Forum Milan Club Polonia
Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu

Wyjazdy - Tottenham - Milan

sawczen - 17-12-2010, 13:53
Temat postu: Tottenham - Milan
Pozwoliłem sobie założyć temat jako, że chyba ciekawiej trafić nie mogliśmy pod względem wyjazdu na mecz wyjazdowy.

Mam nadzieję, że MCP poczyni odpowiednie kroki w kwestii zorganizowania takiego wyjazdu - myślę o zasadach podobnych jak miało to miejsce podczas wyjazdu do Manchesteru.

Aczkolwiek jeśli oficjalny wyjazd by się nie udał, to chciałbym zobaczyć zainteresowanie tematem, bo ja jestem w 100% zdecydowany, w tym momencie loty do Luton można bardzo ładnie dopasować i są tanie jak barszcz :)

Stejuk, Radinjo, Gregorio, Kebab, Sonar - robimy taki sam manewr jak podczas wyjazdu na Manchester? :P

liczę na zainteresowanie tematem, naprawdę zainteresowanych tym meczem ;)

Bafflo - 17-12-2010, 14:31

Jak zwykle Sawczen mnie ubiegl, ale tez stanal na wysokosci zadania. Ja juz sie zapisuje i jesli trzeba to juz moge przelewac kase. Zobaczyc jak wyeliminujemy Zydow na ich wlasnym stadionie...bezcenne.
Marcu - 17-12-2010, 15:03

Bafflo napisał/a:
Zobaczyc jak wyeliminujemy Zydow na ich wlasnym stadionie...bezcenne.

To gramy z Tottenhamem czy Maccabi Hajfa?

Bafflo - 17-12-2010, 16:06

oj moj kolego nie zrozumiales aluzji, na Totenham potocznie mowi sie ze to zydowski, klub chocby dlatego, ze na meczach wywieszane sa tam flagi Izraela a nawet spora czesc kibicow lubi sie tam tak okreslac ;p
Gregorio1899 - 17-12-2010, 16:13

sawczen napisał/a:
Stejuk, Radinjo, Gregorio, Kebab, Sonar - robimy taki sam manewr jak podczas wyjazdu na Manchester? :P
.Wszystko u mnie Sawczen będzie zależeć od finansów.
Marcu - 17-12-2010, 16:27

Bafflo napisał/a:
oj moj kolego nie zrozumiales aluzji, na Totenham potocznie mowi sie ze to zydowski, klub chocby dlatego, ze na meczach wywieszane sa tam flagi Izraela a nawet spora czesc kibicow lubi sie tam tak okreslac ;p

Koguty określają się jako Żydzi, gdyż zgodnie z angielskim humorem z obelgi zrobili sobie powód do dumy. Ale to nie robi z nich Żydów, poza przypadkami kibiców - prawdziwych Żydów - których jest podobna ilość w Chelsea czy Manchesterze.

Swoją drogą ewentualny wyjazd na mecz zapowiada się interesująco. Ciekaw jestem, czy Koguty dalej witają przyjezdnych z "wielką radością".

sawczen - 17-12-2010, 16:57

ja na 100% rezerwuję loty jak tylko będzie znany dokładny termin meczu ;) o ile oczywiście będzie decyzja, że oficjalny wyjazd będzie zorganizowany z transportem na własną rękę.

EDIT: nie przyuważyłem, że już wiadomo ;) tak więc liczę, że 9 marca w Londynie pojawi się jak największa ekipa z MCP :)

Działajcie zarządzie i czekamy na jak najszybsze informacje ;)

pozdro

Shady_ACM - 17-12-2010, 17:04

3 razy tak ;)
Jeśli tylko zarząd zacznie coś działać w tym kierunku to jestem jak najbardziej zdecydowany na ten wyjazd.

Aurora - 17-12-2010, 17:22

Też jestem zainteresowana tym wyjazdem. Ale czy bez CR dostanę bilety, jeśli wyjazd będzie zorganizowany ??
maxik1982 - 17-12-2010, 17:23

Ja tez na stowke juz teraz moge powiedziec ze jade,bo ostatnio mi nie wyszedl wyjazd i teraz jestem podwojnie zdeterminowany...liniami lotniczymi jak najbardziej:)Decyzja w rekach zarzadu.
Pepe - 17-12-2010, 17:24

Może warto poczekać na oficjalne stanowisko MCP czy zorganizują wyjazd (oczywiście tylko samolotem :D) czy nie. Wtedy będziemy planować. Co nie zmienia faktu, że warto byśmy pojechali tam dobrą liczbowo paką :D.
Aurora - 17-12-2010, 17:29

Mnie też niestety nie wyszedł ostatni wyjazd, bo tego dnia miałam końcowe zaliczenie. Też chcę zarezerwować lot. Na chwilę obecną loty dn. 9 marca są tanie, oczywiscie z Poznania. Z Gdańska w ogóle nie opłaca się,

Ciekawa jestem, czy MCP zorganizuje ten wyjazd.

nieznal - 17-12-2010, 17:30

Pytanko czy jeśli ktoś nie jest w MCP ma szanse załapać sie na ten wyjazd?
Gregorio1899 - 17-12-2010, 18:59

Aurora napisał/a:
Z Gdańska w ogóle nie opłaca się,
Ciekawe dlaczego?Przelot w obie strony, do Luton i z powrotem za 200 zł. na dzień dzisiejszy.
Aurora - 17-12-2010, 19:06

Właśnie... nie opłaca się moim zdaniem. Z Poznania przelot w obie strony kosztuje ok. 80-130 zł w zależności od przewoźnika (Ryanair, Wizzair), na dzień dzisiejszy. I weź pod uwagę kieszonkowe w funtach.
Gregorio1899 - 17-12-2010, 19:18

Dwie stówki to i tak przyzwoita cena.Decydujący aspekt to gdzie kto mieszka i czy ma bliżej do Gdańska czy też bliżej do Poznania z czym też idzie koszt za bilet np na pociąg.
kebab - 17-12-2010, 19:20

Sawczen, Ja z wielka chęcią bym poleciał na ten mecz. Ale to zależy od Mojej Pani Dyrektor jak ona będzie się na to zapatrywała. Przyznam szczerze że lepiej by było jakby mecz odbył się we wtorek. Bo tylko środę bym musiał załatwić wolną. Ale zobaczymy. Na dzień dzisiejszy jestem 51 na tak i 49 na nie.
Aurora - 17-12-2010, 19:22

Ja bym mogła polecieć z Poznania bądź Bydgoszczy. I kwota zamknie się do 130 zł i do tego doliczę 50-60 zł za bilety pociągiem ;] Lepiej zaoszczędzać.

A jak Wy byliście w Manchesterze, to ile kieszonkowego w funtach mieliście? Nie wiem, czy wziąć 100 funtów, choć to i tak dużo .

Gregorio1899 - 17-12-2010, 19:28

Miałem ze sobą 50 funciaków i też było dobrze.
muhskajloker - 17-12-2010, 19:31

Bilet z Katowic tam i nazot kosztuje 80 zł.
Byłbym zainteresowany udaniem się tam na własną rękę i fajnie by było jakby MCP zainteresowali się pozyskaniem samych biletów a nie organizacją transportu.

Aurora - 17-12-2010, 19:33

50 funtów ? Też nieźle :) Kupiłabym coś na wynos w MacDonaldzie. Nie wiem, co tam można kupić : ) Strasznie napaliłam się na ten wyjazd. Ale poczekamy.
sawczen - 17-12-2010, 20:08

a ja miałem w Manchesterze chyba 30 albo 35 funtów i w zupełności mi starczyło - oszczędnie, ale się dało ;)

a co do lotów z Gdańska to Aurora chyba powinnaś nas zrozumieć, skoro mnie dojazd na lotnisko w Gdańsku kosztuje oszczędnym autem około 20zł i trwa jakieś 30 minut, a dojazd pociągiem do Poznania 36zł i trwa 4 godziny :)

zaraz ogarniam jakieś loty, najlepiej z powrotem rano po meczu i za kilka dni jakaś rezerwacja. Kebab, 9 marca to niestety środa :)

Aurora - 17-12-2010, 20:16

Sawczen, ale ja nic nie pisałam o Ciebie. Są kilka opcji. Że Wy możecie z Gdańska, a ja np. z Poznania, reszta z Wrocławia.

Ogarnęłam większość lotów i jedyną rozsądną opcją jest przelot z Poznania w obie strony. Ale skoro wyjazd ma być wspólny, to na to się piszę.

Ile płaciliście za bilet na mecz z MU ?

Bubu - 17-12-2010, 20:37

nieznal napisał/a:
Pytanko czy jeśli ktoś nie jest w MCP ma szanse załapać sie na ten wyjazd?

Nie jest to mozliwe..
A co do ewntualnej organizacji to jak najbardziej na tak!

Gregorio1899 - 17-12-2010, 20:46

Śr 09 Mar 11
W6 301 06:00 07:20
Śr 09 Mar 11 Web W6 301 06:00 07:20 1 dorosły : 89 PLN
,powrót Czw 10 Mar 11
W6 302 08:05 11:10
Czw 10 Mar 11 Web W6 302 08:05 11:10 1 dorosły : 89 PLN
,oczywiście opcja z Gdańska.

sawczen - 17-12-2010, 20:58

Gregorio, rezerwujemy od razu loty? bo opcja jest przednia!

Aurora, bilet na Manchester kosztował nas 46 funtów, nie pamiętam ile to wtedy było na PLN, ale chyba 240zł.

Aurora napisał/a:
Ogarnęłam większość lotów i jedyną rozsądną opcją jest przelot z Poznania w obie strony. Ale skoro wyjazd ma być wspólny, to na to się piszę.

Wspólny pod tym względem, że wszyscy spotykają się o określonej porze w określonym miejscu w Londynie, tak jak to miało miejsce w Manchesterze ;) ludzie lecieli z różnych zakątków Polski. Z tego co pamiętam to Pomorze było jako 1. ekipa w domu, bo dzień po meczu w południe już siedziałem przy komputerze :)

Czekamy na decyzję zarządu w sprawie tego meczu, bo widzę, że zainteresowanie przebiło moje oczekiwania :D

Aurora - 17-12-2010, 21:05

Nie wzięłam pod uwagę przelotu z Gdańska Ryanairem. Już podaję pełny wykaz lotów. Z Bydgoszczy nie opłaca się, bo odlot jest np. 7 marca.

WIZZAIR

Gdańsk- Londyn Luton - 09.03.2011

odlot 06.00 , przylot 07.20

Londyn Luton - Gdańsk - 10.03.2011

odlot 08.05, przylot 11.10

cena 200 zł

Poznań - Londyn Luton - 9.03.2011

odlot 06.10, przylot 07.20

Londyn Luton - Poznań - 10.03.2011

odlot 08.05, przylot 11.05

cena 130 zł

RYANAIR

Gdańsk - Londyn Stansted - 9.03.2011

odlot 09.50, przylot 11.10

Londyn Stansted - Gdańsk - 10.03.2011

odlot 06.10, przylot 11.10

cena 80 zł

Poznań- Londyn Stansted - 9.03.2011

odlot 10.40, przylot 11.40

Londyn Stansted - Poznań, 10.03.2011

odlot 07.15, przylot 10.15

cena 80 zł

Cos pominęłam ? :)

Oczywiscie jedyną rozsądną opcją pozostaje przelot z Gdańska linią Ryanairem. Nie ma sensu płacić 200 zł, skoro jest za 80 zł. oczywiście z Poznania mogłabym lecieć. Też za taką samą cenę.

A jak jest z odprawą online a paszportem ? Muszę wyrobić? : D

Gregorio1899 - 17-12-2010, 21:18

Kuszące Sawczen ale poczekajmy.Pamiętasz jak rok temu też się martwiliśmy o bilety na samolot a kupiliśmy je dopiero po oficjalnym stanowisku zarządu odnośnie charakteru wyjazdu na mecz z Men.U.
sawczen - 17-12-2010, 21:24

Aurora na to pytanie Ci raczej nie odpowiem, bo miałem paszport i go używałem do odprawy online. Chociaż w wizzair chyba do odprawy online jest konieczny paszport, bo kojarzę, że ktoś w Gdańsku nie miał odprawy online zrobionej - chyba nawet prezes, ale głowy nie dam.
No to mi koleżanko zrobiłaś tym lotem ryanairem... faktycznie jest to mega opcja, najbardziej optymalna i faktycznie jeszcze bardziej groszowa niż myślałem ;)
Tymbardziej, że załóżmy po meczu mniej czekania na lot niż Wizzairem no i później wylot z Gdańska. Ja chyba zrobię rezerwację na ryanair, 80zł to nie majątek nawet jakby miało przepaść, tak pewnie nie będzie ;) no ale kilka dni poczekam, może zarząd już coś wymyślił w tej kwestii, chociaż zdaje mi się, że czytam im w myślach i wyjazd na 200% będzie na zasadach jak na Manchester ;)

kebab - 17-12-2010, 21:24

Będzie ciężko z tym 9 ale może coś tam wykombinuje. Ale to pewnie że będziemy grali 9 a nie 8 na przykład??
sawczen - 17-12-2010, 21:32

acmilan.pl daje informację, że pierwszy mecz 15 lutego na San Siro, a rewanż 9 marca w Londynie, więc raczej pewniak ;)
Aurora - 17-12-2010, 21:34

Gregorio ma rację. Lepiej poczekać, aż zarząd coś postanowi.

Sawczen, tylko rezerwować ten lot ; ] A ile miejsc jest w samolocie ?? Nie wiem, czy starczy miejsc dla tylu chętnych. I nie wiadomo, ile biletów zarząd załatwi,.

Nie mam innego wyjścia jak tylko wyrobienie sobie paszportu. Po świętach pójdę do urzędu i załatwię to.

kebab - 17-12-2010, 21:47

To nie za dobrze ale i tak coś będę kombinował. A co do paszportu to nie trzeba z tego co pamiętam. Można na dowód lecieć.
sawczen - 17-12-2010, 22:17

kebab napisał/a:
Można na dowód lecieć.

lecieć tak, ale odprawy online chyba zrobić nie można, radinjo kiedyś o tym pisał ;)

Aurora napisał/a:
Sawczen, tylko rezerwować ten lot ; ] A ile miejsc jest w samolocie ?? Nie wiem, czy starczy miejsc dla tylu chętnych. I nie wiadomo, ile biletów zarząd załatwi,.

co do samolotu, to... kto pierwszy ten lepszy w tym wypadku niestety, czartera sobie nie załatwimy i tak ;) jak lecieliśmy do Liverpoolu z Gdańska, to samolot był chyba w połowie pusty - chociaż mogę się mylić, bo minęliśmy po drodze Finlandię z chłopakami :D a co do biletów, to wątpię, że zarząd będzie się z góry starał o X biletów, myślę, że będzie tak jak na MU. Najpierw wpłaty zainteresowanych osób - z góry, chętnych było 19 osób, wtedy była prośba o przyznanie biletów i dostaliśmy tyle ile chcieliśmy ;) Myślę, że tak będzie i w tym przypadku i na to liczę :) fajnie by było dostać z 40 biletów na taki mecz, bo zainteresowanie jest jak widać dość spore jak na 1 dzień po losowaniu :)

Wyspiarze z MCP pewnie jak zwykle tam się pojawią :P

TomekW - 17-12-2010, 23:37

Wyjazd - jeśli będzie organizowany (ale czy ktoś w to wątpi? :P) - zostanie ogłoszony raczej dopiero wtedy, kiedy poznamy już terminy sprzedaży biletów i ceny wejściówek na sektor gości. Spodziewam się, że wszystko odbyłoby się na podobnych zasadach, jak wcześniejsze eskapady MCP do Portsmouth i Manchesteru, czyli zbiórka byłaby na Wyspach. Oczywiście jest to moja prywatna opinia, a nie oficjalne stanowisko Zarządu MCP. Karta CR raczej nie będzie wymagana, choć, jeżeli będzie duże zainteresowanie, możemy mieć narzucone z góry takie obostrzenie (chociaż nie przypominam sobie, by się to kiedyś zdarzyło - ale przecież już mieliśmy kiedyś kłody rzucane pod nogi przy okazji planów wyjazdu do Londynu na Arsenal). Wszystkim, którzy cieszą się ładnymi cenami, przypominam, że Ryanair lata na lotniska położone z dala od Londynu, więc należy doliczyć po te kilka(naście) funciaków na przejazdy lotnisko-LDN-lotnisko.

sawczen: niedawno byłem w UK i nie było problemu z odprawą online na dowód w Ryanairze.

damsza - 18-12-2010, 09:27

z poznania ryanair ma tylko jeszcze 4 miejsca do londynu w tej cenie!
sawczen - 18-12-2010, 10:13

faktycznie, TomekW ma rację, już wcześniej czytałem, że lotnisko, na które lata ryanair jest bardzo daleko od centrum Londynu ;) chociaż przed chwilą gadałem w szkole z koleżanką, która mieszkała w Londynie, to z Luton też są dość drogie autokary, 10-15 funtów nawet - gdzie z lotniska Johna Lennona w Liverpoolu za autokar do centrum Manchesteru płaciliśmy 7 funtów. Jednak chyba wybiorę opcję wizzairem, chociaż tak czy siak czekam na jakiekolwiek stanowisko zarządu w tej sprawie.
Aurora - 18-12-2010, 10:43

Właściwie to odległości z lotnisk Stansted i Luton są bardzo zbliżone, a różnica wynosi tylko 2 km. Tylko ceny biletów na pociąg czy autobus się różnią. Np. z lotniska Stansted zapłacimy ok. 19 funtów za bilet pociągiem,a autobusem 9 funtów. Natomiast z lotniska Luton 14 funtów eśli mamy zamiar podróżować koleją, a cena biletu na autobus wyniesie ok. 13.

Lepiej wybrać najbardziej dogodną opcję.

Aurora - 18-12-2010, 10:45

http://londyn.gazeta.pl/l...?as=2&startsz=x

może to coś pomoże.

umberto - 18-12-2010, 11:44

Ja z checia bym pojechał, ale nie jestem w MCP ;/
sawczen - 18-12-2010, 13:07

no to widać, że koleżanka jednak była niekompetentna zbytnio ;) jestem ciekaw czemu z Luton pociąg tańszy, a autobus droższy... wszystko się wymyśli. Ale jak tak patrzę na linka, którego podałaś, to najlepszą opcją transportu wydaje się wynajęcie transportu z polskiej firmy przewozową - zgadać się w kilka osób i wychodzi całkiem wporzo ;) Patrzę też, że w Liverpoolu wsiedliśmy do autokaru Terravision Express z tego co pamiętam i transport z lotniska Stansted to koszt 8funtów, więc bez tragedii.. chyba wydaje się to lepszą opcją.
damsza - 18-12-2010, 13:50

Jak trafić na White Hart Lane?

Skoro znane są wszystkie szczegóły dotyczące samego stadionu, warto powiedzieć jeszcze jak trafić na White Hart Lane.
Nie polecamy przyjazdu na stadion samochodem. Powodów jest wiele : dotarcie tam zajmie znacznie więcej czasu niż podróż komunikacją miejską, problemy z zaparkowaniem samochodu w pobliżu gruntu oraz powrót do domu po meczu. Wszystko to jest dość uciążliwe. Jednak dla śmiałków załączona została mapka.

Najdogodniejszym sposobem znalezienia się na White Hart Lane jest wybranie opcji kolejowej. Jadąc pociągiem ze stacji Victoria należy wysiąść na White Hart Lane Station. Stąd jedynie pięciominutowa wędrówka dzieli nas od stadionu. Drugą opcją jest opuszczenie pociągu na Northumberland Park Station. Wówczas spacer potrwa jeszcze raz tyle.
Można też wybrać dojazd metrem. Należy jedynie wyszukać wszelkie możliwości dotarcia na Seven Sisters Station na Victoria Line. Tam mamy dwie opcje. Pierwszą jest piesza wędrówka. Drugą dojazd autobusem linii 149, 259 lub 279.
Metrem można kierować się również w stronę Tottenham Hale Station także na Victoria Line. Jednak z tej stacji jedynie o własnych siłach można dotrzeć na stadion. Nie powinno to zająć więcej niż 20 minut.

Pawko IRL - 18-12-2010, 15:54

Sawczen w Londynie jeszcze nie byłem więc głowy nie dam,ale raczej pewne,ze będzie można wynająć busa nawet online<zawsze tak robimy z chłopakami na wyjazdach kadry> 6-8 osób niech nawet koszt będzie 40-50 funtów to podzielić na te głowy wyjdzie groszowa sprawa.warto wkliknąć w google i poszukać jeszcze do tej pory nigdy się nie zawiodłem,kiedys w Bratysławie na meczu ze Słowacją zamówiliśmy busa online kilka dni przed meczem i koleś jeszcze przywiózł nam zgrzewke piwa w cenie transportu :P
wy lecicie do Luton tak ?

damsza - 18-12-2010, 16:07

Jak dojechać z lotniska Luton do Londynu?
AUTOBUSY Z LUTON
Autobusy National Express Airport

National Express Airport jest to firma autobusowa łącząca lotniska w Wielkiej Brytanii z głównymi miastami. Autobusy podstawiane są przy dwóch głównych przystankach autobusowych na lotnisku oraz przy terminalu nr 4. Więc niezależnie skąd lecisz autobusy zawsze są blisko. Pojazdy są komfortowe, przestronne i klimatyzowane. Bilety możemy zakupić w automatach lub u kierowców.

* Linia 707 Northampton, Milton Keynes, Hemel Hempstead, Heathrow Airport, Gatwick Airport;
* Linia 787 Cambridge, Royston, Baldock, Letchworth, Hitchin, Hemel, Hempstead, Heathrow Airport;
* Linia 777 Birmingham, Birmingham Airport, East Midlands, Milton Keynes, Hitchin, Stevenage, Stansted Airport;
* Linia 203 Mansfield, Nottingham, Leicester, Heathrow Airport, Gatwick;
* Linia 422 Burnley, Blackburn, Manchester, Manchester Airport, Birmingham, Birmingham Airport, London Victoria.

Ceny biletów z Luton: £16 powrotny i £10 pojedynczy
Autobusy Green line

Green Line 757 zapewnia ekspresowe połączenie pomiędzy lotniskiem Luton a centrum Londynu. Autobusy Green Line są komfortowe i klimatyzowane.

Jeśli podróżujesz większą grupą niż 15 osób, należy dzwonić na numer +44 (0)1582 584478 (od poniedziałku do piątku 9am do 5pm).

Ceny biletów z Luton: £15 powrotny i £10,5 pojedynczy
Autobusy easyBus

easyBus zapewnia ekspresowe połączenia mini busami pomiędzy lotniskiem Luton a centrum Londynu. (Baker Street), 7 dni w tygodniu, już od 2£ za przejazd. Im wcześniej zamówisz bilet tym będzie on tańszy. Linia ta nie ma przystanków pośrednich. Autobusy easyBus są jedną z najbardziej popularnych form transportu, szczególnie dzięki tańszym biletom.

Ceny biletów z Luton: £12 powrotny i £8 pojedynczy
Pociągi z lotniska Luton do Londynu

Regularne połączenie kolejowe z lotniska Luton do centrum Londynu zajmuje niecałe 25 minut. Specjalne darmowe autobusy wożą pasażerów z terminali na dworce kolejowe.
Thameslink

Thameslink oferuje przejazdy pomiędzy lotniskiem Luton, a centrum Londynu szybkimi i komfortowymi wagonami. Pociągi z lotniska Luton odjeżdżają co kilkanaście minut, a podróż trwa niecałe 35 minut (do stacji King's Cross Thameslink).

Gdy wylądujesz na lotnisku Luton, wsiądź w darmowy autobus, który zawiezie Cię w 10 minut do stacji, gdzie będziesz mógł dojechać Thamislink na północ w kierunku Bedford i południe w kierunku Brighton.

Ceny biletów z Luton: £12,1 pojedynczy i £20,8 powrotny

stejuk - 19-12-2010, 01:28

czytając poprzednie wpisy przypomniałem sobie wypad do Manchesteru i nakręciłem się by zobaczyć tą słynną Yid Army na żywo hehe
Soja - 19-12-2010, 18:11

Mnie jako "wyspiarza" interesuje możliwość załatwienia biletu przez MCP na sektor gości.

Z drugiej strony możliwe, że będę wybierał się na WHL z kolegami z Polski i Włoch więc gdy zacznie się sprzedaż biletów na to spotkanie(na wszelkie sektory) to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś wspomniał o tym na forum, gdybym przeoczył tą informację z innych źródeł.

Aurora, przy odprawie online jako obywatel UE możesz podać jako dokument podróży dowód osobisty. Zarówno WizzAir jak i Ryanair. Ja zawsze latam na paszport, ale mój kolega we wrześniu leciał Wizzair Katowice-Luton na dowód, a nie dalej jak wczoraj Ryanair Stansted-Bergamo i Bergamo-Brno(taki Eurotrip mieliśmy z przyczyn cen biletów bezpośrednio do Polski) również na dowód osobisty. Nie miał żadnych problemów odprawiając się online ani na lotnisku. Więc PASZPORT NIE JEST POTRZEBNY.

Co do lotów:

Miejsc w samolotach raczej nie brakuje, za to ceny biletów się zmieniają, w określonej cenie jest tylko określona liczba biletów(tak jak ktoś powyżej zauważył), gdy przewoźnik sprzeda tą liczbę biletów, to cena może ulec zmianie(wzrosnąć), więc mimo wszytko warto się spieszyć z rezerwacją.

Co do lotnisk i transportu z nich do Londynu:

Luton jest położone na północny-zachód a Stansted na północny-wschód od Londynu. Odległość z nich do centrum Londynu jest zbliżona i niemała.
Jednocześnie są to lotniska, na które latają tani przewoźnicy(WizzAir, Ryanair) z Polski.

Jako transport polecam autobusy National Express (damsza wkleił już informacje pewne). Wchodzimy na stronę https://coach.nationalexpress.com/ wpisujemy skąd, dokąd, kiedy i nam szuka. Przykładowo wyszło mi teraz, że ze Stansted Airport do London Victoria Coach Station cena na 9.03.2011 to 10 GBP. Nie wiem jaki przystanek najbliżej WHL jest, ale cena będzie podobna podejrzewam. Następnie możemy za bilet zapłacić online kartą kredytową/debetową, drukujemy swój bilet z kodem kreskowym i mamy transport zaklepany.

Polecam NE z tego względu, że ostatnio jechałem z Milton Keynes na Stansted właśnie tą linią z uwagi na to, że wyszło, iż to najtańszy sposób dotarcia na to lotnisko z MK(mimo że wyszło mnie to 17.70 GBP za bilet).
Przestrzegam też, że warto pomyśleć o transporcie z/na lotniska na równi z biletem lotniczym, bo może się okazać, że podróż autobusem/pociągiem wyjdzie drożej niż sam lot!

P.S. Piękne widoki roztaczają się z lotniska Bergamo zimą przy dobrej widoczności, szkoda, że w dniu meczu z Romą byłem w Bergamo tylko przejazdem.

Marcu - 19-12-2010, 19:46

Potwierdzam, że można podać dane dowodu osobistego przy odprawie. Sam latam tylko na dowód do Londynu.
Pawko IRL - 19-12-2010, 20:43

Soja napisał/a:
Jako transport polecam autobusy National Express (damsza wkleił już informacje pewne). Wchodzimy na stronę https://coach.nationalexpress.com/ wpisujemy skąd, dokąd, kiedy i nam szuka. Przykładowo wyszło mi teraz, że ze Stansted Airport do London Victoria Coach Station cena na 9.03.2011 to 10 GBP. Nie wiem jaki przystanek najbliżej WHL jest, ale cena będzie podobna podejrzewam.

z Luton na Victoria Coach Station 7,80 GBP i podróż trwa 2.5 godz !,pózniej trzeba znaleść jeszcze coś na WHL,ja natomiast znalazłem na http://www.nationalrail.co.uk/
pociągiem prosto z lotniska na WHL w 1,5 godz za 21 GBP
przyznam szczerze że ceny są masakryczne !
trzeba szukać,ktoś kto ma czas moze przejżeć tą polskojęzyczną strone
http://www.london-luton.co.uk/pl/airport/
czasu mamy jeszcze troche więc na spokojnie wspólnie coś wymyślimy ;)

MOLU - 20-12-2010, 19:33

Ja bym mimo wszystko polecił kupić bilet całodniowy na stacji w Luton obejmujący dojazd pociągiem do Londynu (i z powrotem) i korzystanie bez ograniczeń z metra i autobusów w Londynie.
Zapewne większość doleci do południa i będzie coś chciała zwiedzić w Londynie (a jest co zwiedzać) i taki bilet byłby bardzo przydatny. No niestety do tanich nie należy taki bilet ,jakieś 25 funtów...

Pawko IRL - 20-12-2010, 20:29

może to i zwiedzać to nie będzie za wiele czasu <:P beer> ale taki bilet to bardzo dobra sprawa bo swobodnie i bez ograniczeń można poruszać się wszędzie
trzeba tylko dokładnie dopiąć szczególy-Molu jesteś londyńczykiem więc na pewno pomożesz co ;)

kwasky - 27-12-2010, 14:03

Szkoda tylko że ceny biletów na stadion to powyżej 300 EU!! Chyba że MCP załatwi tańsze to też się piszę
Pawko IRL - 18-01-2011, 10:02

wczoraj na stronie głównej pojawiła się mała informacja nt sprzedaży biletów

17 January 2011 - 17.20

TOTTENHAM-MILAN: TICKET INFO

MILAN - A.C. Milan informs fans interested in following the team in London as Milan visit Tottenham in the Champions League last sixteen second leg match on March 9, that tickets are going on sale on Thursday, January 20. Tickets will be available in three different phases, at all branches of the Intesa Sanpaolo Group. The first phase of the sale will be reserved for championship season tickets holders, the second for Cuore Rossonero card holders who don’t have season tickets, while the remaining tickets will be available to everyone.
Tickets cost €55.

TomekW - 19-01-2011, 14:13

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=212

Jeszcze raz apelujemy o jak najszybsze zgłoszenia. Czas może tu grać wielką rolę.

kwasky - 19-01-2011, 23:01

Czym najtaniej i najszybciej dostać się z Luton na Stadion?
Bafflo - 19-01-2011, 23:05

ja juz wplacilem i teraz czekam na pozytywne zakonczenie calej operacji ;p
kwasky - 19-01-2011, 23:06

No to też robię wpłate i do zobaczenia Bafflo ;]
sawczen - 19-01-2011, 23:19

ok, za minut kilka i mój przelew zostanie puszczony.
Jak widać loty z Gdańska zbytnio nie podrożały i tak RA - 140zł w dwie strony, powrót dzień po meczu rano, i WA - 180zł w dwie strony, również z powrotem dzień po meczu. Jak tylko będzie potwierdzenie biletów - bukuję loty i w międzyczasie jeszcze postaram się namówić moją Justynę na pierwszy wyjazd :D

kwasky - 19-01-2011, 23:22

z RZ w obie strony 240 PLN
Soja - 20-01-2011, 11:05

kwasky napisał/a:
Czym najtaniej i najszybciej dostać się z Luton na Stadion?

To jest dość trudne pytanie. Trzeba poszukać. Chyba najlepiej tutaj:
http://www.travelinesouth...n&timeOffset=15

kwasky - 20-01-2011, 11:32

Soja, Dzięki dobra stronka
marass2 - 20-01-2011, 12:41

No witam
Kasa wpłacona. Poradźcie: bukować bilety, czy czekacie na potwierdzenie zakupu biletu na mecz? Jak coś lecę we wtorek przed meczem, zostaję do niedzieli. Ktoś planuje zostać kilka dni?
Pozdrawiam

sawczen - 20-01-2011, 15:04

ja raczej tylko jedna nocka, czekam na potwierdzenie biletów na mecz, bo może być ciężko o odpowiednią ilość - spójrzcie na pojemność WHL :)
SonaR - 20-01-2011, 17:30

nie radze juz bukowac biletow lotniczych.

informowalismy o tym wczesniej

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=210

SonaR - 24-01-2011, 23:55

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=214
sawczen - 25-01-2011, 10:20

Stejuk, Radinjo, Gregorio, Kebab, Sonar - gdzie Wasze wpłaty? jaja sobie robicie? :)
dawać dawać, bo jak się uda, to smutno mi będzie lecieć samemu z Gdańska :o chyba, że rute dołączy :D

rute - 25-01-2011, 13:21

sawczen napisał/a:
chyba, że rute dołączy :D

doszły mnie słuchy, że jak wylosujesz bilet to chcesz się go zrzec na moją korzyść ;D

sawczen - 25-01-2011, 15:10

pomyslimy jak wylosuje ;) i zalezy co zaproponujesz w zamian :D
maxik1982 - 25-01-2011, 16:03

Mam nadzieje ze bede mial szczescie w losowaniu:)Jak tak to tez raczej wybieram sie z Gdanska,ale bilet zabukuje dopiero po potwierdzeniu losowania oczywiscie.
Bafflo - 25-01-2011, 21:11

Sawczen,ale ja tez wplacilem i mam wielka wole by tam poleciec i pospiewac na tym stadionie klubu ktorego nie znosze jak Tusk dopalaczy ;p
sawczen - 25-01-2011, 22:08

Bafflo, zapomnialem o Tobie :D a to wszystko dlatego, ze patrzylem po nr legitymacji MCP uzytkownikow, ktorzy maja je zgloszone do profilu :) a Ty jestes ciapa i nie masz nr legitymacji w profilu, dlatego Cię nie znalazłem ;)

jak będziesz oglądał losowanie w czwartek, to rzuć mi smsa, bo o 20 wchodzę na halę i schodzę o 21 :P

Bafflo - 25-01-2011, 22:22

juz ogarnalem chyba temat i powinno byc wszystko si ;p
Gregorio1899 - 25-01-2011, 22:52

sawczen napisał/a:
Stejuk, Radinjo, Gregorio, Kebab, Sonar - gdzie Wasze wpłaty? jaja sobie robicie? :)
dawać dawać, bo jak się uda, to smutno mi będzie lecieć samemu z Gdańska :o chyba, że rute dołączy :D
Sorki Sawczen ale nie ogarne tego tematu.Przycisneło mnie troszkę z kasą.
Kiepura - 26-01-2011, 09:06

OT
Gregorio1899 napisał/a:
Przycisneło mnie troszkę z kasą.
oj i przyciśnie cie jeszcze bardziej... powodzenia ;)
kwasky - 26-01-2011, 13:33

no to znowu losowanko, życzę powodzenia sobie i pozostałej dziewiątce :)
Gregorio1899 - 26-01-2011, 14:57

Kiepura napisał/a:
oj i przyciśnie cie jeszcze bardziej... powodzenia ;)
Mam nadzieję że nie!Pozdrawiam Kiepura,stary brachu:).
Bafflo - 27-01-2011, 13:36

Panowie, jesli mozecie wpisac tu numery swoich kart czlonkowskich tych osob ktore beda jak cos leciec z Gdanska, bo ja jeszcze nie latalem i chcialbym wiedziec czy wsrod wylosowanych bedzie ktos z kim polecam,czy bede musial sam ;p Pzdr
sawczen - 27-01-2011, 14:10

zawsze mozesz sie zrzec biletu na koszt rute :D ale Ona i tak wylosuje, weteranka nasza :P
Bafflo - 27-01-2011, 14:45

No nie chcialbym jechac kosztem Rute, a raczej usiąść koło niej na stadonie by mogla sie przekonac co to znaczy jak Bafflo oglada Milan ;p
rute - 27-01-2011, 16:56

sawczen napisał/a:
zawsze mozesz sie zrzec biletu na koszt rute :D ale Ona i tak wylosuje

czy wylosuje czy nie to i tak lece pozwiedzać Londyn, więc na pewno w okolicach WHL się pojawie :) a nóż widelec ktoś upuści bilet i niechcący wpadnie mi pod nogi ;P
Bafflo napisał/a:
co to znaczy jak Bafflo oglada Milan ;p

ee chyba wystarczyła mi ostatnia obserwacja w autobusie, nie wiem czy chciałabym widzieć więcej ;)

maxik1982 - 27-01-2011, 20:53

Tak ja napewno tez bym lecial z Gdanska,ale musza mnie wylosowac :)
marass2 - 27-01-2011, 21:05
Temat postu: :)
Maxik i jak losowanie?
SonaR - 27-01-2011, 21:06

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=215
Soja - 27-01-2011, 21:10

Kto oprócz mnie został wylosowany? :P
marass2 - 27-01-2011, 21:25

Jestem tym szczęśliwcem
Bafflo - 27-01-2011, 21:51

ja tez lece i juz rezerwuje lot na wizzerze, wiec laduje w Luton i tam bede chyba o 7.20 laduje
rute - 27-01-2011, 21:58

również jestem szczęśliwcem, który otrzymał bilet, także do zobaczenia w marcu :)
gregor - 27-01-2011, 22:04

po losowaniu ciekawa rzecz mozna zauwazyc , osoby mieszkajace w kraju mialy 72 % szczescia w losowaniu , a wyspiarze 20 % [']
maxik1982 - 27-01-2011, 22:31

Kurde peszek:(Chyba pomysle aby do Mediolanu jakos poleciec.No szkoda zycze udanej wyprawy szczesliwca.Jestem drugim rezerwowym,ale w cuda nie wierze:)Forza Milan.
michalchr83 - 27-01-2011, 22:50

Witam. Zostalem wylosowany i mieszkam w UK. Prosze o kontakt osoby ktore dostaly bilety i mieszkaja na wyspach. Chodzi mi o jakis wspolny dojazd. pozdro i gratulacje dla wszystkich szczesliwcow
Bielik - 27-01-2011, 23:04

W końcu po wielu latach starań obejrzę mecz Milanu na żywo! Niecały miesiąc później derby na San Siro, nie mógł się lepiej rozpocząć ten rok! :)
Na codzień mieszkam tuż pod Londynem więc radość jeszcze większa. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania związane z transportem z lotniska na stadion, lub miasto, pytajcie śmiało.

@michalchr83: A gdzie dokładnie mieszkasz?

michalchr83 - 27-01-2011, 23:16

Bielik masz moja wiadomosc na priva? pozdro
sawczen - 27-01-2011, 23:18

rute napisał/a:
Bafflo napisał/a:
co to znaczy jak Bafflo oglada Milan ;p

ee chyba wystarczyła mi ostatnia obserwacja w autobusie, nie wiem czy chciałabym widzieć więcej ;)

haha, no to będziesz skazana na towarzystwo Łukasza :D Bafflo, ale umówmy się - w samolocie śpimy!! w obie strony :D albo dobra... do Londynu możemy zrobić flaszkę :P

gregor napisał/a:
po losowaniu ciekawa rzecz mozna zauwazyc , osoby mieszkajace w kraju mialy 72 % szczescia w losowaniu , a wyspiarze 20 % [']

dlaczego [']? przecież nie ma w regulaminie dotyczącym losowań punktu, że w przypadku meczu na wyspach, wyspiarze dostają większość biletów czy połowę, nie ma nic na ten temat ;) takie życie, po prostu losowanie i tyle.

Ja się cieszę, że miałem szczęście w losowaniu, i to z numerem 3 :D Współczuję niewylosowanym, ale przecież było od razu wiadomo, że bilety trafią tylko do 10 osób :)

Bielik napisał/a:
Na codzień mieszkam tuż pod Londynem więc radość jeszcze większa. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania związane z transportem z lotniska na stadion, lub miasto, pytajcie śmiało.

hehe, mam rozumieć, że po meczu zabierasz mnie i Bafflo do siebie na kwadrat, robimy jakiś zacny trunek i na 6 rano organizujesz nam transport do Luton? ;) nie chciałem się narzucać, ale skoro już proponujesz, to skorzystamy! :P

ANDIAMOOOO !

mork82 - 28-01-2011, 00:17

marass2 napisał/a:
Jestem tym szczęśliwcem

Ja też, ja też ;)

sawczen - 28-01-2011, 01:39

ok, loty zarezerwowane, zapłacone.. teraz tylko czekać na możliwość odprawy online i jestem ready do podróży ;)

także ekipa lecąca z Gdańska będzie w Luton o 7:20 lokalnego czasu ;) powrotny lot z Luton, o 8:05 miejscowego czasu i w czwartek koło południa będziemy w domu \o/

mam nadzieję, że wynik meczu nie pozwoli na jakieś koczownicze spanie na lotnisku ;) zrobimy hałas pod Big Benem? :D

dobra, teraz pytanko: ktoś jeszcze leci z Gdańska poza mną i Bafflo? :)

MOLU - 28-01-2011, 15:58

Ehh porażka , miał być to mój najbliższy wyjazd na Milan (jakieś 50 km) i lipa...
Może jakaś prośba o dodatkowe 7 biletów...?

electric01 - 02-02-2011, 09:53

A slyszalem, ze podobno mozna te bilety rowniez kupic w bankach intensa na curorro rossonero. czy to prawda czy raczej nie?
TomekW - 02-02-2011, 13:53

Bilety zostały wyprzedane jeszcze w dniu sprzedaży.
sawczen - 03-02-2011, 08:36

czyli będzie pełen stadion ;) pięknie!

wiadomo coś na temat tego, jakie sektory zajmują na WHL goście?

mork82 - 03-02-2011, 10:02

sawczen napisał/a:
wiadomo coś na temat tego, jakie sektory zajmują na WHL goście?

http://www.tottenhamhotsp...tadium_plan.pdf

Pod hasłem away supporters ;)

sawczen - 03-02-2011, 12:39

ok, czyli sektory 37, 38, 45, 46, 47 - tak jak myślałem ;)

coś cisza w temacie...

kto poza mną i Bafflo leci wizzairem z Gdańska? trzeba się jakoś zgadać ;)

michalchr83 - 09-02-2011, 23:50

pytanko do ekipy lecacej z polski . jakie macie plany po przylocie? ja bede w Londynie o 14.00. jakie macie plany z noclegiem ( o ktorej powrotny fly? ) pozdro........
Pawko IRL - 10-02-2011, 00:55

dla wszystkich zainteresowanych-prawdopodobnie będzie zorganizowany transport lotnisko-city i spowrotem,mamy kontakt z polskim przewoznikiem który jest wstanie nas odebrać już na miejscu.cenowo jeszcze do końca nie wiadomo-liczy się ilość-im więcej tym taniej,jednak wstępnie rozmawiałem na ten temat i ceny są bardzo dobre,a o komforcie nie wspomnę-podwiozą gdzie sobie tylko zażyczymy.choć do meczu zostało jeszcze miesiąc prosiłbym chętnych o przemyślenie tematu i kontakt czy to ze mną czy z TomkiemW
pozdrawiam

TomekW - 10-02-2011, 01:37

A ja prosiłbym jednak chętnych o kontakt ze mną jako koordynatorem wyjazdu i to tylko i wyłącznie oficjalną drogą mailową (na skrzynkę wyspy), żeby potem nie było pretensji, że coś nie wypaliło, choć przecież ktoś komuś coś pisał na gg czy innym fejsbuku.

Dodam również, że ewentualny transport z lotniska nie stanowi oficjalnego przejazdu MCP (zbiórka będzie w Londynie) i dotyczy tylko osób przylatujących do Luton.

W najbliższych dniach wszyscy uczestnicy wyjazdu dostaną też oficjalnego maila organizacyjnego.

michalchr83 - 10-02-2011, 21:44

Do - TomekW . czy mozna zamowic jakies rzeczy MCP i ogebrac na meczu? pozdro tomek i do zobaczenia
TomekW - 11-02-2011, 00:24

Będzie można - szczegóły podam w mailu organizacyjnym.
marass2 - 13-02-2011, 19:51

Witam
Mój plan jest taki: lecę o 19 z Bydgoszczy we wtorek 08.03. Wracam do Polski w niedzielę 13.03. Nocleg u rodziny:)
Do zobaczenia

mork82 - 03-03-2011, 22:15

Zwiad poczyniony;)
Po wyjściu z metra na stacji Seven Sisters trzeba skręcić w prawo i wsiąść do autobusu nr 259 albo 279 i wysiąść na 6 przystanku, ewentualnie 7. Szaliki z dwumeczu w cenie 10 funtów.

Soja - 10-03-2011, 20:12

Dzięki wszystkim uczestnikom za udany "wyjazd".
Mimo, że wynik zły, to czas spędzony wspólnie bardzo fajny.
Nie ma to jak napić się shake'a na Londynie... :D

sawczen - 10-03-2011, 23:09

Hi gent's!

ja właśnie wracam z roboty, dzień w pracy dużo bardziej udany niż mecz naszych w Londynie - połowa wyjazdu mi się zwróciła dzisiaj <FUCK YEAH> :D

shake w Londynie to mega opcja, oczywiście z wielką dolewką! haha, szkoda, że tylko my będziemy rozumieli o co chodzi ;)

Wyjazd jak najbardziej udany, no może poza wynikiem sportowym.. ale j...ć wyniki, liczy się atmosfera i dobra zabawa jak to pisała kiedyś Rute :)

dzięki wszystkim za 'wyjazd' i wspólnie spędzony czas :)

Carlo: żeby mi to było ostatni raz, że robisz coś takiego... dzięki za głębokie rozmowy w czasie spaceru ze stadionu :D

jutro postaram się wrzucić gdzieś moje zdjęcia i filmiki :)

pozdro!

Sebinho - 12-03-2011, 20:56

a wrzuci ktos foty i filmiki ?:P
sawczen - 13-03-2011, 01:08

przecież wrzuciłem swoje, jest temat w panelu dyskusyjnym.
Sebinho - 13-03-2011, 09:15

nie zwrocilem uwagi wybacz :P : )
Pawko IRL - 15-03-2011, 08:17

serdeczne dzięki dla wszystkich zainteresowanych z MCP za pomoc w organizacji biletu,wyjazd całkiem miły choć dla mnie osobiście zbyt krótki a co z tego wynika dosyć męczący,miałem okazję poznać kilku z WAS,wypić piwko ;),wymienić się poglądami...ogólnie Londyn zapamiętam jako serwis shake'ów i wspaniałych leginsów :D
jeszcze raz dziękuje...
kilka moich fotek,pozdrawiam WAS gorąco :)
http://i51.tinypic.com/2hnsxuu.jpg
http://i53.tinypic.com/nq2vya.jpg
http://i52.tinypic.com/2i9tiis.jpg
http://i53.tinypic.com/2gydcf9.jpg
http://i54.tinypic.com/4h3vj4.jpg
http://i55.tinypic.com/jq40b5.jpg
http://i52.tinypic.com/52f61w.jpg

michalchr83 - 15-03-2011, 22:08

Ja rowniez dziekuje Wam wszystkim za milo spedzony czas :) teraz wszyscy jeszcze mocniej modlcie sie za Scudetto , pozdro i FORZA MILAN panowie