety.
Co do wyjazdu to niestety wybrali mi gorszą opcję, niedziela bardziej pasowała, ale zobaczymy może się uda.
FORZA MILAN!
Bubu - 09-04-2010, 09:41
A nie sprawiają piszemy osobno bo to "nie z czasownikiem" :P
A co do pisowni jaka zastosował Bodzio to chyba też każdy zrozumiał o co chodzi, no może poza Krzysiem :)
BodzioKSG - 09-04-2010, 12:33
| krzysiekACM napisał/a: | bydom, szpilu...
to jest polskie forum więc pisz po polsku :] |
Przepraszam cie z całego serca Krzysiek a ku woli ściśłości - Śląski to gwara a gwara to część języka polskiego - więc ...... pisałem po polsku. To tak na przyszłość żebyś sie nieczepiał. Skoro gościu z gdyni mi odpisał wiec widocznie zrozumiał.
Dzieki za odpowiedz.
jeszcze jedno krótkie pytanko - jak najlepiej i najszybciej dojechac z bergamo do centum mediolanu ?? I czy daleko od lotniska w bergamo jest jakis dworzec autobusowy lub metro (cokolwiek czym dojade do mediolanu). To tyla i dzieki za odpowiedzi.
Kiepura - 09-04-2010, 12:43
| BodzioKSG napisał/a: | | jak najlepiej i najszybciej dojechac z bergamo do centum mediolanu ?? I czy daleko od lotniska w bergamo jest jakis dworzec autobusowy lub metro | o metro raczej trudno, bo to inne miasto :)) ale do autobusu masz jakies... 12.5m!!
reszte podpowiedzi znajdziesz na poczatu tematu, gdzie pytales sie o to samo :/
| Bubu napisał/a: | | "nie z czasownikiem" :P | a jednak lyknoles :p
BodzioKSG - 09-04-2010, 12:58
dzieki i ostatnie pytanko moze glupie ale jednak zadam bo będe tam pierwszy raz - czy przystanek powrotny czyli z mediolanu do bergamo na lotnisko bedzie w tym samym miejscu (badz po drugiej stronie ulicy) - czy musze poszukac ?? Oraz gdzie kupie bilety na tenze autobus (w busie czy w jakims kiosku - jak to tam jest z tymi biletami).
radinjo - 09-04-2010, 13:07
a) Kasy w dniu meczu otwarte będą od 10.00 (jest na stronce głównej klubu),
b) W Mediolanie wsiadasz i wysiadasz w tym samym miejscu, jest jeden przystanek (z boku Dworca Centralnego), a bilety kupujesz u kierowcy (najlepiej zgrać się z kimś i kupić potrójny, wtedy jest taniej 17,80 Euro (za trzy) , a jeden bilet (7,80 Euro) ).
udanej podróży i przywieź z San Siro dobry wynik!
BodzioKSG - 09-04-2010, 13:30
dzieki wielkie ale mam jednak jeszcze jedno tym razem juz napewno ostatnie pytanie. Czy z tego dworca centralnego daleko jest do metra ?? i czy z tegoz przystanku bezposrednio dojade do stacji docelowej czyli lotto ??
Kiepura - 09-04-2010, 14:27
ale gosc z ciebie :D
z dworca do metra masz jakies 125m (+ 1 pietro w dol).
na lotto dojedziesz:
1. "zolta" do duomo (jak dalej juz pisalem)
2. "zielona" do cadorny (dalej podobnie jak z duomo)
ps. wydrukuj sobie TO bo nigdy na ten mecz nie dotrzesz ;)
krzysiekACM - 09-04-2010, 17:09
| BodzioKSG napisał/a: | | Przepraszam cie z całego serca Krzysiek a ku woli ściśłości - Śląski to gwara a gwara to część języka polskiego - więc ...... pisałem po polsku. To tak na przyszłość żebyś sie nieczepiał. Skoro gościu z gdyni mi odpisał wiec widocznie zrozumiał. |
zrozumieć to i ja zrozumiałem, ale denerwuje mnie to Wasze pisanie gwarą.
chyba uczyli Was języka polskiego i umiecie pisać normalnie ;)
Bubu - 09-04-2010, 23:30
| Kiepura napisał/a: | Bubu napisał/a:
"nie z czasownikiem" :P
a jednak lyknoles :p |
Tu tez "celowo" robisz błąd? :P
BodzioKSG - 12-05-2010, 12:26
Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie metra w Mediolanie - mozecie mi powiedziec czy jest ono czynne całą dobe albo ewentualnie do ktorej kursuja te kolejki :P. Jako ze mecz z Juventusem zostal przelozony na sobote to pogmatwalo mi to wszystko strasznie, ale jakos dam rade. A co do metra to chcialem o to zapytac odnosnie mojego wyjazdu na mecz z Catanią ale zapomnialem,. Z gory dzieki.
dezali - 12-05-2010, 12:58
http://www.atm-mi.it/en/V...e_calendar.aspx
BodzioKSG - 13-05-2010, 11:22
Dzieki dezali - ale mimo wszystko nic z tego niekapuje. Mozesz poprostu mi napisac - do ktorej kurusje metro (linia czerwona) - i od ktorej startuje ??
dezali - 13-05-2010, 11:55
The metro service
Timetable
The service on the three metro lines starts at about 6.00 am and ends at about 00.30 am. On Saturday evenings the service runs until about 1.40 am (except on M2 line, section Cascina Gobba-Cologno Nord/Gessate).
- ta ostatnia uwaga odnośni linii 2 nie powinna cię interesować
BodzioKSG - 14-05-2010, 12:22
o to chodzilo - dzieki wielkie.
sawczen - 25-07-2010, 14:01
mam pytanie i zadam je w tym temacie, żeby nie budować nowego.
kiedy poznamy terminarz 1 rundy serie a? jakoś nie sięgam pamięcią kiedy co sezon były losowane pary ;) chcę sobie zaplanować weekend w Mediolanie we wrześniu i chciałbym wybrać taki weekend, żeby akurat był mecz na San Siro ;)
z góry dzięki za info.
pozdro
TomekW - 25-07-2010, 17:09
Losowanie terminarza odbędzie się w środę 28 lipca.
Pawko IRL - 25-07-2010, 23:36
zniecierpliowścią czekam bo ja lece 15 pazdziernika i licze na home game
ale znając moje szczęście pewnie ACM będzie grało na wyjezdzie....
marzy mi sie Milan-Inter....
kibicjks - 25-07-2010, 23:48
| Pawko IRL napisał/a: | ale znając moje szczęście pewnie ACM będzie grało na wyjezdzie....
|
Zawsze można jechać na wyjazd ;)
Pawko IRL - 26-07-2010, 00:00
w sumie tak
nie pogniewałbym się gdyby to był mecz wyjazdowy na Inter ;)
sawczen - 26-07-2010, 03:22
dzięki Tomek za info ;) w takim razie zdążę zabukować loty, nieważne czy będzie to Bari czy Roma, mam nadzieję, że będzie w ten weekend jakikolwiek z meczy u siebie ;) a jak nie to się wybierze inny weekend :D
radinjo - 26-07-2010, 07:25
Cieszę się, że znów sobie pojeździmy na wyjazdy, Sawczen widzę pierwszy się rwie ;)...a propos wyjazdów, to taką oto "nowość"??? znalazłem na stronie WIZZAIRA, wiem, że były problemy ze zorganizowanym wyjazdem drogą lotniczą.... http://wizzair.com/b2b/group_reservations/ - myślę, że na przynajmniej jeden/dwa mecze się tą opcję wykorzysta...
PS. Kto bierze karnet na CS na cały sezon? ;P
sawczen - 27-07-2010, 10:00
no Radek, ta opcja lotów grupowych jest moim zdaniem spoko, tymbardziej, że można zrobić np. rezerwacje 25 miejsc i 3 dni przed odlotem podać ostateczną listę nazwisk, to dobra opcja.
zastanawiam się nad karnetem, tylko muszę przekalkulować czy dam radę przynajmniej 5 razy w sezonie pojechać...
SzmalecMCP - 28-07-2010, 13:15
No no Radek ładnie "węszy wizz Air'a":) opcja na prawdę b. ciekawa i warta przedyskutowania, rzecz jasna na zlocie:)
Kiepura - 03-08-2010, 21:50
| sawczen napisał/a: | | tymbardziej, że można zrobić np. rezerwacje 25 miejsc i 3 dni przed odlotem podać ostateczną listę nazwisk, to dobra opcja. | to jest bardzo dobra opcja ;)
rafson - 04-08-2010, 13:21
Ja już karnet mam wykupiony i jestem jak najbardziej zaaaaaaa !!!
byłem ostatnie 2 razy w mediolanie wizz air i polecam, im więcej osób tym lepiej:)
Ja planuje 5 meczów na san siro !!! Kupowac karnety :)
snaxkaka22 - 04-08-2010, 23:14
Wyjazd (a w zasadzie wylot) lotniczy jest jak najbardziej do zaakceptowania. Opcja Wizzaira dotycząca większej grupy jest spoko.
Mam nadzieje że uda mi się w tym sezonie zaplanować taki wypad :)
PS. a karnety na sezon kuszą i kuszą...
Przemek - 06-08-2010, 22:54
Mnie zastanawia inna sprawa. Czy jest możliwość organizacji wyjazdów na mecze Milanu z bardziej centralnych części kraju? Niektórzy muszą zasuwać przez całą Polskę do Wrocławia. Myślę, że taka Warszawa czy Łódź byłyby odpowiednie.
Kiepura - 06-08-2010, 23:34
jest to zwiazane bezposrednio z iloscia osob i cena za "wycieczke"
odpowiadajac: TAK, moze tak sie zdarzyc, ze wyjazd bedzie z wawy, czy miasta lodzi.
damianek19922 - 26-08-2010, 22:25
Wie ktoś ile kosztowały bilety w zeszłym sezonie na real? Ile kosztował wyjazd z MCP?
BodzioKSG - 27-08-2010, 07:08
Pytanko - ile koszytują bilety na Lige Mistrzów, bo ja w tym linku podanym przez was tego nieznalazłem (albo jestem ślepy). Ponieważ mam zamiar wybrać sie na mecz z detergentem (ajax) 8grudnia - no i mam nadzieje ze w dniu meczu uda mi sie kupic bilet (oczywiscie wiadomo że jesli do ostatniej kolejki bedziemy walczyli o awans z grupy, to moze byc ciezko, ale wybór był prosty - do meczu z auxerre za mału czasu, na real biletu napewno niekupie wiec pozostaje Ajax). Albo może ktoś z was wie gdzie można kupic bilet w przedsprzedaży za normalną cene (pytanie dla stalych wyjazdowiczow), moze ktos z was ma mozliwosc zalatwienie biletu w przedsprzedarzy.
damsza - 27-08-2010, 20:24
420 zł wyjazd na mecz ac milan-real madryt ostatnio kosztował z MCP
Slidewater - 27-08-2010, 22:02
To spokojnie się piszę w tym roku na real lub moze na derby
Przemek - 28-08-2010, 20:41
Ja również muszę pojechać na Real w tym roku. Oczywiście MCP zorganizuje wyjazd?
Kangur - 30-08-2010, 12:58
Jestem chętny na Real (tylko że w Madrycie bo w terminie na San Siro raczej nie dam rady). Mam tez karnet, planuje 4-5 wyjazdów na San Siro, ile takich jeszcze jest ? Piszcie.
Kiepura - 31-08-2010, 08:29
| Przemek napisał/a: | | Oczywiście MCP zorganizuje wyjazd? | z oczywistych wzgledow, jest to bardziej niz pewne :)
michal1302 - 01-09-2010, 14:54
Mam pytanie. Zamierzam po raz pierwszy wybrac sie na mecz Milanu i chcialbym sie dowiedziec do czego potrzebna jest karta Cuore Rossonero i czy nie posiadajac jej, moge normalnie kupic bilet na mecz Milanu.
konrad_acm - 04-09-2010, 08:41
Możesz kupić bilet bez karty, ale ona by Ci to ułatwiła, zwłaszcza na szlagiery typu Milan-Real czy inne derby.
aviatorek - 11-09-2010, 18:25 Temat postu: Mecz z Auxerre Witam,
Cały nadchodzący tydzień będę w Mediolanie (niestety nie turystycznie tylko służbowo) i chciałbym przy okazji wybrać się na mecz LM 15 września z Auxerre. Jak myślicie czy będzie możliwość zakupu biletu w dniu meczu w kasach? Dodam, że nie posiadam karty klubowej, ale wg informacji ze strony Milanu wystarczy do tego paszport/dowód (nie jestem tylko pewien czy dotyczy to również LM). A może ma ktoś na zbyciu ticket na Auxerre?
Pozdrawiam
TomekW - 11-09-2010, 20:41
Bez karty CR nie wejdziesz na mecz z Auxerre. To wiadomość potwierdzona przez oficjalną stronę Milanu.
SeboLZ - 12-09-2010, 12:22
Czy tak samo będzie w przypadku meczu z Realem na San Siro?
SonaR - 13-09-2010, 19:39
tego jeszcze nie wiadomo
ugi3 - 15-09-2010, 13:20
Panowie chyba niepotrzebnie straszycie ludzi. Sam dostalem odpowiedz od Stowarzyszenia ze nie wejde na mecz z Auxerre bez CR, tymczasem przed godzina odwiedzilem trzeci bank San Paolo w centrum Mediolanu i uslyszalem to samo co w dwoch poprzednich. Bilet otworzy mi bramke i nikt o karte prosic nie bedzie. Przynajmniej takie zapewnienie od trzech pracownikow roznych filii uslyszalem. Bilet normalnie kupilem wiec nie sadze by sprzedali mi go gdyby bylo jak piszecie.
Ta informacja z oficjalnej strony dotyczy raczej posiadaczy karnetow. Turysci moga spokojnie wejsc na sam bilet. Zreszta bede upewnial sie w kolejnych filiach :)
P.S. Oj miazdzy was Auxerre dopingiem w miescie, oj miazdzy :)
TomekW - 15-09-2010, 13:51
To dobra wiadomość ugi3, zwłaszcza w kontekście ewentualnych wyjazdów na mecze u siebie z Realem i Ajaxem. Z poprzednich informacji wynikało, że papierowe bilety dostaną tylko goście, a reszta będzie musiała mieć CR.
| ugi3 napisał/a: | | P.S. Oj miazdzy was Auxerre dopingiem w miescie, oj miazdzy :) |
A może być inaczej? Przyjechali rano i się szwendają po mieście, to i ich słychać. Milaniści są w tej chwili w szkole/pracy.
Shady_ACM - 15-09-2010, 17:20
| ugi3 napisał/a: | | Turysci moga spokojnie wejsc na sam bilet. |
Dobra wiadomość, ale i tak postanowiłem wyrobić sobie karte CR. Nigdy nie wiadomo kiedy będzie potrzebna :P
SonaR - 18-09-2010, 16:52
proste jest, ze my podajemy takie informacje jakie otrzymujemy. Jestesmy oficjalnym fan klubem i jednym z naszych zadan jest przekazywanie oficjalnych informacji naszym czlonkom. Dziwne by chyba bylo, gdybysmy wszystkim z gory tlumaczyli ze i tak i tak wejda a pozniej by sie okazalo ze jednak bylo tak jak zapowiadali.
Swoja droga powiedz czy faktycznie wszedles bez CR.
rangiz - 18-09-2010, 17:26
Jeśli wierzyć filmom na yt, to wszedł i na Lecha i na Milan :)
snaxkaka22 - 18-09-2010, 18:43
| rangiz napisał/a: | | Jeśli wierzyć filmom na yt, to wszedł i na Lecha i na Milan :) | Wrzuć Rangiz linki jak masz..
rangiz - 21-09-2010, 01:33
http://www.youtube.com/user/ugi3
Na trybunach obecnych ponad 200 osób z Lecha, które wyruszyły wcześniej na mecz z Juve. Wszyscy spokojnie znaleźli się na trybunach, płacąc za bilet po 16 euro, żadnych kart nikt nie chciał.
Kiepura - 21-09-2010, 07:39
myslisz, ze na judasza tez obowiazuja cuore ROSSONERO??
Marcu - 21-09-2010, 11:16
| Kiepura napisał/a: | | myslisz, ze na judasza tez obowiazuja cuore ROSSONERO?? |
Ha ha. Dobre. :)
Azra - 21-09-2010, 12:11
Hmmm Rangizowi chodzi o to, że grupa kibiców Lecha przyjechała wcześniej do Włoch i na San Siro oglądała mecz z Auxerre.
To, że teraz nie wołają kart CR nie znaczy, że w przyszłości się to nie zmieni i warto jednak wyrobić sobie kartę.
TomekW - 21-09-2010, 12:57
Dokładnie Agata. Warto dodać, że już wiadomo, iż ze względu na ilość sprzedanych mini karnetów bilety na Milan - Real będą w sprzedaży w bardzo ograniczonej liczbie. Jak zwykle pierwsza transza pójdzie dla posiadaczy CR i może się okazać, że dla reszty w ogóle nie będzie.
snaxkaka22 - 21-09-2010, 17:37
| Azra napisał/a: | | To, że teraz nie wołają kart CR nie znaczy, że w przyszłości się to nie zmieni i warto jednak wyrobić sobie kartę. | Dokładnie, uważam że wyrobienie karty dla nas jako fan clubu powinno być priorytetem. Nie wyobrażam sobie delikwenta, w którego żyłach płynie czerwono-czarna krew, bez Cuore Rossonero.
W przyszłości być może Milan ma zamiar zastąpić bilety papierowe kartami plastikowymi ale nie do końca wydaje mi się to możliwe... Co w takim razie ze stereotypowym chińczykiem z lustrzanką na karku, który przyjeżdża do Mediolanu raz w życiu i ma zamiar odwiedzić San Siro..?
krzysiekACM - 22-09-2010, 16:53
| Snax napisał/a: | | W przyszłości być może Milan ma zamiar zastąpić bilety papierowe kartami plastikowymi ale nie do końca wydaje mi się to możliwe... Co w takim razie ze stereotypowym chińczykiem z lustrzanką na karku, który przyjeżdża do Mediolanu raz w życiu i ma zamiar odwiedzić San Siro..? |
na Legii już teraz nie ma możliwości kupna papierkowego biletu :)
nawet chińczyk co handlował skarpetami na stadionie dziesięciolecia który chce iść teraz na mecz musi wyrobić Karte Kibica :)
Kiepura - 23-09-2010, 09:31
i to jest akurat bardzo dobre rozwiazanie!! byle tylko wyrobienie takiej karty nie trwalo niewiadomo ile :/ i byla mozliwosc wyrobienia jej w dniu meczu...
tym sposobem (jezeli z czasem takie wymogi wprowadzila cala europa) podrozujacy kibic bedzie mial niezla kolekcje kart ;)
ps. krzysiek, jeszcze mi nie zabrali karty legii... forza warszawa :P
bajer - 23-09-2010, 11:59
a to głupio trochę że papierowe bilety znikają, ja osobiście chciałbym na każdy mecz dostawać papierek bo lubię na pamiątkę mieć bilet a tak to na karcie nie będę mógł na niego popatrzeć czy coś :P
co nie zmienia faktu że Karty Kibica powinny być obowiązkowe, z tym się zgadzam
krzysiekACM - 23-09-2010, 12:17
też zbieram bilety i szkoda że już nie ma papierkowych, ale powiem Wam że jest to bardzo wygodne, logujesz się w domu, kupujesz bilet przez neta, zadnych kolejek itp.
w dniu meczu podchodzisz pod stadion, przykładasz karte do czytnika i wchodzisz :)
marobufaro - 23-09-2010, 16:48
Na Cracovie na nowy stadion też już nie ma biletów papierowych. Obowiązkowo masz mieć kartę kibica i na nią wgrywają bilet albo karnet. Ale z tego co wiem system kart ma być zunifikowany i w przyszłości jak będę chciał pojechać na wyjazd na Legię np. (o ile nie będziemy w II lidze za rok:)) to będą mi wgrywali bilet na kartę Cracovii, co ma też pomóc w egzekwowaniu zakazów stadionowych. A co do kolekcjonowania biletów to też zbieram i również trochę mnie boli, że już coraz rzadziej będzie się dało zachować taki papierek na pamiątkę:/
elpojo - 01-10-2010, 08:51
Podepnę się pod temat z pytaniem. Czy na listopadowe derby przewidziane będą jakieś bilety i wyjazd MCP mimo iż teoretycznie Inter będzie gospodarzem?
Hector - 05-10-2010, 00:53
elko wszystkim! mam pytanie.. ;D oplacona skladka jest na ten sezon , legitymacje czlonkowska mam! ale brak mi karty CR. czy to wiadomosc ze raczej w tym sezonie bez tej karty nie obejze zadnego meczu Milanu LIVE..??? :(
sawczen - 05-10-2010, 01:10
przede wszystkim, żeby obejrzeć mecz na żywo liczą się chęci i pieniądze, które wpłacisz na wyjazd. Np. do wyjazdu na Real nie potrzeba CR. Czytaj forum a wszystko będziesz wiedział mniej więcej na bieżąco :)
flashpoint83 - 08-10-2010, 09:11
Witam wszystkich,
Mam pytanie dotycząc wyjazdu na mecz Milanu, przeczytałem wcześniejsze posty i nie będę powielał pytań, interesuje mnie wyjazd tegoroczny na Milan - Fiorentina, to będzie 20 listopada, chciałem zapytać jak myślicie czy przed samym meczem będzie mozna kupić bilety czy istnieje poważne ryzyko że biletów w kasach nie będzie (potrzebuje 6)? Nie zadawałbym tego pytania ale ktoś gdzieś na forum napisał że o bilety trudno w kasie na Inter i Juve (co oczywiste) ale też może tak być w przypadku Romy i Fiorentiny. Czy ktoś z was może bedzie wiedział jak sytuacja może wyglądać przed meczem z Fiorą??
Dzięki wielkie za każda odpowiedź, pozdrawiam.
Kiepura - 08-10-2010, 10:54
jezeli nie bedzie dodatkowych "warunkow" jakie zawsze moze wystosowac klub (typu: mecz podwyzszonego ryzyka) z samymi bletami nie powinno byc problemu... byle swojego czasu na romie (chyba 2 razy) i na napili i nie bylo problemu :)
czesto bywa rowniez, ze pojawiaja sie sprzeczne informacje... kiedys jadac na rome bilety mialy byc sprzedawane tylko dla mieszkancow lombardii, jak sie potem okazalo w milan poincie i przy kasach, o takim nakazie w ogole nikt nic niewiedzial i bilety spokojnie nabylismy (i nie dlatego, ze bylismy obcokrajowcami).
powodzenia,
Marcu - 08-10-2010, 16:08
W zeszłym roku byliśmy na Fiorentinie i nie było kompletu. Jak pamiętam ludzie kupowali normalnie bilety przed meczem.
flashpoint83 - 11-10-2010, 07:23
dzięki wielkie za odpowiedzi, jak będę miał jeszcze jakieś wątpliwości to się odezwe
pozdrawiam :)
flashpoint83 - 25-10-2010, 19:25
witam ponownie,
Pytanko mam takie: przypuśćmy że chciałbym zamówić bilety przez internet na Milan - fiorentina, jaki sposób najbardziej polecacie? Tzn jakąś stronę konkretną albo ewentualnie rezerwowanie biletów na stronie Milanu? Rozpatruje taką opcję tylko, ktoś z Was zapewne ma doświadczenie w kupnie internetowym (nie mówię o biletach które macie jako członkowie klubu kibica), z góry dziękuje za radę.
pozdrawiam
TomekW - 25-10-2010, 20:28
Zdecydowanie przez oficjalną stronę. Wprawdzie do wyboru są tylko określone sektory, ale cena jest zbliżona do tej w kasie. Przy kupnie przez różnego rodzaju witryny handlujące biletami należy się spodziewać sporej przebitki.
flashpoint83 - 01-11-2010, 19:41
hej,
dzięki za odpowiedź, a co to sie tyczy tych biletów zamawianych właśnie przez strone, wyczytałem że jest możliwość odebrania ich w dniu meczu w kasach, powiedzcie mi jeszcze czy korzystaliście kiedyś z tej formy kupowania biletów? Nie było potem problemu przy odbiorze? Odbiera się je w box officie? dzieks z góry info
pozdrawiam
TomekW - 01-11-2010, 20:19
Nie ma żadnych problemów z odbiorem takich biletów. Jest specjalna kasa, do której zgłaszasz się z wydrukowanym potwierdzeniem zakupu i wydają Ci wejściówki. Mogą prosić o dokument tożsamości i okazanie karty kredytowej, którą dokonywałeś płatności (ale nie muszą).
heptakodium - 01-11-2010, 22:01
Hej,
Ja chciałem się też wybrać na mecz i mam jedno dodatkowe pytanie. Wszyscy piszecie, że wystarczy kupić bilet, pokazać paszport i załatwione. Rozmawiałem ze znajomym kibicem Milanu - Włochem - i powiedział mi, że potrzebna jest taka karta kibica, którą można kupić w banku albo w sklepie Milanu. Ale nie wiedział, czy dla obcokrajowców też to jest potrzebne. Czy Wy macie takie karty? I czy są rzeczywiście potrzebne?
Dzięki
Tomek
Marcu - 02-11-2010, 10:21
Pewnie mówił o Cuore Rossonero. Tak mamy takie karty.
TomekW - 02-11-2010, 11:41
Jeśli kupujesz przez internet, to nie musisz mieć karty kibica. Jeszcze nie. Ale to sie może wkróce zmienić.
heptakodium - 02-11-2010, 11:58
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Pozdrawiam.
artimilan - 14-11-2010, 03:33
Witam wybieram sie na Milan-Brescia ale mam maly problem z data meczu rozne serwisy podaja rozna date.dosc wazne w moim przypadku bo lece tylko na 2 dni.Moglby mi ktos podac stronke ktora jest najpewniejsz zeby spr kiedy dokladnie graja z gory dzieki.
TomekW - 14-11-2010, 10:47
http://www.acmilan.pl/rozgrywki/grudzien.php
artimilan - 14-11-2010, 12:46
Dzieki Tomek.Wiesz moze jak wyglda sytuacja z wyrobieniem karty Cuore Rossonero mozna to zrobic na miejscu w 1 dzien jesli tak to gdzie trzeba sie udac z gory dzieki
TomekW - 14-11-2010, 15:25
Trzeba pójść do dowolnego banku Intesa San Paolo i wypełnić dokumenty, co na pewno zajmie mniej niż jeden dzień. Natomiast na samo wydanie karty trzeba będzie poczekać znacznie, znacznie dłużej i do tego jeszcze trzeba ją będzie prawdopodobnie odebrać osobiście w banku. Na pewno nie dostaniesz jej od ręki.
artimilan - 14-11-2010, 22:57
Jeszcze raz dzieki.Wiezz moze czy ktos organizuje wycieczki do osrodka Milanu czy trzeb to zorganizowac samodzielnie?Slyszalem,ze bardzo ciezko tam trafic?
Jonathan - 15-11-2010, 21:02
http://allegro.pl/wyjazd-...1314941493.html
Jest jakis inny "Fan Club" w Polsce niz nasz ? :P Ciekawa aukcja... I karte kibica proponują "od ręki"...
Kiepura - 16-11-2010, 08:31
juz nie pierwszy raz ktos daje "podobny" opis aukcji... jest to zapewne jakas firma turystyczna.
ciekawe co to za karta??
tak, czy inaczej, nie ma co sobie glowy zawracac ;)
kapiMCP - 16-11-2010, 11:00
Tak, to ta sama firma, która się regularnie pojawia z takimi ogłoszeniami.
SeboLZ - 16-11-2010, 11:32
Organizatorem jest kibic Milanu:)
http://nk.pl/profile/163689
Kiepura - 16-11-2010, 11:42
do tego z twojej okolicy ;)
pod linkiem do glosowania na kaczynskiego :) masz linka do jego "firmy" i organizowanych przez niego "imprez" -> http://oferia.pl/usluga/i...-milan-rajdy-f1
SeboLZ - 16-11-2010, 12:09
Strona już nie działa, w poprzednim sezonie jeszcze działała. Na allegro była również aukcja dotycząca wyjazdu na mecz z Juve 15.05.2010.
dezali - 16-11-2010, 15:39
kto by nie chciał na takie "wydażenia" sportowe się wybrać... do tego najtańsze na rynku ceny...
groszekfree - 18-11-2010, 09:56
witam,
jestem nowym użytkownikiem, więc nie jestem obeznany zbytnio tutaj. Mam pytanie czy na wyjazdy na mecze może jechać też jakaś osoba spoza MCP? Wnioskuję jednak, że nie bo nie ma opłaconych składek itd. (też nie zdążyłem opłacić więc lipa:( ), jeśli się myle wyprowadźcie mnie z błędu. Pozdrawiam!!
kapiMCP - 18-11-2010, 09:57
Nie mylisz się. Ta informacja znajduje się ponadto przy każdym ogłoszeniu wyjazdu. Np. aktualnie Milan-Ajax: http://www.milanclubpolon...?id=00&news=204
groszekfree - 18-11-2010, 16:57
No właśnie. A powiesz mi czy teraz ze składką, żeby otrzymać tą legitymacje członkowską musze czekać do końca sezonu??
kapiMCP - 18-11-2010, 17:52
Zapisy trwają corocznie między sezonami, zwykle są ogłaszane w maju/czerwcu.
groszekfree - 18-11-2010, 23:40
ok, dzięki wielkie...to teraz nic tylko czekać;]
johnnywaw - 29-11-2010, 18:10
Mam pytanie, czy jest taka możliwość, żeby odsprzedać komuś swój karnet? Gdyby ktoś chciał za 299zł odkupić na resztę sezonu to ja bardzo chętnie, tylko jak to technicznie załatwić?
artimilan - 03-12-2010, 17:56
Witam czy do wyrobienia karty Cuore Rossonero potrzebne jest zdjecie?
TomekW - 03-12-2010, 17:57
Tak, jest potrzebne.
Mucha - 05-12-2010, 17:31
Ja właśnie zorganizowałem sobie wycieczkę do Mediolanu w połączeniu z Milan- Cagliari, bilety kupiłem przez tą stronkę http://www.worldticketshop.com/ trochę drożej wyszło, ale trudno. Jedyny problem będzie z dostarczeniem biletów, bo te mogą zostać dostarczone nawet w dniu meczu, a mieszkam w Holandii, ale jest też opcja dostarczenia do wskazanego hotelu, którą najpewniej wybiorę. Hotel mam zarezerwowany około 4 kilometrów od San Siro :)
umberto - 06-12-2010, 21:39
Ja bardzo chce jechać na mecz Pucharu Włoch, nie ma kogoś chętnego pojechać? Byśmy sie gdzies spotkali i w autokar i do Mediolanu ;p
damianek19922 - 07-12-2010, 13:38
Mucha mam do Ciebie pytanie. Bo ja planuję jechać na milan-roma i chce zamowic bilety z tej stronki o ktorej ty wspomniales wyzej. czy doszly by mi bilety do domu zalozmy przed 17 grudnia?
marobufaro - 07-12-2010, 13:43
mucha!
bilety na milan cagliari kupilbys na pelnym relaksie w kasie przed stadionem. w ubieglym sezonie bylem na meczu z cagliari i zaplacilem za bilet w pierwszym rzędzie na drugim czerwonym poziomie niecale 20 euro.
pozdro
damianek19922 - 07-12-2010, 13:55
A na rome przed meczem ciężko o bilet?
umberto - 07-12-2010, 18:39
damianek19922, bilet kupisz, ale bedzie juz troche ciezej o lepsze miejsce.
konrad_acm - 08-12-2010, 09:07
na Romę to bym nie ryzykował jechać bez biletu, wiesz magia świąt, pierwsze miejsce w tabeli itp. bo póżnij może się okazać, że będziesz siedział na kominie San Siro i oglądał mecz przez lornetkę ;)
damianek19922 - 08-12-2010, 18:13
Potrzebuje 5 biletów na milan-roma. Nie wie ktoś jak je dostać ? W jakiejś rozsądnej cenie. Bo na tej stronie http://www.worldticketshop.com/ cena jednego biletu wyszła grubo ponad 300 zł.
electric01 - 10-12-2010, 10:42
Od tego sezonu (chyba) można kupować bilety na oficjalnej stronce Milanu
http://www.bestticket.it/...hop_id=milaneng
(jakby link nie dzialal to wejdz na stronke i w dzial bilety, a potem zakup)
Widzialem dzisiaj ze jescze zostalo 48 biletow. Jest to opcja uruchomiona tylko dla nierezydentow Wloch.
Ja sam kupilem przez oficjalke bilet na Fiorentine miesiac temu. Zaplacilem karta, a odbior mialem chwile przed meczem z kas przy wejsciu nr 4.
damianek19922 - 10-12-2010, 14:54
Wielkie dzieki
Zajcev - 11-12-2010, 13:27
Witam.
Mam ważne pytanko dotyczące możliwości kupowania biletu na mecz Milanu w kasach klubowych, ale na SEKTOR GOŚCI, czy istnieje taka możliwość czy po prostu mój kumpel mnie ściemniał bo był przed meczem z Joden i mówił, że biletów na sektory Milanu już nie było, ale proponowali mu na sek. Ajaxu ???
z gory dziękuje za info :)
umberto - 18-12-2010, 12:00
Wiecie ile około kosztowałby wyjazd na mecz Milanu z Bari w Coppa Italia z transportem?
Mucha - 07-01-2011, 12:25
| Zajcev napisał/a: | Witam.
Mam ważne pytanko dotyczące możliwości kupowania biletu na mecz Milanu w kasach klubowych, ale na SEKTOR GOŚCI, czy istnieje taka możliwość czy po prostu mój kumpel mnie ściemniał bo był przed meczem z Joden i mówił, że biletów na sektory Milanu już nie było, ale proponowali mu na sek. Ajaxu ???
z gory dziękuje za info :) |
Nie wiem czy gdziekolwiek w Europie, kupisz w kasie bilet na sektor gosci, chyba nie. Bilety idą do klubu, niewykorzystana pula wraca z powrotem.
Zajcev - 09-01-2011, 11:00
mój kumpel był przed meczem z Ajaxem i miał możliwość kupienia biletu na sektor gości normalnie w kasie nie u jakiegoś konia dlatego pytam ;)
Mucha - 12-01-2011, 23:56
To musiał Ci zdrowo nasciemniać, ja też kupowałem w kasie, i biletów na sektor Milanu nie było i nie mogło być. W innym wypadku, połowa F- Side byłaby by chętna na bilety w sektorze gosci :) To jest przecież logiczne.
brana - 13-01-2011, 16:03
Mam pytanie odnosnie transportu ze stadionu na dworzec centralny. Mecz, na ktorypojade konczy sie o 22,30, wiec na pierwszym przystanku bede kolo 23. Czy znacie jakies stronki, na torych sa godziny i rozklad jazdy busow lub metra w kierunku dworca centralnego ? I czy ktos mial juz kiedys podobny problem i wybral np. spacer przez Mediolan o 23 :) ?
Mam jeszcze pytanie dotyczace biletow. Jezeli mecz jest o 20,45 to w jakich godzinach beda otwarte kasy ?
Kiepura - 13-01-2011, 16:38
do centralnego dojedziesz spokojnie po 23 z przesiadka na duomo w zolta linie lub wczesniej na cadornie w zielona... albo odwrotnie ;p
bilet kup sobie dobowy :)
brana - 13-01-2011, 17:44
Dzieki za odpowiedz. Nie spodziewalem sie, ze metro jeszcze bedzie jezdzilo. Stad moje kolejne pytanie. Czy udaloby mi sie dotrzec z San Siro do dworca centralnego od 22,45 do 23, 15 ? Prosilbym o dokladne i potwierdzone wiadomosci, gdyz ostatni autobus do Bergamo odjezdza wlasnie o 23,30.
<edit>
Na poprzedniej stronie dostalem odpowiedz, ze dojade na 23. Moglby mi ktos podac godziny odjazdu metra z poszczegolnych stacji ( szczegolnie Lotto ) i informacje ile idzie sie spod stadionu na owa stacje ? Pilnie potrzebuje tej informacji. Wiem, ze to moze byc meczace czytanie takich wiadomosci dla niektorych, ale licze na kibicowska solidarnosc:)
Kiepura - 14-01-2011, 14:54
powiedziałbym, "bez szans" :) ale zobacz moze ten autobus ma trase przez okolice SS.
SonaR - 16-01-2011, 12:50
metro w mediolanie jezdzi do 24.
zeby zdazyc na dworzec na 23 30 mysle ze szanse masz o ile wyjdziesz ze stadionu na jakies 5 min przed koncem meczu i bedziesz biegl na stacje metra- lotto. ze stadionu na stacje idzie sie jakies 15 min wiec biegiem kolo 23 powinienes byc juz w metrze. metro jezdzi co chwila wiec na styk powinienes zdazyc na autobus. do odwaznych swiat nalezy ;)
Pepe - 16-01-2011, 21:40
Jak nie zdążysz, to czeka Cię spacer przez Mediolan. Ja 2 miesiące temu zaliczyłem w nocy taką właśnie przyjemność - przejście przez całe miasto w nocy z mapą w łapie przy lejącym deszczu. Niezapomniane wrażenie - gwarantuję.
arrigo sacchi - 18-01-2011, 17:38
Ja z kolei mam inny dylemat . Wybieram się z kumplem na mecz z sampdorią 17. 04 i nie wiem jaką opcje kupna biletu wybrać. Z jednej strony wolałbym zakupić online żeby mieć bilet w reku zanim wyląduje w bergamo a z drugiej strony prościej jest kupić na miejcu w kasie ( na marginesie dodam że nie posiadam CR ). Czy ktoś z was korzystał z zakupu przez oficjalną stronę i czy może mi pomóc jeżeli chodzi o takie kwestie :
1. czy kupując online dostanę 2 wejściówki z miejscami obok siebie czy rozsiane po całym sektorze?
2. jak wygląda sprawa z box ofice cxzy długo trzeba się tam wystać?
3. czy wogule jest z tym zakupem związana więkrza biurokracja
A może sie nie motać tylko kupić w kasach , kompletu być nie powinno ( no chyba że pan Zejdorf zawiesi buty na kołku i będzie sie żegnał z SS :) . Dajcie jakąś radę z góry dziękuje i pozdrawiam.
electric01 - 19-01-2011, 13:25
AD1 Kupujac online bilety dostajesz je obok siebie (pod warunkiem ze sa przynajmniej 2 wolne miejsca na sektorze), bynajmniej jak tak zawsze mialem.
AD2 Odebranie biletow mi zajmowalo jakies 5 minut max
AD3 Nie ma zadnej wiekszej biurokracji. Wybierasz rodzaj biletu, robisz przelew i odbierasz przy stadionie na 2-3h przed meczem
arrigo sacchi - 19-01-2011, 15:46
no to extra o to mi chodziło dzięki wilekie
SonaR - 10-04-2011, 19:40
krotko, zeby nie zakladac nowego topiku.
Jesli ktos bylby zainteresowany wyjazdem na Sampdorie razem z fanami z Czech prosze o pilny kontakt. zapisac mozna sie tylko do jutra.
koszt - rownowartosc 120 € (przejazd i bilet) wyjazd z Pragi.
http://www.acmilan.cz/index.php?w=vyjezd_reg
damsza - 03-05-2011, 19:22
witam! 26 i 27 lipca w Monachium rozgrywany jest AUDI CUP 2011. Grają Bayern,Ac Milan, Barcelona i SC Internacional Porto Alegre. Bilety już sa sprzedawane! ceny najtańsze 18euro. Chcę wybrać sie na jeden dzień żeby obejrzeć dwa mecze! Na chwilę obecną z kolegą chcemy jechać autem z Sosnowca-mamy 3 miejsca wolne! czy ktoś byłby zainteresowany?[/b]
michal1302 - 12-06-2011, 00:30
Mam takie małe pytanka dotyczące karty CR. Czy są one jakoś szczególnie potrzebne, czy mogę dostać bilet i wejśc na stadion nie posiadając jej? Mam zamiar zapisać się do MCP i chciałbym wiedzieć czy opłaca mi się wyrabiać tę kartę. Jak u was wygląda sprawa z kartami, czy większość z was ma je wyrobione i czy na zorganizowany przez MCP wyjazd na mecz dużo osób je zabiera?
Byłbym wdzięczny za te informacje :)
Kiepura - 14-10-2011, 12:40
tak na szybko, moze kogos zainteresuje: http://www.groupon.pl/ofe...hopping/1114849
Avia_Świdnik - 03-11-2011, 15:20
http://www.livefootballti....html?cid=clixg
ale jaja haha
dezali - 03-11-2011, 15:32
to nie jaja, to prawo popytu i podaży
zawor___ - 08-11-2011, 19:37
Witam. Nie będę zakładał nowego tematu. Chciałbym się wybrać do Mediolanu na mecz z Napoli 5 lutego 2012. Czy ten mecz jest klasyfikowany jako mecz podwyższonego ryzyka?
Czy ja jako kibic spoza Włoch mógłbym kupić bilet w przedsprzedaży na stronie Milanu? A jeśli tak, to na ile czasu przed meczem bilety są dostępne? Posiadam Cuore Rossonero jeśli to coś zmienia.
paolo78 - 08-11-2011, 20:12
mecz z napoli jest meczem podwyzszonego ryzyka(przynajmniej tak bylo ostatnie 2 lata). w tym roku bilety na mecze mozna kupic on-line na stronie milanu i tu wlasnie ma znaczenie twoje cr bo dzieki niemu mozesz sie zalogowac na stronie i mozna kupic bilety.nie moge ci obiecac ze na napoli czegos nie wymysla ale narazie nie ma problemow z biletami na stronce milanu poza meczem z Barcelona.dodam tylko ze niestety ale milan wyznacza pare sektorow przy zakupie on-line.nie wiem czy spowodowane jest to iloscia wykupionych abonamentow czy tak im sie podoba.pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglem
Pawko IRL - 08-11-2011, 20:35
| paolo78 napisał/a: | | w tym roku bilety na mecze mozna kupic on-line na stronie milanu i tu wlasnie ma znaczenie twoje cr bo dzieki niemu mozesz sie zalogowac na stronie i mozna kupic bilety |
w moim przypadku gdy próbuje dodać do mojego profilu informacje że jestem posiadaczem CR ciągle wywala mnie ze strony choć wcześniej normalnie jestem zalogowany a na dodatek jeszcze takie info-Siamo spiacenti, nessun utente associato a questo numero di carta Cuore Rossonero.
więc chyba w tym momencie gdybym chciał kupić bilety on-line niestety tego nie zrobie tak? prosze poprawcie mnie jeśli się myle.
serdecznie pozdrawiam
paolo78 - 08-11-2011, 21:04
no w tym momencie nie da rady bo na barcelone musisz miec abonament od 15-20 lat zeby miec 10000 punti stella heheheh zobacz sobie jak bedzie inny mecz i wtedy napisz na pw jak i co.jesli chodzi o jeden bilet na napoli to moze da sie cos zalatwic ale to jeszcze jes troche czasu.pozdrawiam
Pawko IRL - 08-11-2011, 21:15
mi akurat nie chodzi o bilet na FCB czy Neapol po prostu nie moge zrozumieć że w niektórych przypadkach przy zakupie wejściówek CR jest na prawde ważne a ja nie mogę swojej zarejstrować-więc jak mam aplikować w takim razie o bilet on-line?
| Cytat: | | na barcelone musisz miec abonament od 15-20 lat zeby miec 10000 punti stella |
i osobiście uważam że jest to bardzo dobry pomysł a władze klubu tylko pokazują jak bardzo szanują ludzi którzy od wielu lat systematycznie są z drużyną i nabijają klubową kase,a nie jak zreguły to jest że jeden duży mecz i nagle od święta milion chętnych na bilety
zawor___ - 08-11-2011, 21:16
ja mam ten sam problem niestety. Też nie mogę zarejestrować swojej karty.
paolo78 - 08-11-2011, 21:22
| Pawko IRL napisał/a: | | i osobiście uważam że jest to bardzo dobry pomysł a władze klubu tylko pokazują jak bardzo szanują ludzi którzy od wielu lat systematycznie są z drużyną i nabijają klubową kase,a nie jak zreguły to jest że jeden duży mecz i nagle od święta milion chętnych na bilety |
no tak tylko ze to dziala w dwie strany.bo np.ktos mieszka we wloszech 10 lat.ma abonament od 8-9 i ciezko o bilet a ktos sie zapisal w czerwcu dla zabawy do MCP i pojedzie jeden jedyny raz bo go wylosowali.ja mieszkam 5 lat 4 lata mam abonament i jakby nie to ze kupuje tez mini-karnet na fase grupowa to tez bym na mecz nie poszedl .....nie wiem czy to jest uczciwe.ja zmienilem dla milanu swoje zycie.przeprowadzilem sie do italli z rodzina wiec nie wiem co jeszcze mozna zrobic by nie byc posadzanym o niedzielne kibicowanie ...
Pawko IRL - 08-11-2011, 21:34
| zawor___ napisał/a: | | ja mam ten sam problem niestety. Też nie mogę zarejestrować swojej karty. |
z tego co pamiętam to kiedyś TomekW wspominał coś że posiadacze CR z po za terenu Italii nie mogą właśnie uaktywnić karty. Tomasz popraw mnie jeśli mówie coś nie tak ;)ale jeśli to prawda to trochę mija się z celem bo jak dana osoba ma zakupić wejściówke on-line ???
paolo78 - 08-11-2011, 21:41
w ostatecznosci zawsze moge sluzyc pomoca i jak bedzie mozliwe kupie bileciki.
zawor___ - 08-11-2011, 22:07
| Pawko IRL napisał/a: |
posiadacze CR z po za terenu Italii nie mogą właśnie uaktywnić karty. jeśli to prawda to trochę mija się z celem bo jak dana osoba ma zakupić wejściówke on-line ??? |
Ja miałem nadzieję, że główną zaletą tej karty będzie właśnie możliwość zakupu biletu online. Szkoda, że są z tym problemy.
paolo78 Dziękuję za zainteresowanie.
Pawko IRL - 08-11-2011, 22:27
| zawor___ napisał/a: | | Ja miałem nadzieję, że główną zaletą tej karty będzie właśnie możliwość zakupu biletu online. Szkoda, że są z tym problemy. |
zawor___, musimy poczekać na odpowiedz kogoś kto wie lepiej na ten temat a np. osoba TomkaW gwarantuje nam sprawdzone i rzetelne informacje więc bądz cierpliwy ;)
konrad_acm - 09-11-2011, 08:47
| paolo78 napisał/a: | | zobacz sobie jak bedzie inny mecz i wtedy napisz na pw jak i co. |
Taka mała prośba o pisanie jak najwięcej w tym temacie - wszyscy skorzystają z Twojej wiedzyPaolo i doświadczeń kolegów próbujących kupić bilety.
pzdr
TomekW - 11-11-2011, 11:16
Niestety na razie nie można kupować biletów przez stronę, bo do tego potrzebna jest rejestracja na oficjalnej połączona z aktywacją CR. AIMC zapewniało nas, że w przyszłości klub udostępni wszystkim pełne opcje karty, a na razie możemy korzystać z części związanej z biletami. Teraz uruchomili tę bileterię online i okazuje się, że i ta funkcjonalność nie jest dla nas dostępna. Czekamy na wyjaśnienia i będziemy informować, jak dowiemy się więcej.
Pawko IRL - 11-11-2011, 17:04
TomekW, serdeczne dzięki za wyczerpującą odpowiedz ;) mam nadzieje że reszta zainteresowanych forumowiczów po prostu uzbroi się w cierpliwość bo tylko chyba to nam pozostało ;)
paolo78 - 12-11-2011, 09:02
dodam tylko ze nawet nasz kochany milan ma organizacje typowo wloska.czyli jej brak.bzdury wypisuja na stronie ze glowa mala ale Galliani mysli ze jest najlepszy na swiecie i sie w wywiadach zawsze napina jacy to nie jestesmy piekni i zoorganizowani.gowno prawda.jak cale wlochy organizacji zero!!!! pisalem kiedys o biletach.w tv jedno na stronie drugie a w banku nic nie wiedza nic nie slysza i tyle w temacie.byla nadzieja ze on-line sie wszystko poprawi i co ????owszem mozna kupic bilety ale tylko na 3 -4 sektory ktore sobie milan wybiera.jak ktos chce na Curve to nie kupi a wiem na 100% ze wszystkie abonamenty na 2 Blu nie zostaly sprzedane !!!! dochodzi jeszcze problem z zakupem tych co daja on-line i tyle !!
Mucha - 17-11-2011, 20:58
Jaka jest opcja kupna biletu na jakikolwiek mecz Milanu? CR nie posiadam, czekam cały czas na zapisy, ale trochę to trwa. Na wiosnę chciałbym się wybrać parę razy na mecze, a nie chcę kupować biletów przez jakies strony posredniczące, gdzie za bilet który kosztuje powiedzmy 30 euro, trzeba zapłacić 130. Przepisy z tego co widzę się pozmieniały na tyle, że zgłupiałem.
dezali - 17-11-2011, 21:13
na większość (czytaj te nieszlagierowe) kupisz bezpośrednio przed meczem w kasach przy stadionach.
przy czym zauważyłem ostatnio (może ktoś to potwierdzi), iż klub prowadzi "ciekawą" politykę sprzedażową w kasach, tj. zatrudnieni tam panie i panowie wciskają kit, że na tańsze trybuny (np. curva sud) biletów już nie, oferując w zamian wejściówki na droższe sektory, po czym na samym meczu okazuje się, że te tańsze trybuny są wypełnione nie więcej, niż w 60-70%...
TomekW - 17-11-2011, 23:22
Te wolne miejsca mogą teoretycznie należeć do posiadaczy karnetów, którzy postanowili tego dnia zostać w domu ;)
paolo78 - 18-11-2011, 07:21
| dezali napisał/a: | | przy czym zauważyłem ostatnio (może ktoś to potwierdzi), iż klub prowadzi "ciekawą" politykę sprzedażową w kasach, tj. zatrudnieni tam panie i panowie wciskają kit, że na tańsze trybuny (np. curva sud) biletów już nie, oferując w zamian wejściówki na droższe sektory, po czym na samym meczu okazuje się, że te tańsze trybuny są wypełnione nie więcej, niż w 60-70%... |
masz racje.poza tym 2 lata temu w banku gosciu mi wsickal bajki ze abonamenty zostaly tylko na 2 pomaranczowy. moze tak byc ale nie w lipcu !!!!!!!!!!!!!!
2 Blu 180 euro 2 arancio 350 euro !!!!!
dezali - 18-11-2011, 11:31
tomekw - myślę, że to jednak nie to - jakieś 10-20 % miejsc bym zrozumiał, ale nie na taką skalę
3 rząd blu był praktycznie pusty na Bate, a w kasach wciskali kit, że nie ma biletów.
Karnetowców na ten sektor raczej zbyt wielu nie ma
po prostu jest to strategia klubu na maksymalizację przychodów - pojawia się obcokrajowiec w kasie, sprzedaj mu jak najdrożej, przecież i tak kupi. nie po to tłukł się pół świata na mecz...
Pepe - 18-11-2011, 14:14
Myślę, że dezali ma rację. Początkowo taka osoba będzie wkurzona, ale po kolejnych zwycięstwach Milanu jej przejdzie i za pół roku znów pojawi się na meczu Milanu znów kupując bilet na droższy sektor.
Wykorzystują po prostu ślepą miłość kibiców. Przykre.
PrzM - 18-11-2011, 20:32
Wniosek: trzeba się podszkolić we włoskim, żeby nie zorientowali się, że to obcokrajowiec ;)
TomekW - 19-11-2011, 01:14
Tak czy siak się zorientują, bo proszą o dowód tożsamości ;)
zawor___ - 20-11-2011, 21:22
Gdybym chciał jechać na mecz z Napoli, to:
1 Nie kupię biletu przez internet na stronie Milanu, bo pewnie do lutego nic w tej sprawie się nie zmieni. Dobrze rozumiem ?
2 Tańsze wejściówki, mimo, że ogólnie dostępne, lecz nie dla kibiców z poza Włoch, czy tak?. Pozostają droższe. Jakich cen powinienem się spodziewać?.
3 Czy ceny na SS na mecze Serie A są z góry ustalone, czy zależne od przeciwnika z którym gra Milan?.
dezali - 20-11-2011, 21:45
cennik znadziesz na oficjalnej:
http://www.acmilan.com/it..._lists/fascia_b
zwróć uwagę, iż np. mecz z barceloną jest kwalifikowany jest kategoria wyżej, tzn. i ceny są wyższe (oznaczenie fascia a)
na mecz z napoli spokojnie powinieneś kupić bilety przed samym spotkaniem, choć na ten najbardziej atrakcyjne miejsca stadionu mogą być już niedostępne. tak czy siak nie ma sensu przepłacać na oczekujących złodziejskich stawek serwisach internetowych
zawor___ - 20-11-2011, 22:17
Dzięki za szybką odpowiedź dezali,
Nie zamierzałem kupować biletów na "oczekujących złodziejskich stawek serwisach internetowych", tylko na oficjalnej stronie Milanu, przy pomocy Cuore Rossonero, ale niestety nie mogę jej dodać do mojego profilu na stronie. Jeśli chodzi o miejsce na stadionie, to chciałbym być blisko dopingujących Milan .
silesiair - 13-03-2012, 04:23
Witam wszystkich.
Może ma ktoś ochotę wybrać się na mecz do Mediolanu w okresie świąt Wielkanocnych.
Chodzi o mecz Ac Milan - Fiorentina.
Przelot samolotem to 39+22e+14e transport Bergamo - Mediolan - Bergamo
Więcej informacji możecie znaleźć tutaj:
http://silesiair.com.pl/l...z-do-mediolanu/
Może komuś się przydadzą tanie informacje.
Pozdrawiam.
Pawko IRL - 13-03-2012, 09:45
| Cytat: | | Możemy także powłóczyć się do późna wieczór po Mediolanie i na noc zjechać na lotnisko w Bergamo i tam się przespać. Spanie na lotnisku w Bergamo do niebezpiecznych nie należy, także trochę nie wygody można ścierpieć i mieć zaoszczędzone około 10e. |
jak czytam takie teksty to aż mnie zgina na sraczu <wrrrrr!!!!>
Pepe - 13-03-2012, 13:32
Oj tam, oj tam.
Ja teraz na Juventusie jak byłem nocowałem na lotnisku i było git. Pełno ludu, porozkładane kocyki, bluzy, kurtki, cokolwiek. Ważne jest zmrużenie oka. Weź Pawko pod uwagę, że nie każdy ma kasę, żeby płacić co wypad do Milano 50 EUR za nocleg. Dla mnie liczy się obecność na meczu, cała reszta jest nieistotna. Ale sępienie 10 EUR, jak w tym tekście napisane, to już lekka przesada :). Jestem też ciekaw o jakich 10 EUR oni piszą, to chyba nawet w hostelach takich tanich noclegów się nie znajdzie.
Abstrahuję już od tego, że Legacalcio do dziś nie podała godzin i dni rozpoczęcia meczów od 29 kolejki włącznie. Numer będą mieli, jak mecz odbędzie się w piątek lub w sobotę rzeczywiście o 15. Przy opcji pierwszej meczu nie zobaczą w ogóle, przy opcji drugiej na mecz dotrą w trakcie pierwszej połowy. Chyba, że z Milano Centrale wezmą taxę pod stadion. Ogólnie - powodzenia :).
Pawko IRL - 13-03-2012, 15:06
| Pepe napisał/a: | | Weź Pawko pod uwagę, że nie każdy ma kasę, żeby płacić co wypad do Milano 50 EUR za nocleg. |
oczywiście,że tak i to prawda.lecz raczej chodzi mi o coś innego w tym momencie.po pierwsze z reguły o wyjezdzie wiadomo troszke wcześniej i jest okazja by pare groszy odłożyć, po drugie nie wszyscy jeżdżą na wyjazdy tydzień w tydzień,a po trzecie jeśli ktoś żałuje sobie €10 na nocleg/obiad itp a gdy dochodzi do kupna flachy i zajebki to ostro spija tanie wina czy browary.więc o co chodzi???oczywiście każdy ma swoje prawo do wyboru,lecz jeśli pisze takie rzeczy to jest to dla mnie po prostu śmieszne.i tyle ;)
Damiano_S - 06-04-2012, 15:34
Witam.
Wybieram się na "Weekend Majowy" w okolice Mediolanu. Mam w planie oczywiście zwiedzanie muzeum, stadionu i zaliczenie meczu Milan-Atalanta 02.05, z biletami myślę, że nie powinno być problemu (myślę o zakupie w Banku, ewentualnie w sklepiku lub w najgorszym wypadku w kasach w dniu meczu). Kusi mnie jeszcze meczyk Inter-Milan 06.05 stąd moje pytanie czy jest jakaś szansa na załapanie się na bilet (oczywiście na sektor Interu jedynie) nawet jeśli bym próbował gdzieś kupić 30.04 czyli tydzień przed czy nie ma raczej szans?
A jeśli nie to czy może będzie można zobaczyć sobie jakiś trening w Milanello w tym czasie? Nie znalazłem informacji żadnej na ten temat, wiem że np. w Niemczech taki Bayern ma przynajmniej jeden trening w tygodniu otwarty dla kibiców ale nie wiem jak to jest we Włoszech.
Pozdrawiam
lodzianin - 15-08-2012, 22:45
Czy na mecz z Juventusem w listopadzie mogą być problemy z dostaniem biletów przed meczem ?
gaikos - 20-08-2012, 20:23
| lodzianin napisał/a: | | Czy na mecz z Juventusem w listopadzie mogą być problemy z dostaniem biletów przed meczem ? |
Hehe patrząc na to jak Milan się osłabia, i 30% kibiców żądała zwrotu pieniędzy za karnety z powodu sprzedaży Silvy i Ibry, myśle, że nie powinno być problemów :)
Kiepura - 20-08-2012, 21:27
| gaikos napisał/a: | | 30% kibiców żądała zwrotu pieniędzy za karnety z powodu sprzedaży Silvy i Ibry |
wow,
to milan ma 216 kibiców??
istny czad...
Bubu - 20-08-2012, 22:15
215, jeden ponoc po wczorajszym meczu zaczal kibicowac juve \o/
SeboLZ - 21-08-2012, 19:13
72 zwrócone karnety (30%), wychodzi, że kibiców 240, nie wiem skąd 216 :P To jeśli chodzi o obliczenia. A kolega napisał "żądała", to nie znaczy, że zwróciła. Chociaż można mieć wątpliwości, że to właśnie miał na myśli ;)
kapiMCP - 21-08-2012, 19:29
A nawet jeśli miał, to ciekawe po czym wnosił ;-)
Kiepura - 21-08-2012, 23:48
SeboLZ racja!! sprawdzilem... myslalem, ze oddali 64,8 karnetu :p
od zawsze kiedy "pamietam" mialem klopot z procentami.
Veerapan - 22-08-2012, 11:02
i promilami ;p
lodzianin - 24-08-2012, 13:33
A jest jakaś szansa na nabycie biletów wcześniej, po normalnej cenie ?
Mam już wykupione loty na weekend w Mediolanie, podczas którego jest Milan - Juve, i nie chciałbym stracić życiowej szansy i spełnić swoje marzenie od dzieciaka :)
Pepe - 24-08-2012, 23:25
Są dwa mecze w sezonie Serie A rozgrywane przez Milan na San Siro, na które nabycie biletów nie mieszkając we Włoszech i nie mając tam znajomych graniczy z cudem. To derby i mecz z Juventusem.
Trzeba było sobie wybrać jakis weekend z meczem Milanu z Lecce, Perugią albo jakimś innym Palermo i miałbyś pewność, że wejdziesz na mecz bezproblemowo.
Nadzieja umiera ostatnia, ale nie nastawiaj się, że uda się z tym biletem. Sporo trudu przed tobą w jego zdobyciu - powodzenia.
bajer - 25-08-2012, 15:18
Jeśli jesteś zapisany do MCP to owszem, jest szansa, możesz zagadać z zarządem (w sumie nie wiem do kogo się z tym trzeba zgłosić, pewnie na kontakt@milanclubpolonia.pl byś się wszystkiego dowiedział) w sprawie wyjazdu prywatnego (o ile nie będzie organizowany na to spotkanie wyjazd, wtedy możesz wziąć w nim udział, wpłacając zaliczkę i podróżując na własną rękę, bilet odebrać na miejscu od koordynatora wyjazdu). Tak mi się przypomniało, że gdzieś ktoś kiedyś informował o takiej możliwości, ale w tej chwili nie mogę tego znaleźć i nie wiem czy to jeszcze aktualne.
melchet - 12-04-2013, 14:57
Witam serdecznie wszystkich Milanistów:)
W niedzielę prywatnie uderzam z kuzynem na mecz z Napoli. Z tego co wyczytałem w tym jak i innych wątkach problemu z biletem nie będzie w niedzielę rano ( przewiduję iż na stadion dotrzemy w okolicach godziny 12 bo lądujemy o 9 w Bergamo lotem z Krakowa? ). Ogólnie to chciałem się tylko upewnic czy plan na ten wyjazd jest dobry i jednoczesnie zapytac o coś na co nie natrafiłem w postach.
Pierwsza sprawa to koszty. W przeliczeniu na jedną osobę i zaokrąglając:
- 20 euro bilet na drugi sektor pomarańczowy nieopodal Curvy Sud na mecz z listy B (Napoli) - miejsce polecił mi Wasz kolega Marek Suski z Kamiennej Góry i chyba ma rację bo z boku widac lepiej, nie ma tej pleksy no i nie jest się w totalnym molochu na Curvie a bardzo dobrze ją za to słychac:)
- 20 euro na bilet autobusowy Bergamo-Milan-Bergamo - bezproblemowo, godzina jazdy z dojazdem na dworzec główny
- 10 euro na dwudniowy bilet na metro, którym jeździmy gdzie chcemy i do oporu
Czy to się mniej więcej zgadza i czy dochodzą do tego jeszcze jakieś pewne opłaty o których nie pomyślałem?
Moje główne pytanie dotyczy jednak wejścia z małym bagażem na stadion. Czy wpuszczą nas bez problemu z małymi plecakami bo tylko takowe ze soba zabieramy? Jeśli nie czy można je gdzieś zostawic w schowkach na stadionie lub w pobliżu? Pytam ponieważ nie jesteśmy pewni czy będziemy brac nocleg, wolimy te pieniądze wydac gdzieś na piwko i po prostu posiedziec w knajpie albo pochodzic po Mediolanie nocą. Zimno już nie jest a nocleg to minimum 40 euro na łeb. Czy z aparatem i lornetką można na spokojnie wbic? Różne już miałem sytuacje na innych stadionach, czasem głupi steward wystarczy...
Marek doradził nam abyśmy po przylocie od razu uderzyli na stadion i załątwili sprawę biletów z czym się zgadzam. Zakładam, że o 12 dotrzemy na stadion. Bilety mamy wiec idziemy pozwiedzac. Na pewno chcemy zaliczyc Duomo. Zamek Sforzów to chyba druga w kolejności lokacja, którą warto zwiedzic? Każde duże miasto ma swoje własne prawa czasowe. Czy damy radę jeszcze coś zaliczyc ciekawego i co jest godne polecenia a nie jest daleko? O godzinie 20 chcemy byc już na stadionie ( chyba, że warto byc jeszcze wcześniej?) więc od tej 12 mamy jakies 5 godzin do 19 ( w godzinę chyba damy radę dojechac na SS z dowolnego miejsca metrem?).
Kolega nie był do końca pewien w kwestii komunikacji po meczu czyli w godzinach 23-1. Czy mamy nastawiac się już na jakiś spacerek?:)
W poniedziałek najprawdopodobniej pójdziemy sobie do muzeum ( w dniu meczu zamknięte wiec niedziela odpada ale z tego co czytam tu to coś ludzie krzywią na te muzeum). Zastanawiałem się też nad Milanello ale nie wiem czy warto bo chłopaków po niedzieli na treningu i tak nie będzie a wpuszczac to tam raczej nie wpuszczają wiec to chyba bez sensu? Wylot mamy o 16 więc od rana jeszcze kilka godzin miec będziemy.
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i udzielił potwierdzenia oraz odpowiedzi na powyższe? Będę również wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomysły także śmiało pisac bo może coś przeoczyłem. Z góry wielkie dzięki. FORZA!
Pawko IRL - 12-04-2013, 20:55
| melchet napisał/a: | | nie jesteśmy pewni czy będziemy brac nocleg, wolimy te pieniądze wydac gdzieś na piwko i po prostu posiedziec w knajpie albo pochodzic po Mediolanie nocą. |
podziwiam i życze powodzienia.tylko upewnijcie się czy knajpy tam są tak długo do rana otwarte bo jeśli nie to zostaje ławeczka w parku. ;)
| melchet napisał/a: | | nocleg to minimum 40 euro na łeb |
nad tym też bym się zastanowił bo skoro żałujesz €40 na nocleg to pomysl tylko ile wydasz na te "piwko" skoro macie zamiar spędzic w knajpie wiekszą część nocy (średnia cena kufla to €5 )... ;) chyba jednak taniej wyjdzie nocleg,a browar można kupić do pokoju hotelowego ;)
tak czy inaczej życze Wam powodzenia i wielu wrażeń ;)
kapiMCP - 13-04-2013, 10:31
Z plecakiem na stadion wejdziesz, a Milanello nie jest w Mediolanie ;)
Mucha - 30-04-2013, 15:40
| melchet napisał/a: | | Zamek Sforzów to chyba druga w kolejności lokacja, którą warto zwiedzic? |
Już jestes pewnie po wyjeździe, ale może innym się przyda.
Odnosnie tego punktu, to nie warto. Nic szczególnego, a jedynie będziesz się opędzać od czarnych, próbujących Ci wcisnąć mydło i powidło.
kapiMCP - 30-04-2013, 21:40
Czarnych?! To są afroeuropejczycy.
konrad_acm - 02-05-2013, 08:57
A ich multilangłicz w tym "płynny" polski wymagają pełnego szacunku i dokonania zakupu ;)
|
|