Forum Milan Club Polonia
Oficjalne Forum Stowarzyszenia Polskich Kibiców Milanu

Wyjazdy - Wyjazd na Milan-Man United

SonaR - 18-12-2009, 19:00
Temat postu: Wyjazd na Milan-Man United
http://www.milanclubpolon...?id=00&news=167
krzysiekACM - 18-12-2009, 19:12

po co tak wcześnie zapisy? 2 miesiące przed meczem?
i czemu teraz tak drogo, zaliczka 500 zł, kiedyś było po 350 zł ;)

SonaR - 18-12-2009, 20:03

po to zeby miesiac przed meczem miec juz gotowa liste, moc ja podac AIMC, wejsc na stadion na biletach ze swoim nazwiskiem, moc sie dokladniej zorganizowac zeby nie bylo, ze na ostatnia chwile i wybrac odpowiedni srodek transportu.

500zl poniewaz nie wiemy czy pojedzie osob 10, 18 czy 40. Jesli bedzie caly autokar to koszt z cala pewnoscia bedzie nizszy.

krzysiekACM - 18-12-2009, 20:45

Święta, Sylwester- nie wiem czy to najlepszy okres na wpłate pieniędzy na wyjazd.

Poza tym niektórzy mogą miec problem z zaplanowanem już wolnego itp

kapiMCP - 18-12-2009, 22:25

Cóż, wypada w takim razie przeprosić, że ogłaszamy wyjazd tak wcześnie i umożliwiamy przygotowanie się do niego pod każdym kątem i dokonanie wpłaty w styczniu.

Dodajmy, że wcześniej były zastrzeżenia, że wyjazdy ogłaszane są za późno. Tak czy inaczej przyjmij Krzysiek przeprosiny.

fifi1906 - 19-12-2009, 06:26

a może wybrali byśmy sie samolotem do Mediolanu na mecz? Bilety lotniczy kosztuje okolo 130zl w 2 strony i transport dość, że jest tańszy to jeszcze bardziej komfortowy i szybszy. Mając na uwadze ze do meczu pozostało sporo czasu mozna by to było ogarnąć.
sawczen - 19-12-2009, 10:31

popieram zdanie fifiego, mając określoną ilość biletów, każdy mógłby wystartować samolotem mniej więcej ze swojego rejonu, nawet pomorze - ruszyły teraz z Gdańska tanie loty do Bergamo, znamy datę meczu i można się ogarniać z biletami.

czemu jest organizowana próba na Milan - MU, a nie np. na MU - Milan? może jest jakaś szansa dostania biletów na Old Trafford? raz, że będzie to mecz rewanżowy, a dwa, że mógłby to być kolejny 'wyjazd na wyjazd' ;) na Werder się udało i było mega!

Krzysiu, ja tam nic do Ciebie nie mam, lubię Cię jako człowieka ale w temacie wyjazdów przeginasz moim zdaniem ;)

teraz pytanie do zarządu: czy jeśli chciałbym już teraz zorganizować wyjazd prywatny do Manchesteru, jest szansa do końca stycznia dostać info czy będą bilety?

pozdro!

MikoZ - 19-12-2009, 10:35

niestety wizzair (dotychczas najlepszy w mojej ocenie logistycznie przewoznik na trasie do bergamo) zmienil rozklad lotow i niestety nie mozna juz poleciec sobie na jeden dzien do Mediolanu tą linią. Tak wiec do kosztu 150zl za przelot musisz sobie doliczyc 2 noclegi okolo 25euro za 1 noc + dojazd na lotnisko co jest problemem zwlaszcza na samolot powrotny.
Kalkulację co się komu opłaca pozostawiam już osobom zainteresowanym:)

sawczen: loty wizzairem z gdanska do bergamo sa tylko w niedziele i srody:)

pozdro

krzysiekACM - 19-12-2009, 10:59

sawczen napisał/a:
Krzysiu, ja tam nic do Ciebie nie mam, lubię Cię jako człowieka ale w temacie wyjazdów przeginasz moim zdaniem ;)

z czym przeginam? napisałem co myśle, jak dla mnie to za wcześnie na zapisy, poza tym okres taki że każdy ma sporo wydatków, no ale to tylko moje zdanie.
zbierać wpłaty można by było spokojnie do końca stycznia skoro mecz dopiero 16-ego

radinjo - 19-12-2009, 11:07

1. Opcja wyjazdu na MILAN- MU ogłoszona tak wcześnie jest, w mojej ocenie, jak najbardziej ok... co do środka transportu, to przecież można też spróbować dogadać WIZZ AIR na zasadzie, lecimy z Warszawy, wracamy do Gdańska, koszt zwiększy się ewentualnie o kwotę kolejnego przelewu, ale z drugiej strony, czy nie można też porozmawiać w sprawie wynegocjowania indywidualnej ceny dla grupy 20-40 osób? ... jak się nie uda, zawsze mamy autokar i wesołą podróż :) a w ogóle kto zainteresowany wyjazdem?

2. Chciałbym też uzyskać gdzieś w styczniu 2010 r. info o możliwości uzyskania biletów na rewanż w Anglii, czy jest możliwe uzyskanie biletów z AIMC, kiedy byłaby odpowiedź, ewentualna ilość biletów, cena itd...

Co to będzie za zwycięski dwumecz :D

sawczen - 19-12-2009, 11:13

radinjo napisał/a:
Chciałbym też uzyskać gdzieś w styczniu 2010 r. info o możliwości uzyskania biletów na rewanż w Anglii, czy jest możliwe uzyskanie biletów z AIMC, kiedy byłaby odpowiedź, ewentualna ilość biletów, cena itd...

o to samo poprosiłem w poście wyżej, jak się uda, to rozumiem piszesz się na wyjazd do Anglii? to już jest nas dwóch :) napisz mi na PW czy ogarniałeś już jakieś loty, bo ja spojrzałem z Gdańska, to do Manchesteru i Birmingham są droooogie.
Może Poznań?

Krzysiek: no przecież to i tak wyjdzie w praniu, ile osób wpłaci itd. zapisy zawsze mogą być przedłużone przecież. a może tak by się udało załatwić biletów na 2 autokary, tylko pewnie nawet jak byłoby tyle biletów, to chętnych tyle nie będzie. Krzyś, jesteś w ogóle zainteresowany?

ja jak najbardziej na tak, zarobię na wyjazd w Sylwestra :D jeśli oczywiście nie wypali lot do Manchesteru, bo wolałbym obejrzeć rozstrzygającą potyczkę :)

krzysiekACM - 19-12-2009, 11:21

Na tą chwilę ciężko mi powiedzieć, też wolałbym lecieć na Old Trafford, ale żeby z torbami nie pójść ;) Rozkminiajce opcje transportu, żeby kosztowo wyszło nie dużo ;)
stejuk - 19-12-2009, 12:01

Cytat:
to już jest nas dwóch :)

trzech :P

dRiV - 19-12-2009, 12:40

to ja też się dopiszę opcja Old Trafford. Może TomekW coś napisze.
sawczen - 19-12-2009, 12:50

coraz więcej chętnych na Old Trafford, więc może zarząd to przemyśli i w pierwszej kolejności spróbuje zorganizować taki wypad? Możnaby spróbować nawet pojechać do Manchesteru autokarem, albo chociaż busem. :P
łachu - 19-12-2009, 16:00

Ja sie pisze jak najbardziej na ogłoszony wyjazd. Przelew po swietach lub po nowym roku.
Voltrex - 19-12-2009, 17:29

Zarówno 1 mecz jak i rewanż były by znakomite. Kwestią rozstrzygającą powinien być transport. Jeżeli udało by się zorganizować przelot samolotem, za rozsądną cenę było by o wiele bardziej komfortowo niż 18h autokarem...
Do tego dochodzi kwestia urlopów, o który nie wszystkim łatwo. Samolot wiadomo, 2-3h i jesteśmy na miejscu.

Możliwe, że na rewanż bilety mogły by być tańsze. Ostatnimi czasy loty do Anglii z dajmy na to ryan-air były sprawami groszowymi. Powrót oczywiście był droższy, jednak lot w 2 strony za około 250zł w dzień po dniu był możliwy.

Sądzę, że chętnych będzie wielu, tak samo jak miało to miejsce w meczu z Realem. Magia LM robi swoje. Do tego jeżeli udało by się zorganizować ten samolot...

Warto pomyśleć i podyskutować na ten temat. Szczególnie osoby bardziej w temacie co do organizacji niech się wypowiedzą. Tak samo można do AIMC napisać zapytanie czy np. jakieś fankluby już decydowały się na taki transport i jeżeli jak to jak wyglądało.

pozdrawiam

dondamajk - 19-12-2009, 19:46

Ja jestem jak najbardziej za samolotem szczegolnie, ze w Airberlin mozna wyrwac rewelacyjne ceny... podroz do Mediolanu w obie strony w terminie meczu jest do zrobienia juz za 58EUR...

http://www.airberlin.com/...-02-17&MARKT=DE

Takze na 99% decyduje sie na wyjazd i samolot... ;-))

marobufaro - 19-12-2009, 23:24
Temat postu: wizzair
przelot liniami wizzair z katowic do bergamo 80 zl w dwie strony, 15 wylot 17 powrot - we wtorki nie lataja do bergamo. na milan cagliari placilem 130, ale w weekend sa drozsze.tak wiec polecam.ja sobie juz kupilem bilety na samolot, a jak nie dostane biletow na mecz to albo przepadna albo sobie z zona mediolan pozwiedzamy.
marobufaro - 19-12-2009, 23:33

a propos old trafford to nie wiem jak wyglada zakup biletow dla gosci, ale w kasach w dniu meczu sie nie kupi - jedynie przez przerozne agencje po 300 funtow. na mecz manU fulham 2 lata temu bilet kupowalem jakies 2 miesiace wczesniej, poprzez zioma ktory placi skladki czlonkowskie. maniak manU leci ze mna do mediolanu wiec mam nadzieje, ze na rewanz zalatwi bilety:) w manchesterze jest o tyle problem, ze tam frekwencja srednia jest ok 74000 przy pojemnosci stadionu 76000, wiec o bilety jest mega trudno bo ta srednia to glownie posiadacze karnetow.
kapiMCP - 19-12-2009, 23:41

Co prawda osobiście nie zajmuję się organizacją wyjazdów MCP, natomiast mogę wyjaśnić dwie kwestie.

Pierwsza to taka, iż spotkanie w Mediolanie rozegrane jest jako pierwsze, dlatego wyjazd na ten mecz jest organizowany i ogłoszony jako pierwszy. Jeżeli będzie taka możliwość, z pewnością wystąpimy do AIMC o bilety również na spotkanie wyjazdowe.

Druga rzecz tyczy się samolotów. Zakup biletu prywatnie to jedno, a rezerwacja np. 40 biletów w tanich liniach to zupełnie inna melodia. Jeżeli ktoś ma chody w liniach lotniczych to prosimy o kontakt, gdyż wcześniejsze próby organizacji większego wylotu spotkały się z problemami ze strony przewoźnika.

TomekW - 20-12-2009, 06:01

dRiV napisał/a:
Może TomekW coś napisze.

Skoro już zostałem wyrwany do odpowiedzi, to powiem, że rozmawiałem wstępnie z Prezesem i na razie MCP skupia się na meczu w Mediolanie. Do spotkania na Old Trafford zostało jeszcze 80 dni, więc czasu mamy aż nadto. W odpowiednim momencie zostaną podjęte właściwe działania. Nie mam wątpliwości, że próba zdobycia biletów na rewanż zostanie podjęta. Dlaczego? A dlatego, że po pierwsze są chętni (wliczając powyższe posty wiem o 10-12 osobach), a po drugie mecz jest na terenie objętym oficjalnymi działaniami MCP. Rozczaruję jednak kolegów, którzy liczą na odpowiedź w sprawie biletów na rewanż do końca stycznia. Sprzedaż wejściówek za pośrednictwem AIMC zacznie się w połowie lutego i dopiero wtedy będzie można starać się o bilety.

krzysiekACM napisał/a:
Rozkminiajce opcje transportu, żeby kosztowo wyszło nie dużo ;)

Sprawdziłem to i owo, więc postaram się przybliżyć sytuację. Osoby planujące udać się na mecz z Polski muszą brać pod uwagę to, że wspólnego transportu może po prostu nie być (zależy od kosztów i ilości chętnych). Wówczas miejscem zbiórki nie będzie Opole czy Poznań, lecz Manchester i trzeba będzie tam dotrzeć na własną rękę. Niestety tanie linie nie latają do Manchesteru z żadnego z polskich miast. W grę wchodzi niedrogi (ceny na chwilę obecną od 60 do 80 zł w jedną stronę, choć pewnie trzeba doliczyć ukryty haracz lotniskowy) przelot do pobliskiego Liverpoolu, ale tu trzeba kombinować z lotami: w dniu meczu pasują tylko wyloty z Poznania (Ryanair, lądowanie o 11:25), Gdańska (Wizzair, lądowanie o 7:25) i Katowic (Wizzair, lądowanie o 13:50), natomiast powrót na drugi dzień jest tylko do Bydgoszczy (Ryanair, wylot o 16:05) i Warszawy (Wizzair, wylot o 14:20). Dochodzi więc także nocleg w Manchesterze. Dla twardzieli jest też sporo droższa opcja Krakowa z EasyJet (przylot w środę o 12:40, wylot w czwartek o 7:05). Tu noclegu raczej nie będzie trzeba, bo noc trzeba będzie poświęcić na przedostanie się na lotnisko w Liverpoolu. Dla prawdziwych hardkorów pozostają loty łączone (KLM z Warszawy z przesiadką w Amsterdamie od 900zł w jedną stronę). Jeśli chodzi o busa/autokar to mówimy o około 1700km. Do Mediolanu jest z 1200-1300, więc te parę godzinek trzeba dodać. I liczyć, że nie będzie niespodzianek w Eurotunelu.

marobufaro - 20-12-2009, 10:30

przejazd z lotniska w liverpoolu do manchesteru kosztuje jakies 7 funtow w dwie strony autobusem terravision. kursuja co pol godziny chyba od 4 rano wiec spokojnie mozna wsiasc rano i dotrzec na lotnisko (przejazd okolo godzinke trwa).
bajer - 20-12-2009, 12:46

dopisuję się jako chętny z pytaniem czy ewentualnie przedłużenie zapisów byłoby możliwe? ;) wypłatę dostanę zapewne jak zawsze, czyli 10-12, także pieniądze będę miał dopiero wtedy ;) jeśli nie ma możliwości to trudno, zapożyczę się u rodziców i im oddam jak dostanę wypłatę, wygodniej jednak byłoby zapłacić ze swoich, bez zbędnego kombinowania z pożyczaniem/oddawaniem

i piszę się na wyjazd do Mediolanu bo tylko ten termin mi pasuje :)

Kiepura - 20-12-2009, 13:30

ceny wizzem sa naprawdę spoko :)
- na trasie waw-bgy-waw to 180pln + 2x 19.50E (wt-czw) za nocleg ze sniadaniem + jakies 10E za transport do mediolanu.
- na trasie waw-bgy-kat to 88pln + 1 (wt-sr) nocleg + transport do mediolanu.

wszystko pieknie ladnie, ale jak zawsze "musimy sobie zadac, jedno, zajebiscie wazne pytanie" -> ile biletow dostaniemy od aimc?? :)

MikoZ - 20-12-2009, 16:47

odnosnie wypowiedzie Tomka sprawdzilem sobie loty i jest jeszcze opcja (oczywiscie patrze zeby cenowo bylo dobrze) wylot wspominanym lotem w srode Wizzair z Katowic 100zl z oplatami i powrot EasyJet do Krakowa na drugi dzien 269zł, czyli tez jakiejs wielkiej tragedii nie ma:)

oczywiscie ta opcja jest najlepsza dla ludzi z poludnia Polski i tylko pod tym kątem patrze.

sawczen - 20-12-2009, 19:29

ja nawiązując do części wypowiedzi Tomka przyznam, że już myślałem o opcji wyjazdu do Manchesteru busem. Może jest szansa, że załatwiłbym busa 9 lub 15 osobowego, bo myślę, że więcej biletów na Old Trafford nie ma szans dostać.

Trochę dupa będzie dla osób, które chcą jechać do Manchesteru, nie wpłacą na Mediolan, a wyjazd do Anglii nie wypali... wtedy pozostanie czekać na rywala w 1/4 finału :D

krzysiekACM - 20-12-2009, 20:54

wtedy w 1/4 finału trafiamy na Bayern i jedziemy do Monachium ;)
TomekW - 21-12-2009, 04:48

MikoZ napisał/a:
odnosnie wypowiedzie Tomka sprawdzilem sobie loty i jest jeszcze opcja (oczywiscie patrze zeby cenowo bylo dobrze) wylot wspominanym lotem w srode Wizzair z Katowic 100zl z oplatami i powrot EasyJet do Krakowa na drugi dzien 269zł, czyli tez jakiejs wielkiej tragedii nie ma:)

To właśnie ten lot powrotny, przy którym branie noclegu nie ma większego sensu, bo trzeba się zameldować po piątej rano na lotnisku. Jest więc do wyboru wyjazd w stronę Liverpoolu zaraz po meczu i koczowanie na lotnisku do rana, albo koczowanie w Manchesterze do czwartej rano i potem wyjazd na lotnisko. No ale w sumie nikt nie mówił, że będzie łatwo i komfortowo. Pocieszające jest to, że - jak słusznie zauważył marobufaro - połączenia między lotniskiem w L'poolu a centrum Manchesteru są tanie i dość szybkie.

sawczen napisał/a:
Może jest szansa, że załatwiłbym busa 9 lub 15 osobowego, bo myślę, że więcej biletów na Old Trafford nie ma szans dostać.

Dwa lata temu teoretycznie mogliśmy dostać 30 biletów na Arsenal, gdzie był mniejszy stadion i lepsze połączenie lotnicze z Mediolanu. Wtedy nas zaskoczyli głupimi warunkami, ale tym razem będziemy gotowi. Jeśli zaś chodzi o busa, to trzeba najpierw zobaczyć, ilu będzie chętnych na taką eskapadę. Owszem, pisałem o 10-12 chętnych, o których wiem (w tej chwili już 13), ale wśród nich sześć osób mieszka na Wyspach, w tym dwie w samym Manchesterze i busa nie będą potrzebować. Mamy jednak jeszcze dużo czasu i będziemy ogarniać temat w odpowiednim momencie :)

Kiepura - 21-12-2009, 08:51

tak na marginesie...
to jest temat o wyjezdzie milan-man utd, nie o wyjezdzie na rewanz :)
prosze nie wprowadzac zamieszania.

zolwik5 - 23-12-2009, 17:32

A ja się jak najbardziej cieszę z organizowanego wyjazdu.
Jestem jak najbardziej za. Przelew poszedł, a w razie czego się dostosuję.

Pozdrawiam Wszystkich i Zdrowych Wesołych Świąt.

SAN SIRO marzec 2007 Milan-Celtic.

FORZA ROSSONERI !!!!

Marcu - 24-12-2009, 13:23

Ja wrzucę jedno zdanie od siebie. Bardzo dobrze, że z takim wyprzedzeniem jest informacja o wyjeździe. Znacznie to ułatwia ogarnianie tematu.

P.S. Wesołych świąt Wszystkim w których płynie czerwono-czarna krew.

Lenor - 25-12-2009, 18:21

Witam a jak wygląda sytuacja na mecz Inter M. - AC Milan ?? jeżeli nie będzie takiej możliwości no to jestem chętny na swój 1 wyjazd na mecz milanu :)
Voltrex - 26-12-2009, 14:45

Mam pewne pytanie:
Jeżeli wpłacę pieniążki, czy jest później możliwość spotkania się z wami dopiero w Mediolanie i otrzymania biletu + zwrotu kosztów za transport. Ponieważ poważnie zastanawiam się nad samolotem, a z tego co widzę raczej taki przelot 30 osobowy jest ciężki do zorganizowania.
Nie mówię, że się nie zabiorę z całą naszą grupą autokarem w razie czego, jednak pytam orientacyjnie jak by to miało wyglądać, aby nie było żadnych niedomówień w razie czego.

Kiepura - 28-12-2009, 10:43

Voltrex napisał/a:
Jeżeli wpłacę pieniążki, czy jest później możliwość spotkania się z wami dopiero w Mediolanie i otrzymania biletu + zwrotu kosztów za transport.
zgodnie z tradycja, mcp nie przewiduje takiego rozwiazania
snaxkaka22 - 30-12-2009, 14:51

Nie ma ktoś, może całkiem przypadkiem, zbędnych 5 stówek.. ;)
Wyjazd na Man Utd kusi niesamowicie..
Światowy kryzys finansowy daje się we znaki.. :/

PS. no i jeszcze ta polka z Mediolanu poznana na jednym z portali "integracyjnych".. :P

maxik1982 - 30-12-2009, 17:04

Ja jestem zdecydowany takze na wyjazd.Przelew pojdzie zaraz po Nowym Roku i jako nowy czlowiek w MCP dostosuje sie do kazdego transportu.Mam tylko pytanko do 'starych'wyjazdowiczow-jaka bedzie calkowita cena w przyblizeniu,bo jak rozumiem 500 to zaliczka?Z gory dzieki za odpowiedz i mozecie liczyc na moja osobe na ten wyjazd.
Bubu - 30-12-2009, 23:00

500zl to koszt biletu, przejazdu orazu ubezpieczenia. Doliczyc musisz koszt dojazdu na miejsce, z ktorego bedzie wyjazd na mecz, bilet na przejazd metrem, jakies jedzenie oraz napoje mniej lub bardziej procentowe... A jako ze jedziesz pierwszy raz to zapewne nakupisz szalikow koszulek itd itp :) I z 500zl robi sie 1000 :)
Kiepura - 30-12-2009, 23:02

bubu... szacunek :]
maxik1982 - 30-12-2009, 23:49

Dzieki za bardzo wyczerpujaca odpowiedz:)pozdr.
Aurora - 31-12-2009, 13:29

Witam :)

Myślę o wyjeździe po raz pierwszy. Mam czas do 8 stycznia.

500 zł to zaliczka. Do tego trzeba mieć ok. 60 euro kieszonkowego. Nie wspomnę o biletach na pociągi, ani o jedzeniu, choć to mało ważne.

Ktoś jest z Olsztyna ??? Miło byłoby z kim wracać z meczu.

Ile musieliście wydać za jeden wyjazd ? WLiczając w to zaliczkę.

sawczen - 01-01-2010, 15:08

z tego co widać po przejrzeniu tematu, to prawdopodobnie łachu będzie jechał z Olsztyna lub z okolic, no chyba, że będzie w Warszawie :) napisz do niego na pw to się dogadacie.

ja pierwszy raz byłem na wyjeździe na Celtic 4 grudnia 2007, wtedy zaliczka wynosiła chyba 350zł, 150zł przeznaczyłem na dojazd do Opola + prowiant napitkowy, a w samym Mediolanie wydałem jakieś 120 euro, także kalkulacja jest prosta, mój wyjazd sięgnął 1000zł lub nawet przekroczył tą kwotę ;) a to tylko dlatego, że kupiłem bluzę i parę innych gadżetów, na drugim wyjeździe na San Siro wydałem 30 euro :)

pozdrawiam

maxik1982 - 01-01-2010, 16:57

Ja jestem z Bydgoszczy i tez mam nadzieje,ze ktos z tych rejonow bedzie jechal...pozdr.
Aurora - 01-01-2010, 21:21

Myślę, że jakieś 750 zł wystarczy. Z czego 60 zł bym wydała na dojazdy, a reszta to kieszonkowe w euro.

A można przewozić jedzenie ?? Jak to jest ? ;P Bo chyba nie ma sensu przepłacać się za granicą. Koszula ile kosztuje ? Albo szalik.

Maxik, o ile wiem, miałbyś pociąg do Bydgoszczy o 0.12.

Pozdrawiam

kapiMCP - 01-01-2010, 23:06

Można przewozić jedzenie :-) koszulka meczowa w sklepie Milanu kosztuje 70 euro, a szalik na straganie można kupić nawet za 5 euro.
sawczen - 02-01-2010, 07:52

poza tym co kapi napisał to np. czapki od 8 do 10 euro, pizza przy duomo jakieś 9 do 14 euro, całodzienny bilet do metra jakieś 3 euro (ostatnio nie było, wtedy trzeba było kupić dwa bilety, żeby przejechać na Duomo i z Duomo na stację Lotto i z niej na stadion).

jeżeli ktoś będzie szedł na Curva Sud, to możecie się dogadać z nim na jakieś gadżety w postaci koszulek, czapek, szalików, dać kasę i kupi, a zabawki są naprawdę niezłe ;)

a z tym jedzeniem to ja i tak zawsze spowrotem przywożę bułki :D napoje świetnie się sprawdzają w podróży, do tego jakieś chipsy, paluszki i jest dobrze :)

roMario8 - 02-01-2010, 09:51

Witam wszystkich.
Wybieram się z grupą znajomych na meczyk z United i w związku z tym mam pytanie o dostępność biletów na sam mecz (oczywiście w normalnej cenie). W jaki sposób możemy je zamówić, żeby mieć pewność wejścia na San Siro? Z góry dziękuję za pomoc.

sawczen - 02-01-2010, 10:36

w tym momencie pewnie w kasach, na oficjalnej stronie Milanu i w oddziałach Banca Intesa oraz w sklepach Milan Point. W dzień meczu czy kilka dni wcześniej raczej możesz zapomnieć o biletach :)
roMario8 - 02-01-2010, 11:58

Chciałem je zamówić online ale na oficjalnej (przynajmniej w tej chwili) nie ma takiej możliwości. Zakup w kasach i innych punktach we Włoszech odpada bo w Mediolanie będę dopiero w dniu meczu.
ziaro - 02-01-2010, 12:15

Witam
Po primo chciałem się przywitać gdyż moje konto jest tutaj aktywne dopiero od dwóch dni :).
A po drugie mam jedno ale bardzo istotne pytanie powiedzmy zdarzy się tak , że zapłacę za wyjazd , a np cos niespodziewanego sie wydarzy , że nie będe mógł pojechać wiadomo w życiu różnie bywa .
Czy w takim wypadku jest szansa na zwrot pieniędzy , czy też nie??
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)

marobufaro - 02-01-2010, 16:11

romario nie wiem czy doszedl do ciebe priv. jesli nie to daj znac na gg - 4383972.
radinjo - 02-01-2010, 17:39

ja jadę na miejsce zbiórki z Torunia, po drodze mogę zabrać 3-4 osoby, więc jak ktoś ma ochotę na 4 kołowy środek transportu czekam na privie (warunek jest jeden, jeżeli dojdzie do losowania biletów, muszę mieć szczęście) ... zaliczka idzie w poniedziałek :)
Aurora - 02-01-2010, 18:33

O jedzenie nie martwię się. Wystarczą wody niegazowane, chrupkie pieczywo, jakieś owoce, batoniki. Które zakupię w kraju, by nie przepłacać się za granicą.

Bilety na metro to 3 euro. Plus szalik za jakieś 8 euro. Może prysznic na miejscu? Co jeszcze? Kieszonkowe 50 euro wystarczą ??

A jak Wy jeździcie na te mecze, to zawsze razem wychodzicie na miasto ? Bo ja jestem nowa i nie chciałabym samotnie poruszać z mapką po mieście ;D Wiadomo...

sawczen - 02-01-2010, 19:10

50 euro styknie Ci na drobne wydatki, bez żadnych szaleństw w Milan Point itp. Ja na ostatnim wyjeździe na Real wydałem łącznie 35euro, musiałem maksymalnie ograniczyć wydatki, ale pizzy za 9 euro sobie nie odmówiłem :D

Ci co byli już przynajmniej raz w Mediolanie raczej chętnie się rozdzielają, zresztą od koordynatora zawsze wypada propozycja, żeby nie chodzić wszędzie 50osobową grupą :) Zazwyczaj razem jedziemy na Duomo, a tam już każdy w swoim kierunku i na koniec ustawka o określonej porze pod katedrą lub przy autokarze pod stadionem jeśli ktoś wie jak dojechać ;) napewno ktoś się Tobą zaopiekuje :D

btw. gdzie temat z wpłatami na wyjazd? czyżby nie było żadnych tak jak to było w przypadku wyjazdu na Marsylię? :)

Aurora - 02-01-2010, 20:05

Ależ ja nie zamierzam niczego kupować w Milan Point. Mogę kupić tylko szalik ;P Można zwiedzić ten sklep.

A na co wydałeś ?

Ciekawe, kto mną zaopiekuje sie ;P Dodam, że chciałabym poczuć atmosferę Galleri Victorio Emanuele. Myślę również o Piazza del Duomo.

krzysiekACM - 02-01-2010, 22:53

Aurora napisał/a:
Ciekawe, kto mną zaopiekuje sie ;P

dawaj fotke, a być może chętni będą już dzisiaj walić drzwiami i oknami na priva :D
Aurora napisał/a:
Dodam, że chciałabym poczuć atmosferę Galleri Victorio Emanuele

uuu, z babą na zakupy to jednak może nie być chętnych :P

ziaro - 02-01-2010, 23:34

Js przelew dziś posłałem też jadę 1 raz i mam nadzieje , że juz w drodze do Mediolanu się zintegrujemy:) , co do chodzenia po mieście wezmę gpsa to wielebny ewentualnie mnie będzie prowadzić:).

Z tego co wyczytałem na 1 raz warto wziąśc jeszcze ok 125-150 euro kieszonkowego .
A co do zakupów z kobietami to i na to są sprawdzone sposoby:).

rossoner1 - 03-01-2010, 02:16

Czy ktoś się orientuje jak najłatwiej trafić na lotnisko po meczu, żeby zdążyć na 8 rano.
snaxkaka22 - 03-01-2010, 02:17

krzysiekACM napisał/a:
dawaj fotke, a być może chętni będą już dzisiaj walić drzwiami i oknami

Krzysiu jaki bezpośredni ;)

Tylko tam ostrożnie z moją znajomą "Aurorą" :)
Co by traumatycznych wspomnień nie miała dziewczyna po powrocie..

sawczen - 03-01-2010, 02:23

poczuć klimat galerii? wystarczy się tamtędy przejść z szalikiem w ręku, albo shake'm z McD i już czujesz, możesz też zjeść happy meal'a na 'tarasie' McD umieszczonego wewnątrz galerii... szczrze mówiąc - mnie to nie robi, aczkolwiek architektonicznie i konstrukcyjnie - mega budynek, jest co podziwiać - sklepy mnie nie kręcą jakoś :)

na ostatnim wyjeździe wydałem 8euro na dzielony szalik Milan - Real, 9 euro na pizzę centralnie naprzeciwko katedry na duomo, chyba 1euro napiwku, snax może potwierdzić, żeby nie było, że blefuję :D kelnerka średnio kumała angielski, ale się dogadaliśmy jakoś, wcześniej chyba 3,5 euro za bilety na metro, bo jak pisałem nie było w tym miejscu całodziennych, do tego jakieś toalety itp. pierdoły no i 'oficjalna' czapa z Curva Sud Milano ;) to całe moje wydatki na ostatnim wyjeździe, na pierwszym kupiłem bluzę a'la Rugby, spodenki krótkie, koszulkę treningową LM, szalik dzielony, skarpetki, gumowe bransoletki, kalendarz, proporczyk.. to chyba tyle, ale poszło ze 130 euro na same gadżety ACM :)

Krótko: jedziesz pierwszy raz i jesteś napalony/a na czerwono-czarne gadżety, bierz siana ile wejdzie do portfela :)

Krzysiu, nie bądź taki, że patrzysz tylko na wygląd ok? :D hehe, a co do zakupów... Aurora faktycznie przegięłaś jeśli chciałabyś chodzić po sklepach typu Armani, Zara itp. na wyjeździe na mecz Milanu ;) odwiedzamy Milan Point, Fan Shop i sklep za katedrą (zapomniałem nazwy), do tego jakaś żarłodajnia i spływamy na mecz, ponadto faceci podziwiają piękne Włoszki i tyle w temacie :)

snaxkaka22 - 03-01-2010, 02:35

sawczen napisał/a:
kelnerka średnio kumała angielski

..ale nadrabiała wdziękiem ;)

sawczen napisał/a:
na ostatnim wyjeździe wydałem 8euro na dzielony szalik Milan - Real

..wyrwany w ostatniej chwili przed zejściem do metra ;)

sawczen napisał/a:
Aurora faktycznie przegięłaś jeśli chciałabyś chodzić po sklepach typu Armani, Zara

..zdaje się że przy okazji wyjazdu na Milan-Roma do Prady "naszych" nie wpuścili :))

sawczen napisał/a:
ponadto faceci podziwiają piękne Włoszki

..bardzo ważny punkt wyjazdu :P

ziaro - 03-01-2010, 09:20

A właśnie jak to z tym dogadaniem się po angielsku jest w Mediolanie , ja we Włoszech byłem dawno dawno temu jak jeszcze liry były i o ile w jakimś sklepiku małym to różnie to bywało to w restauracji bez problemowo . Ostatnio jechałem na delegacje przez Niemcy i też delikatnie mówiąc lekko się pogubiłem , ale na stacji bezynowej tez nie było kłopotu zeby sie dowiedzieć co i jak. A jak sprawa przedstawia się w stolicy Lombardii??
Voltrex - 03-01-2010, 10:27

ziaro z angielskim u Włochów jest marnie, tak samo zresztą jak we Francji. Oni mają swój język i niezbyt chętnie używają angielskiego. Nie znaczy to oczywiście, że się nie dogadasz. Zawsze jest jakiś sposób ;)

Co do kasy... Ja wydałem 400zł na piwka na stacjach, szalik, czapke, pizze pod katedrą i pamiątkowe alkohole ;) (oczywiście jeszcze metro etc.). Do tego doszła kanapka na ciepło po meczu, a taki bajer wart 5 Euro. To był mój 1 wyjazd i teraz myślę, że ta kwota znacznie zmaleje, jakieś 30-40 Euro więcej nawet nie biorę żeby nie kusiło. Jak człowiek tak sobie chodzi podchmielony wzdłuż stadionu to te stragany z koszulkami i innymi bajerami bardzo kuszą ;)

Co do chodzenia po sklepach to raczej nie ma na to czasu. Przed Realem, zdążyłem odwiedzić darmowe WC w McDonaldzie, sklep Milanu, a później szukaliśmy jakiś czas otwartej pizzerii bo trwała siesta. Na szczęście zakończyło się sukcesem. Później w kilka osób na własną rękę docieraliśmy pod stadion, a nie z resztą grupy bo jeszcze chcieliśmy odwiedzić market co by sobie alko nakupować. Więc czasu nie ma za dużo, chyba że tym razem udało by się nam wcześniej dotrzeć do Mediolanu.

Aurora - 03-01-2010, 10:50

Aż 150 euro na pierwszy raz? Nigdy w życiu ;P

Nie szastam kasą, więc wydam na najpotrzebniejsze rzeczy. Szalik wystarczy, a inne gadżety z Milan Point kupie innym razem.

Nie osądzajcie mnie tak szybko, bo nie znacie mnie ;P Owszem, zakupy to moja specjalnosc, ale bez przesady. Potrafię się dostosowywać do czasu i okoliczności. Chodziło mi o to, żebym mogła poznać kawałek Galleri Victorio Emanuele i Piazze del Duomo. Na zakupy nie ma czasu. Więc kto byłby chętny mnie oprowadzić do tych miejsc? Zapewniam, że nie gryzę ;P

Sawczen, pójdę za Twoim przykładem i wydam ok. 50 euro. Pizzy włoskiej sobie nie odmówię :) Chętnie bym się przeszła do perfumerii, bo tańsze produkty mają.

Włoskie kobiety? Cóż, kuszący widok.

gigi - 03-01-2010, 11:09

jeśli chodzi o dogadanie się to można nawet na migi. z własnego doświadczenia :) a co do kasy i zakupów to najlepszy jest sklep za katedrą(chyba footballteam). w zeszłym roku na meczu z fiorentiną w styczniu mieli bardzo duże obniżki sięgające 50 %. tak więc koszulke mozna było kupić za 35 euro i do tego jeszcze darmowe naprasowywanie numeru i ksywki.
krzysiekACM - 03-01-2010, 11:27

rossoner1 napisał/a:
Czy ktoś się orientuje jak najłatwiej trafić na lotnisko po meczu, żeby zdążyć na 8 rano.

na które lotnisko?
jeśli chodzi o to w Bergamo z tanich lini lotniczych to kursują autobusy co pół godziny z głównego dworca w Mediolane, bodajże od 4 czy 5 rano

ziaro - 03-01-2010, 11:44

marcinb napisał/a:
jeśli chodzi o dogadanie się to można nawet na migi. z własnego doświadczenia :) a co do kasy i zakupów to najlepszy jest sklep za katedrą(chyba footballteam). w zeszłym roku na meczu z fiorentiną w styczniu mieli bardzo duże obniżki sięgające 50 %. tak więc koszulke mozna było kupić za 35 euro i do tego jeszcze darmowe naprasowywanie numeru i ksywki.

O to taka koszulka by mnie interesowała + szaliczek jakis i jakis tam bajer mam nadzieje , że ktoś kto juz był w tymże sklepie mnie tam zaprowadzi :).

marobufaro - 03-01-2010, 12:22

rossoner1 napisał/a:

http://www.orioshuttle.com/?a=&arg=&l=e

Te autokary kursują z lotniska bergamo pod dworzec centralny w mediolanie, na stronce jest rozklad. Ja rowniez bede jechal na ten samolot co Ty, wiec sie zawsze mozna zgadac.

A do analizujacych koszty - w listopadzie zaliczylem pierwszy wyjazd na san siro (milan - cagliari) i wydalem 150 euro + 130 zl samolot, a z suwenirow zakupilem jedynie czapke zimowa za 10 jurkow:) No gdyby mnie nie ponioslo i spojrzalbym w knajpie w karte najpierw to bym oszczedzil 15 euro na piwo, ale trudno raz sie zyje.

gatusostce - 03-01-2010, 14:18

Witam. Czy wiadomo już ile osób wpłaciło na wyjazd? Przed poprzednimi wyjazdami był temat z listą osób które dokonały wpłat teraz nic nie widzę. Ja jeszcze się waham. Pytanie do osób które wybierają się na mecz samolotem. Jak planujecie zakupić bilety?
Aurora - 03-01-2010, 14:21

Zimowe wyprzedaże zaczęły się ;P W lutym w Mediolanie będzie duża okazja.

A wie ktoś na temat pogody w połowie lutego? Niby ma być jakieś 10 stopni w dzien.

rossoner1 - 03-01-2010, 23:42

krzysiek daj nr gg, jakbys mógl, bo widze ze byles juz indywidualnie, a ja zamierzam sie wybrac samemu 1 raz.
maxik1982 - 04-01-2010, 19:39

Kiedy bedzie wiadomo kto i kiedy otrzyma bilety?
radinjo - 04-01-2010, 19:43

Aurora napisał/a:
Chodziło mi o to, żebym mogła poznać kawałek Galleri Victorio Emanuele i Piazze del Duomo

poznasz, poznasz, są naprawdę blisko siebie :)

a tak ogólnie, to widzę, że jeszcze noworoczna nakrętka u wszystkich --- zakupy, perfumy, zwiedzanie, ale pamiętajcie, jeden korek 4 godzinny w Austrii i zobaczymy tylko stadion :D

Aurora napisał/a:
A wie ktoś na temat pogody w połowie lutego? Niby ma być jakieś 10 stopni w dzien.

na San Siro jakieś 100 stopni i do tego w nocy:D

bajer - 05-01-2010, 14:03

radinjo napisał/a:
jeden korek 4 godzinny w Austrii i zobaczymy tylko stadion :D

weź nie siej paniki, nie chce przeżywać na swoim drugim wyjeździe (jeśli nie będzie losowania i pojadę, bo jak będzie to pewnie nie ;P) tego samego co na pierwszym, tym razem muszę zobaczyc miasto, nadzieja w tym że to w tygodniu będzie a nie na weekend i Niemcy do Włoch nie będą jechac stadem ;)

przelew poszedł, czekam na rozwój sytuacji ;)

Aurora - 05-01-2010, 15:19

Ja i tak będę szczęśliwa, że zobacze tylko mecz, bo właśnie z tego powodu jedziemy:)

Załatwiłam dzisiaj jedną sprawę i w czwartek przelewam kasę.

A przez jakie miasta przebiega trasa ? Wrocław - Praga- Plzen- Nurnberg - Monachium - Innsbruck- Trento - Bergamo- Mediolan

Zgadłam ? :) A może przez kuszące widoki gór w Szwajcarii??

dondamajk - 05-01-2010, 18:25

A ja bym chcial sie dowiedziec, a w zasadzie upewnic i dopytac o kilka rzeczy odnosnie dojazdu wlasnego... bo ja z kumplem wybieram sie samolotem z Berlina... czyli dojazdem wlasnym... jesli ostatecznie stanie na tym (a jak bedzie sporo biletow to pewnie stanie), ze MCP rusza autokarem, to z tego co wiem sa 2 opcje:

1. zapelnia sie bus/autokar = dostajemy zwrot kasy z zaliczki za dojazd
2. nie zapelnia sie bus/autokar i sa dla nas wolne miejsca = nie dostajemy zwrotu i mamy pecha

A co w wypadku jesli np bedzie 40 biletow... 30 osob zdecyduje sie na autokar, w ktorym bedzie 35 miejsc (czyli 5 wolnych), a pozostale 10 na dojazd/dolot wlasny. Czy w tym wypadku wszystkie 10 osob z dojazdem wlasnym jest jednakowo krojone czy w jakis sposob selekonuje sie 5 szczesliwcow i 5 pechowcow? ;-)

FORZA!

snaxkaka22 - 05-01-2010, 21:27

Nie dajesz odetchnąć zarządowi Majkel :P
SonaR - 05-01-2010, 22:18

dondamajk sytuacja, ktora opisujesz jest dosc specyficzna. W opisanej przez Ciebie sytuacji ciezko znalezc akurat autobus na 35 osob i mysle ze w takim wypadku do rozwazenia bylby nawet wyjazd busem 24-osobowym. Jest to jednak sytuacja, ktora musialaby byc juz indywidualnie rozpatrzona przez Zarząd.

Jak wiesz w sytuacji, gdy wyjazd jest oficjalnie koordynowany przez MCP aby jechac prywatnie musza byc spelnione okreslone warunki, ktore miedzy innymi wymieniles. Przede wszystkim musimy miec wiecej biletow na mecz niz wolnych miejsc w wybranym srodku transportu. Czyli poniekad sytuacja o ktora pytasz. Wowczas jesli mamy wiecej chetnych na prywatny wyjazd niz pozostalych biletow sytuacja robi sie analogiczna do tej, ktora mamy opisana w punkcie 6.4 regulaminu dystrybucji biletow przy okazji wyjazdow prywatnych.

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=149

łachu - 05-01-2010, 23:02

Aurora napisał/a:
Zgadłam ? :) A może przez kuszące widoki gór w Szwajcarii??

To już by było zbyt piękne... Trasa przebiega zwykle przez Czechy, Austrię, gdzie również fajnie jest się obudzić i podziwiać wspaniałe górzyste widoki.

krzysiekACM - 05-01-2010, 23:07

łachu napisał/a:
gdzie również fajnie jest się obudzić

no tak, niektórzy do granicy już śpią :D

łachu - 06-01-2010, 07:46

Wiesz jak to jest Kzysiek, niektórzy muszą pokonywać niemal całą Polską, żeby dostać się do Opola/Wrocławia. Taka podróż jest naprawdę męcząca i ma potem swoje skutki;)
SonaR - 06-01-2010, 08:48

oj taka meczaca ze az mozna 10zl z paszportem pomylic :P
Aurora - 06-01-2010, 10:22

Dlaczego do Opola ?? kiedy będzie coś wiadomo o miejscu ??

Bo sprawdziłam dojazdy z Olsztyna do Wrocławia i mi pasowały godziny. Wątpię, by to się powtórzyło z Opolem.

To fajnie, że trasa przebiega przez Czechy i Austrię, Zobaczę góry/

marass2 - 06-01-2010, 13:48
Temat postu: wyjazd
Hej

Jest to mój pierwszy wyjazd i mam kilka pytań: - czy wszyscy wpłacając y zaliczkę jadą? jeśli nie, to jaka jest pula biletów? o której orientacyjnie będzie wyjazd, ile trwa podróż do Mediolanu i kidy będzie powrót? ile osób już się zgłosiło?

Pozdrawiam

bajer - 06-01-2010, 14:17

Aurora napisał/a:
trasa przebiega przez Czechy i Austrię, Zobaczę góry

jak ja jechałem jedyny raz to przez Czechy nie jechaliśmy tylko przez Niemcy :) ale Bawaria jest równie piękna i jest tam na co popatrzeć (na przykład chmury tuż przy ziemi, widok z parkingu) :D i jeśli o widoki chodzi to najbardziej podobało mi się mniej więcej na granicy Austrii z Włochami, taka jedna wyjątkowo piękna dolina tam jest, a że był korek to chyba z godzina czasu żeby się na nią napatrzeć była ;) tym razem wolałbym jednak oglądać ją tylko przejazdem, powiedzmy przez 2-3 minuty max, jeśli pojedziemy taką samą trasą ;)

marass2 napisał/a:
czy wszyscy wpłacając y zaliczkę jadą?

wszystko zależy od puli biletów jaką dostaniemy ;) jeśli biletów będzie mniej niż chętnych to odbędzie się losowanie, z racji że jedziesz pierwszy raz byłbyś w nim w uprzywilejowanej pozycji

marass2 napisał/a:
jaka jest pula biletów?

jak będzie wiadomo to prezes (SonaR) na pewno poinformuje ;)

marass2 napisał/a:
ile osób już się zgłosiło?

w tej chwili jest 18, wykonaj to co jest w tym temacie:

http://www.milanclubpolon...wtopic.php?t=38

a będziesz mógł sam to śledzić ;)

marass2 napisał/a:
o której orientacyjnie będzie wyjazd, ile trwa podróż do Mediolanu i kidy będzie powrót?
orientacyjnie zapewne ok. 21-22 w poniedziałek przed meczem, powrót środa, godziny wieczorne, zresztą wszystko jest w linku na pierwszej stronie tematu ;)

a podróż trwa orientacyjnie od 15 (a może i szybciej ale nie uwierzę dopóki tego nie przeżyje :P ) do nawet 21 godzin (wyjazd na Inter), zależy od korków, postojów itp. ;)

dondamajk - 06-01-2010, 16:43

SonaR napisał/a:
dondamajk sytuacja, ktora opisujesz jest dosc specyficzna. W opisanej przez Ciebie sytuacji ciezko znalezc akurat autobus na 35 osob i mysle ze w takim wypadku do rozwazenia bylby nawet wyjazd busem 24-osobowym. Jest to jednak sytuacja, ktora musialaby byc juz indywidualnie rozpatrzona przez Zarząd.

Jak wiesz w sytuacji, gdy wyjazd jest oficjalnie koordynowany przez MCP aby jechac prywatnie musza byc spelnione okreslone warunki, ktore miedzy innymi wymieniles. Przede wszystkim musimy miec wiecej biletow na mecz niz wolnych miejsc w wybranym srodku transportu. Czyli poniekad sytuacja o ktora pytasz. Wowczas jesli mamy wiecej chetnych na prywatny wyjazd niz pozostalych biletow sytuacja robi sie analogiczna do tej, ktora mamy opisana w punkcie 6.4 regulaminu dystrybucji biletow przy okazji wyjazdow prywatnych.

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=149

Sonar dzieki za odpowiedz... i rzeczywiscie w zasadzie wszystko wiedzialem, ale chcialem sie upewnic... i jezeli dobrze wnioskuje, to z tego co napisales... jak bedzie ostatecznie wiadomo ile osob sie zglasza i ile dostaniemy biletow, to beda podejmowane decyzje o transporcie.

Ja sie nie awanturuje, tylko pytam. Naprawde. ;-) Poprostu chcialem miec jasnosc sytuacji odnosnie pewnych faktow i mam nadzieje, ze w wypadku duzej ilosci "indywidualnych" (a na to sie zapowiada patrzac na forum) wsrod puli biletow, pojdziemy na kompromis i wyjedzie mniejszy bus mcp'owski i nie bedzie "musu" w postaci jedziesz albo tracisz hajs. Odrazu tez zastrzegam, ze nie bede sie awanturowal przy takim rozwiazaniu, bo biore to ryzyko pod uwage, ale poprostu wspominam o tym wczesniej.

Moze omowie na przykladzie o co mi chodzi... bedzie latwiej... ;-P

Zglosilo sie zalozmy 40 osob, dostalismy 40 biletow...
- 25 chce jechac autokarem
- 15 chce leciec samolotem na wlasna reke

Czy w takim wypadku wbijacie i bierzecie atuokar na 40 osob, ktory jedzie w polowie pusty... czy idziemy na "ugode" bierzecie wiekszego busika na te 25 osob (wyjazdu MCP), a reszte traktujecie jako indywidualne?

Chodzi mi poprostu o to czy istnieje wogole mozliwosc takiego rozwiazania czy poprostu nie. Poprosze o krotka pilke.

A tak by the way... czy mam Wam podeslac jakiegos maila albo PW z nr legitymacji "mojego wielkiego wyjazdu indywidualnego"...?? ;-)

kapiMCP - 06-01-2010, 20:18

"Krótka piłka" jest zasadniczo taka, że MCP organizując wyjazd zapewnia wejściówki na mecz, przejazd na ten mecz oraz ubezpieczenie podczas wycieczki. Do tego koordynatora podróży gratis. Wszystko zawiera się w cenie zaliczki. Jeżeli ktoś chce z którejś części zrezygnować, robi to na własne życzenie, na własny koszt.
kuba1899 - 06-01-2010, 22:17

SonaR napisał/a:
oj taka meczaca ze az mozna 10zl z paszportem pomylic :P

Sonar - nie obrażaj kolegi!! To było 10 EURO!!

Maciek - 07-01-2010, 00:44

ot. - dondamajk--->czemu zmieniłeś avatara? już nie wyglądasz jak misza tylko jak koń?:)
dondamajk - 07-01-2010, 12:10

kapi napisał/a:
"Krótka piłka" jest zasadniczo taka, że MCP organizując wyjazd zapewnia wejściówki na mecz, przejazd na ten mecz oraz ubezpieczenie podczas wycieczki. Do tego koordynatora podróży gratis. Wszystko zawiera się w cenie zaliczki. Jeżeli ktoś chce z którejś części zrezygnować, robi to na własne życzenie, na własny koszt.

No i wszystko jasne. Ja sie z zasadami wyklucac nie bede- moje widzimisie, wiec moj problem. Nie mam w stosunku do tego zadnych "ale" i godze sie z strata kasy za przejazd. Liczylem jedynie, ze da sie poprostu jakos tam "dogadac", jak juz bedzie wiadomo wszystko odnosnie ilosci chetnych na ta i na ta opcje i ilosci przyznanych biletow.

Maciek napisał/a:
ot. - dondamajk--->czemu zmieniłeś avatara? już nie wyglądasz jak misza tylko jak koń?:)

Wiele skladowych sie temu przyczynilo, ale wiesz... swieta, kontuzja... pare kilo w gore... Micha moglby sie wk****c na mnie, ze sie podszywam... ;-P

ziaro - 07-01-2010, 20:06

A mógłbym się dowiedzieć jak moge używać tego panela dyskusyjnego??
sawczen - 07-01-2010, 20:18

bajer napisał/a:
wykonaj to co jest w tym temacie:

SonaR - 07-01-2010, 20:30

dondamajk srodek transportu zostanie wybrany taki, jaki bedzie najbardziej ekonomiczny dla danej grupy.

Jesli chodzi o ilosc osob jaka zglosila sie na wyjazd prywatny to na dzien dzisiejszy wplynelo zgloszenie od 6 osob razem z toba.

ziaro - panel juz powinien dzialac.

Aurora - 07-01-2010, 20:46

Nie wiedzialam, że to może być takie skomplikowane ;P Blokada konta, niby złe hasło, nowe hasło...

Dzisiaj wpłaciłam pieniądze. Ktoś jest z okolic Warmii i Mazur ??

łachu - 07-01-2010, 21:09

Ja jestem, ale teraz siedzę w Warszawie i jeśli załapię się na wyjazd to ruszam stąd. Mój znajomy być może będzie jechał z Olsztyna, ale na razie nie widze jego nr na liście wpłat. Mówił, że wpłaci, zobaczymy.
dondamajk - 07-01-2010, 21:42

SonaR napisał/a:
dondamajk srodek transportu zostanie wybrany taki, jaki bedzie najbardziej ekonomiczny dla danej grupy.

Sonar uwielbiam Cie (bez nawet nutki ironii), wlasnie na taka odpowiedz oczekiwalem.

TomekW - 08-01-2010, 11:51

Tak w uzupełnieniu do tego, co napisał kapi, pozwolę sobie zacytować z regulaminu dystrybucji biletów:

"4. Zgodnie z Uchwałą Zarządu z dnia 14 stycznia 2009, bilety na wyjazdy
prywatne będą udostępniane tylko w przypadku meczów, na które nie będzie
organizowany oficjalny wyjazd koordynowany przez MCP.
5. W szczególnych przypadkach (m.in. osób mieszkających na stałe poza
granicami Polski) Zarząd może odstąpić od powyższej zasady, po
indywidualnym rozpatrzeniu wniosków zainteresowanych osób."

dondamajk - 08-01-2010, 13:47

Ok Tomek spoko... ja tez znam regulamin tylko mysle, ze odrobina dobrej woli nigdy nie zadzkodzi... takze jesli udaloby sie w przypadku, gdy wszyscy dostana bilety...

zalatwic akurat taki autokar, ze wszyscy, ktorzy chca nim jechac sie zapakuja

i dodatkowo nie bedzie trzeba "przymuszac" tych co chca leciec do transportu mcp i straty kasy... to poprostu bylo by ok.

Nie ma musu, ale jezeliby sie dalo, to uwazam, ze czemu nie?

Ale mysle, ze to jest debata dopiero na moment kiedy dostaniemy odpowiedz od AIMC.

radinjo - 08-01-2010, 18:37

http://www.aimc.eu/pagine...ws&news_id=268& -- z tego co rozumiem z newsa, osoby posiadające CR będą mogły nabyć do 4 biletów na mecz z MU, to ciekawostka dla tych, którzy nie decydują się na wyjazd z MCP, a posiadają taką kartę, jeżeli się mylę, to oczywiście proszę jakiegoś tłumacza o wyprowadzenie mnie z błędu ;)
Aurora - 08-01-2010, 22:12

A wiadomo, ile biletów jest na ten mecz ?? I kiedy będzie coś wiadomo, kto pojedzie.
Kiepura - 08-01-2010, 22:48

kiedy?? tego na dzien dzisiejszy nie wiemy, nie ruszyla jeszcze nawet sprzedaz "poza karnetowa".
jesi tylko bedzie wiadomo ile dostaniemy biletow, wtedy podejmowana jest decyzja co do wielkosci srodka transporu... w nastepstwie tego oglaszana jest lista osob bioriacych udzial w wyjezdzie (oczywiscie w razie potrzeby przeprowadzane jest losowanie).

Aurora - 08-01-2010, 23:18

Wszystko jasne :) To poczekamy na rozwój wydarzeń.

dzieki, Kiepura za oświecenie mnie.

TomekW - 09-01-2010, 04:22

dondamajk napisał/a:
Ok Tomek spoko... ja tez znam regulamin tylko mysle, ze odrobina dobrej woli nigdy nie zadzkodzi... takze jesli udaloby sie w przypadku, gdy wszyscy dostana bilety...
zalatwic akurat taki autokar, ze wszyscy, ktorzy chca nim jechac sie zapakuja
i dodatkowo nie bedzie trzeba "przymuszac" tych co chca leciec do transportu mcp i straty kasy... to poprostu bylo by ok.

Jasna sprawa dondamajk, ale obawiam się, że dobra wola w tym przypadku mogłaby się pojawić dopiero w momencie, w którym zapełnilibyśmy największy dostępny autokar i wciąż dało się zamówić kolejne bilety z AIMC. Wkleiłem ten wyciąg z regulaminu, bo mam wrażenie, że w tej sytuacji stanęliśmy na granicy zmiany MCP w kasę biletową, co w dalszej perspektywie mogłoby być zabójcze dla wspólnych wyjazdów. Poprzednie dyskusje na ten temat nie pozostawiały wątpliwości co do tego, że Zarząd tego kroku uczynić nie chce. Może któregoś dnia zechce, może nawet będzie musiał... Tak czy siak, decyzja nie należy do nas ;)

dondamajk napisał/a:
Ale mysle, ze to jest debata dopiero na moment kiedy dostaniemy odpowiedz od AIMC.

Hmm, to może być już trochę za późno. MCP występuje teraz o konkretną liczbę biletów, więc Zarząd będzie musiał niedługo zdecydować, czy wnioskować o dodatkowe wejściówki dla chcących jechać na własną rękę.

Pozdrawiam

dondamajk - 09-01-2010, 22:32

TomekW napisał/a:
Wkleiłem ten wyciąg z regulaminu, bo mam wrażenie, że w tej sytuacji stanęliśmy na granicy zmiany MCP w kasę biletową

Tu masz sporo racji

TomekW napisał/a:
Jasna sprawa dondamajk, ale obawiam się, że dobra wola w tym przypadku mogłaby się pojawić dopiero w momencie, w którym zapełnilibyśmy największy dostępny autokar i wciąż dało się zamówić kolejne bilety z AIMC

Tutaj z kolei patrze na sprawe troche inaczej, bo uwazam, ze jesli bedzie zalozmy 25 osob, ktore chce jechac busem i da rade wynajac takiego busa za zalozmy 10pln wiecej od glowy niz busa 35 czy 40, to nalezaloby skorzystac z tej 1wszej opcji i "zezwolic" na indywidualne. Ale to tylko moja prywatna opinia.

TomekW napisał/a:
Hmm, to może być już trochę za późno. MCP występuje teraz o konkretną liczbę biletów, więc Zarząd będzie musiał niedługo zdecydować, czy wnioskować o dodatkowe wejściówki dla chcących jechać na własną rękę.

No nie do konca, bo ja np z kumplem lece samolotem, ale juz wplacilismy kase w wyznaczonym terminie i jesli nie "podejdziemy" pod indywidualny, to poprostu liczymy sie ze strata kasy za transport...

A tak offtopowo- to patrzac na ceny biletow lotniczych i karnetu sezonowego... zaczyna to byc coraz bardziej kuszaca opcja... ile w tym sezonie kosztowal karnet dokladnie? ;-))

radinjo - 10-01-2010, 01:38

dondamajk napisał/a:

A tak offtopowo- to patrzac na ceny biletow lotniczych i karnetu sezonowego... zaczyna to byc coraz bardziej kuszaca opcja... ile w tym sezonie kosztowal karnet dokladnie? ;-))

180 Euro?

TomekW - 10-01-2010, 01:45

dondamajk napisał/a:
Tutaj z kolei patrze na sprawe troche inaczej, bo uwazam, ze jesli bedzie zalozmy 25 osob, ktore chce jechac busem i da rade wynajac takiego busa za zalozmy 10pln wiecej od glowy niz busa 35 czy 40, to nalezaloby skorzystac z tej 1wszej opcji i "zezwolic" na indywidualne. Ale to tylko moja prywatna opinia.

I wówczas piąty punkt regulaminu będzie można skreślić, bo każdy przypadek będzie nagle przypadkiem szczególnym. Zresztą to i tak nie ma teraz znaczenia, bo wpłaty na mecz miały być do piątku i według listy jest 33 chętnych. Sonar wspominał o sześciu prywatnych. Czyli można założyć, że około 27 osób chce jechać wspólnym środkiem transportu. Z tego, co pamiętam, największy bus to 24 osoby, a potem dopiero autokar >40. Na moje oko niezależnie od wybranej opcji, w przypadku tego wyjazdu osoby jadące prywatnie będą musiały zapłacić za pakiet bilet+przejazd. Ale mogę się mylić.

dondamajk napisał/a:
No nie do konca, bo ja np z kumplem lece samolotem, ale juz wplacilismy kase w wyznaczonym terminie i jesli nie "podejdziemy" pod indywidualny, to poprostu liczymy sie ze strata kasy za transport...

Wiem, wiem. Widziałem, że jesteś na liście wpłat. No i pisałeś, że liczysz się z możliwością straty kasy. Chodziło mi o to, że w momencie otrzymania odpowiedzi od AIMC będzie już za późno na debatę. Przynajmniej dotyczącą tego konkretnego wyjazdu :)

dondamajk napisał/a:

Z tego, co wiem, dwóch naszych płaciło po 180 euro za karnet na Curva Sud.

dondamajk - 10-01-2010, 14:48

radinjo napisał/a:
180 Euro?
TomekW napisał/a:
Z tego, co wiem, dwóch naszych płaciło po 180 euro za karnet na Curva Sud.

No to 180eur i 5x70eur = 530eur... czyli ok 2000pln i Inter, Juve, Roma, Fiore i cos tam w sezonie zaliczone... musze nad tym powaznie "usiasc"... ;-))

A co do tematu transportu, to zapewne wynajecie 27 osobowego dla 27 osob byloby pewnie tansze niz 40 osobowego dla 33. Jednak jesli rzeczywiscie nie ma busika, ktory ogarnie 27 osob, to pewnie skonczy sie klockiem na 40 osob i bedzie tak jak piszesz. Zycie. ;-P

maxik1982 - 15-01-2010, 16:14

Czy juz cos wiadomo o tych biletach,czy wszyscy chetni pojada,bo w pracy musze wczesniej zalatwic wolne?
SonaR - 15-01-2010, 18:38

Na obecną chwilę czekamy na potwierdzenie puli biletów od AIMC. Zarząd zdecydował również, iż środkiem transportu na ten mecz w przypadku uzyskania 33 biletów będzie autobus tak by nie trzeba było robić żadnego losowania i na mecz mógł pojechać każdy chętny.

W związku z podjętymi wcześniej uchwałami przez Zarząd a także WZC w konkretnym przypadku dotyczącym meczu Milan-MU w którym nie został zapełniony autobus, wyjazd prywatny jest niemożliwy. Tak więc osoby, które wybierają się na ten mecz prywatnym środkiem transportu muszą pokryć całkowity koszt wyjazdu.

Jak tylko uzyskamy potwierdzenie biletów natychmiast ogłosimy to na stronie oraz forum i podamy dalsze konkretne informacje co do wyjazdu.

Aurora - 19-01-2010, 18:19

Ciekawe, ile dni mamy czekać na potwierdzenie ? ;]
SonaR - 19-01-2010, 22:23

Na dniach powinnismy otrzymac odpowiedz z wloch wiec prosze o cierpliwosc
SonaR - 21-01-2010, 21:44

http://www.milanclubpolon...?id=00&news=174

mowilem ze na dniach :)

łachu - 21-01-2010, 22:23

co za cudowna wiadomość:) do zobaczenia we Wrocławiu!
Kiepura - 22-01-2010, 08:17

juz tak sie nie ciesz... masz jeszcze misje do wykonania ;)
Martini - 22-01-2010, 11:47

Witam wszystkich fanów naszej ukochanej drużyny. Biorąc pod uwagę fakt, że znamy już datę i godzinę wyjazdu na mecz mam pytanie. Czy ktoś jedzie do Wrocławia samochodem a jeśli tak to czy przez Gniezno? Jeśli nie zostaje niestety PKP...Pozdrawiam. Marcin
bajer - 22-01-2010, 14:54

jadę pociągiem z Poznania, najprawdopodobniej tym:

http://rozklad-pkp.pl/tra...129.1264167840&

bo TLK ani expresem to jechać nie chcę bo to się trochę przepłaca a na dworcu we Wrocławiu można spokojnie przeczekać te 2 godziny ;) są jacyś Milaniści którzy wsiądą gdzieś na jego trasie? :)

i podstawowe pytanie, ktoś jedzie z Poznania oprócz mnie? :)

Aurora - 22-01-2010, 16:33

Mogę jechać tym pociągiem, ale czekam na ostateczną decyzję.

Miło byłoby z kimś pojechać do Wrocławia.

A ktoś jedzie z Olsztyna bądź okolic ??

maxik1982 - 22-01-2010, 16:56

Z okolic Bydgoszczy ktos jedzie ? Jakby co to jest moje gg-11547904
Voltrex - 22-01-2010, 18:08

Znowu Wrocław :( Najważniejsze, że pełna pula biletów w naszym posiadaniu. Co do transportu do Wrocka, postaram się dogadać z chłopakami na derbach.

btw. kombinujcie z rewanżem na OT ;)

łachu - 23-01-2010, 17:20

Wiem, że Ludwik i guzo, ale czy ktoś jeszcze będzie jechał z Warszawy? Sonar, przez Wawe jedziesz?
SonaR - 23-01-2010, 22:19

Łachu, ja niestety nie jade akurat :)
bajer - 23-01-2010, 23:40

Aurora napisał/a:
Mogę jechać tym pociągiem, ale czekam na ostateczną decyzję.

to ja czekam na potwierdzenie w takim razie, jak się zbierze grupka chętna do pojechania tym pociągiem to ewentualnie obgadamy jakieś znaki czy coś w tym stylu żeby ludzie wiedzieli gdzie wsiadać na kolejnych stacjach po drodze ;)

Martini - 24-01-2010, 14:07

Jeśli nie dam rady załatwić samochodu to także ten pociąg wchodzi w grę. Jakby co moje gg 3182205. Wsiadam w Gnieźnie. Pozdro
Marcin64 - 25-01-2010, 20:44

Tak z inneczj beczki - jezeli na United jedzie ktos, kto jest kibicem swojego polskiego klubu i chcialby wymienic sie np. vlepkami czy cos to dawac znac na pw:)
blazej - 25-01-2010, 22:27

jakby była znana trasa przejazdu to dajcie znać bo raz jechałem przez Chechy a raz przez Niemcy i nie wiem czy profilaktycznie kupić sobie korony czeskie:)
Martini - 26-01-2010, 21:48

Witam. Post grzecznościowy. Napisał do mnie szanowny kolega RekinACM, który ma problemy z wejściem na forum. Otóż pyta On, czy wybiera się ktoś z Warszawy na ten mecz pociągiem lub autobusem i kolega chciałby się zabrać. Numer gg do Niego to 2025370. Numer legitymacji MCP 700. Pozdro
Kiepura - 27-01-2010, 08:54

Martini napisał/a:
ma problemy z wejściem na forum
czy moglbys nieco rozszerzyc ten problem??

a z warszawy (lub przez) jedzie kilka osob, o czym wspomnialy na poprzednich stronach tematu.

Martini - 27-01-2010, 10:53

Problem jest mi bliżej nie znany. Dostałem informację na gg z prośbą o zapytanie na forum co też uczyniłem. Jeśli ktoś chce się zabrać razem z kolegą proszę o kontakt na Jego gg podane powyżej. Pozdro
konrad_acm - 28-01-2010, 09:53

Kiepura napisał/a:
czy moglbys nieco rozszerzyc ten problem??
mi norton 360 pokazuje na stronie głównej i na forum zagrożenie wirusem IRC TROJAN, może Rekinowi jego program ze względu na to blokuje całkowicie dostęp?
witusix - 28-01-2010, 23:25

mam pytanie do tych co byli na meczu Milan-Real. O ktorej godzinie dotarliscie do Wroclawia po powrocie?
snaxkaka22 - 28-01-2010, 23:33

O ile dobrze pamiętam około 16..
witusix - 29-01-2010, 12:50

w srode okolo 16? No to byloby calkiem niezle
RekinACM - 29-01-2010, 14:13

Witam serdecznie i odrazu dzikeuje za wzcesnijeszy post grzecznościowy Martiniemu. Z forum juz oki :) Interesuje mnie kto jedzie z W albo z lublina ??
maxik1982 - 31-01-2010, 13:04

Mam nadzieje,ze jednak ktos bedzie jechal z okolic Bydgoszczy.A jak nie i bede jednak sam musial jechac to prosze napiszcie gdzie jest we Wrocku ta zbiorka...?
Marcin64 - 31-01-2010, 13:39

Na maila ktorego podawales przy rejestracji dostaniesz niedlugo szczegolowe informacje o wyjezdzie.
Aurora - 04-02-2010, 17:13

Witam, będę jechała z Poznania na zbiórkę. Kto jedzie tą trasą ??

A z powrotem kto bedzie jechał do Olsztyna ?? Mam pociąg o 0.12, z przesiadką w Bydgoszczy. Niestety.

Martini - 04-02-2010, 17:52

Wszystko wskazuje na to, że i ja pojadę na zbiórkę przez Poznań. Pociąg jest w Poznaniu około godziny 16:20,we Wrocku o 19 z minutami, więc jakby co to zgadamy się na gg. Mój numer to 3182205. Z powrotem także jadę przez Poznań (przesiadka) i dalej osobowym do Gniezna. Pozdro
blazej - 04-02-2010, 21:50

Martini nie chce być złym prorokiem ale jeśli chodzi o nasze pkp to na Twoim miejscu uważałbym na ten pociąg jeżeli ma być we wrocku po 19.
Na 19 zaplanowana jest zbiórka. Jak widze masz zaplanowaną długą trasę opożnienie które wyniesie 15 minut będzie dla Ciebie stresem a co dopiero większe które może się pojawić. Nie wiem jaki masz rozkład dnia i pociągów ale sugerowałbym wcześniejsze opcje.

Ja jade z Katowic i zamierzam byc we Wrocku w miare wcześnie nawet w godzinach popołudniowych już. Lepiej być wcześniej :)

Aurora - 04-02-2010, 22:18

Gdzie jest mail o szczegółach w sprawie wyjazdu ?? Ja nie dostałam nic.

Ja będę wcześnie we Wrocławiu, choć pociąg z Olsztyna odjeżdża o 11.50 i na miejscu byłby o 19. Jednak wolę nie zaryzykować.

blazej - 04-02-2010, 22:40

a nie sory teraz przeczytalem na głownej ze o 21 planowana zbiórka jest wiec powinniscie sie wyrobic :)
witusix - 05-02-2010, 11:19

czy bedzie mozna kupic podczas wyjazdu na mecz Milan-MU szalik MCP tzw pasiak?
bajer - 05-02-2010, 15:28

ale tak myślę że zbiórkę można przesunąć na wcześniejszą godzinę bo podobno w tej chwili Niemcy czy Austrią są nieprzejezdne podobno a to martwi, perspektywa jazdy po raz kolejny przez 21 godzin albo i dłużej jakoś mi się nie uśmiecha bo znowu nie będzie czasu na wizytę w mieście :P a to również ważny punkt tego wyjazdu, przynajmniej dla mnie :) ale nie ode mnie to zależy więc to tylko taka propozycja do rozpatrzenia, jeśli ktoś się lepiej orientuje jak to wygląda na drogach przez które będziemy jechać niech pisze i powie orientacyjnie o ile to wydłuży przejazd
dezali - 05-02-2010, 16:18

wystarczy, ze sie przydarzy jeden niespodziewany korek na autostradzie i masz 1-2 h z glowy. a takich zdarzen nie przewidzisz ani tydzien przed, ani nawet dzien, czy kilka godzin przed wyjazdem.

co do warunkow na autostradach - sa one dobrze przygotowane, mozna smialo jechac tyle, ile w normalnej aurze. problem zaczyna sie dopiero wowczas, gdy trafisz akurat na opady sniegu - przy trwajacych opadach zadne sluzby swiata nie zapewnia czarnego asfaltu, wiec noga z gazu i dluzszy czas jazdy jak nic. podobnie jak w pierwszym przypadku trudno takie zjawiska na calej trasie przejazdu przewidziec, mozna jedynie zwiekszac/zmniejszac prawdopodobienstwo.

a ludzie przeciez musza sobie dojazd do wroclawia zawczasu zaplanowac, wiec jakas godzine organizatorzy w oparciu o dotychczasowe doswiadczenia wyznaczyc musieli.

tyle z mojej strony:)

sawczen - 05-02-2010, 18:03

ponoć w Mediolanie ma być liczna grupa kibiców z Manchester United Supporters Club Poland, także nie dać im się tam ugryźć Panowie i Panie :D

na ich stronie jest też info, że w Manchesterze również będą :)

Marcin64 - 05-02-2010, 23:14

sawczen napisał/a:
ponoć w Mediolanie ma być liczna grupa kibiców z Manchester United Supporters Club Poland, także nie dać im się tam ugryźć Panowie i Panie :D

13 osób

radinjo - 06-02-2010, 09:22

co do MUFC PL to rzeczywiście 13 osób się wybiera, samolotem z Katowic, w poniedziałek rano, mój dobry ziomek(studia, praca) leci i nawet się z nim ustawiłem na Duomo na browarka, oczywiście jeśli tylko dotrzemy o normalnej godzinie :)
SonaR - 07-02-2010, 21:36

W dniu dzisiejszym zostaly rozeslane maile do wyjazdowiczów
jakub - 08-02-2010, 11:02

ok., dzięki za info., dla uściślenia - chodzi o dworzec główny, bo można mieć małe wątpliwości po przeczytaniu maila:)
SonaR - 08-02-2010, 20:52

oczywiscie, ze chodzi o dworzec główny i wejscie główne :)
milord - 08-02-2010, 21:25

Witam, planuje ktoś dojazd na miejsce spotkania pociągiem z Krakowa??
marobufaro - 08-02-2010, 23:40

radinjo napisał/a:
co do MUFC PL to rzeczywiście 13 osób się wybiera, samolotem z Katowic, w poniedziałek rano, mój dobry ziomek(studia, praca) leci i nawet się z nim ustawiłem na Duomo na browarka, oczywiście jeśli tylko dotrzemy o normalnej godzinie :)

hehe to leca ze mna samlotem, a tak swoja droga to wybieram sie rowniez z ziomkiem fanem ManU wiec bedzie ich 14:)

sit - 09-02-2010, 11:43
Temat postu: dojazd - Wrocław
Wybieram się z Gliwic do Wrocławia, mam wolne auto.
604-443-596 - już nieaktualne

radinjo - 09-02-2010, 13:26

marobufaro napisał/a:
hehe to leca ze mna samlotem

to będziesz miał wesołą podróż, jak nic :)

songus - 11-02-2010, 00:29

Witam! Czy na stadion można bez problemu wnosic jakikolwiek sprzęt fotograficzny czy są jakiej ograniczenia bądz zakazy?? Orientuje się ktoś?? :)
songus - 11-02-2010, 00:30

a tak w ogóle jest ktoś z Krakowa??:>
lupink2 - 11-02-2010, 16:42

Witam
Mam pytanie do jadących z Warszawy pociągiem, o której godzinie jedziecie?
Ja będe wsiadał w Koluszkach, więc dobrzeby było z kimś jechać.
Pozdrawiam

łachu - 11-02-2010, 16:53

Odezwij sie na gg, bo widze ze PW masz wyłączone
marobufaro - 11-02-2010, 19:19

songus napisał/a:
Witam! Czy na stadion można bez problemu wnosic jakikolwiek sprzęt fotograficzny czy są jakiej ograniczenia bądz zakazy?? Orientuje się ktoś?? :)

nie ma zadnych zakazow, ja wchodzilem z lustrzanka :)

Voltrex - 13-02-2010, 17:19

Jedzie ktoś z Katowic lub okolicy? W planie mam pociąg w poniedziałek o 17:30 z PKP Katowice. Jednakże, jeżeli ktoś jedzie autem do Wrocka chętnie bym się z nim zabrał.
Aurora - 13-02-2010, 19:12

Ktoś zabiera laptopa ze sobą ??

Jak Wasze przygotowania ? :)

radinjo - 13-02-2010, 22:13

a po co nam laptop? no chyba, że taki z 20 godzinną baterią :D ... osobiście, to miejsce laptopa wypełnią słodycze i trunki :D
jakub - 13-02-2010, 23:06

wszystko już prawie gotowe, we Wrocku jestem trochę po 16, ktoś też będzie tak wcześnie?
Marcin64 - 14-02-2010, 09:15

Aurora napisał/a:
Ktoś zabiera laptopa ze sobą ??

Na wyjazd?!

Aurora - 14-02-2010, 12:14

Niektórzy brali.

Dobra, nie bede taszczyła laptopa ze sobą, bo i tak mi rozładuje.

Wie ktoś, o której będziemy w Mediolanie?

maxik1982 - 14-02-2010, 15:04

Ja bede we Wrocku ok 19 a wiec jeszcze gdzies w okolicach dworca mozna piwko wypic na dobry sen:)Jak cos to moj nr. tel 793488171
radinjo - 14-02-2010, 15:44

Aurora napisał/a:
Dobra, nie bede taszczyła laptopa ze sobą, bo i tak mi rozładuje.

słuszna decyzja

Cytat:
Wie ktoś, o której będziemy w Mediolanie?

tylko sam Pan Bóg to wie :D ... pewnie około południa (ale może być poślizg + 2 godziny)

radinjo - 14-02-2010, 15:48

maxik1982 napisał/a:
Ja bede we Wrocku ok 19 a wiec jeszcze gdzies w okolicach dworca mozna piwko wypic na dobry sen:)Jak cos to moj nr. tel 793488171

ok, odezwę się około 19.00

witusix - 14-02-2010, 19:56

jutro o 19 startuje Justyna Kowalczyk wiec jakbyscie znali jakis fajny pub z TV w poblizu dworca glownego to mozna by "przygotowac" sie do wyjazdu i obejrzec kawalek olimpiady
jakub - 14-02-2010, 20:53

w takim razie ja też postaram się dołączyć ok 19
marass2 - 14-02-2010, 21:15

Hej
Też będę około 19, zdzwonimy się na dworcu. Poradźcie jak się spakować:)I co zabrać. Oprócz prowiantu oczywiście:)

Do zobaczenia

sawczen - 14-02-2010, 22:00

niektórzy biorą szczoteczkę do zębów, kawałek pasty, jakieś mydło, ręcznik, parę/dwie czystych gaci, skarpetek, jakąś świeżą koszulkę itp. ;) autogrille itp. zazwyczaj służą do mycia czy nawet szybkiego prysznica, więc polecam, chyba, że lubisz się kleić i drapać :D
Aurora - 14-02-2010, 22:15

Ja biorę ubrania na 3 dni. Z reguły nie noszę tego samego w 2 dni. Oprócz tego wezmę też ręcznik, szampon, prowiant, książki. To wszystko. I mieści się w małej torbie podróżnej :)
kapiMCP - 14-02-2010, 22:17

I papier toaletowy koniecznie. :)
Aurora - 14-02-2010, 22:36

O tym też pamiętam ;P

Przeanalizowałam plan Mediolanu. Aby dotrzeć na stadion, trzeba dojechać metrem do stacji Lotto Frera, a tam tramwajem w stronę Via Laveno, Via dei Rospigliosi. Mam rację ? Można również iść pieszo z stacji Lotto w stronę Viale Giovani, a tam są linie tramwajowe. Szkoda tylko, że taras Katedry Duomo jest nieczynny.

puszu22 - 14-02-2010, 22:46

Witam mam spr czy są jeszcze bilety i czy ktos jedzie ze szczecina lub okolic bo bym chętnie pojecham.Niestety nie jestem czlonkiem milan club polonia.prosze o odp.4210196 moje gg czekam
ziaro - 14-02-2010, 22:46

Co do książek ja proponowałbym np Pana Tadeusza coby podróż upłynęła pod znakiem poezji i na dokladke cos z Chopina aby i nieco się człowiek odchamił:).
Aurora - 14-02-2010, 22:52

To dobre dla dzieciaków. Biorę skrypty z gleboznawstwa ;) I coś jeszcze, by podróż była przyjemna.
maxik1982 - 14-02-2010, 23:10

Ok wiec dzwoncie ok 19,pozniej pare piwek i spac,pobudka nad ranem w Austrii:)
Aurora - 14-02-2010, 23:19

Maxik, o której będziesz na PKP-ie? Ja o 19.04
maxik1982 - 15-02-2010, 08:00

No ja tez o tej godzinie a wiec pewnie jedziemy tym samym pociagiem?:)jak cos to odezwij sie juz na miejscu...pozdr.
Kiepura - 15-02-2010, 09:19

Aurora napisał/a:
OAby dotrzeć na stadion, trzeba dojechać metrem do stacji Lotto Frera...
dalej to juz piechota ;>

poza tym beda na miejscu koordynatorzy, ktorzy pokieruja i wspomoga :)

kapiMCP - 15-02-2010, 10:43

puszu22 napisał/a:
Witam mam spr czy są jeszcze bilety i czy ktos jedzie ze szczecina lub okolic bo bym chętnie pojecham.Niestety nie jestem czlonkiem milan club polonia.prosze o odp.4210196 moje gg czekam

Milan Club Polonia organizuje wyjazdy dla członków Milan Club Polonia. Kolejne zapisy odbędą się po zakończeniu sezonu piłkarskiego: http://www.milanclubpolonia.pl/index.php?id=20

puszu22 - 15-02-2010, 15:56

to szkoda a nie wicie jakie ceny bd u koników??
Marcu - 15-02-2010, 16:33

witusix napisał/a:
jutro o 19 startuje Justyna Kowalczyk wiec jakbyscie znali jakis fajny pub z TV w poblizu dworca glownego to mozna by "przygotowac" sie do wyjazdu i obejrzec kawalek olimpiady

Przy dworcu jest bar z tv. Milaniści nazywają go "Bar u szefa" :)

Aurora - 18-02-2010, 14:31

Dziękuję Wszystkim za mile spędzony czas :) Jak zwykle ostatnia dotarłam do domu. Miałam 2 przesiadki. Noc we Wrocławiu. Hardcore :)
Marcin64 - 18-02-2010, 14:45

Wyjazd bardzo udany, szkoda tylko ze tak krotko bylismy w samym Mediolanie

No ale coz - emocje, 80 000 ludzi, oprawa, atmosfera... ehh chcialoby sie tam jezdzic co tydzien...

Zastanawia mnie tylko, jak kolejny raz Milan moze pomylic CAŁKOWICIE dane na biletach, i jak babka ktora to wydaje i zarzadza tym w tej kasie moze nie mowic po angielsku?!

Najwazniejsze ze sie udalo...

A i mega prosba - jak ktos ma, to niech wrzuci na tinypica albo spakowane na jakis serwer zdjecia grupowe ze stadionu:) Na tych najbardziej mi zalezy.

ziaro - 18-02-2010, 15:00

Wyjazd na duży duży plus :)
A co do języków Włosi to taki specyficzny naród nawet się dobrze pomylić w nazwiskach nie umieją tylko dają jakieś fikcyjne:).

marass2 - 18-02-2010, 15:45
Temat postu: Wyjazd
Było ok:) mam prośbę: proszę o wrzucenie filmów i zdjęć na serwer i wysłanie linka. Nie wiem co się stało, ale karta pamięci w telefonie mi się wyczyściła:)

Pozdrawiam

maxik1982 - 18-02-2010, 16:06

sobus1982@o2.pl jak ktos ma ciekawe filmiki i fotki te grupowe to prosze o przeslanie z gory dziekuje i juz sie nie moge doczekac kolejnego wyjazdu a mam nadzieje ze wylotu:)
Aurora - 18-02-2010, 17:10

Również poproszę o kolejną porcję zdjęć :) Filmy też chętnie obejrzę. vicky1988@wp.pl
bajer - 18-02-2010, 17:25

też proszę o zdjęcia, najlepiej jakby na jakiś serwer zostały wrzucone, wygodniejsze to na pewno niż rozsyłanie maili ;) ale jak ktoś myśli inaczej to mój mail: kuba_bajer@wp.pl , zdjęcia grupowe, z meczu i miasta, na tych mi zależałoby najbardziej, im tego więcej tym lepiej :)
bagietinho - 18-02-2010, 17:27

Rownież byłbym wdzięczny za zdjęcia : bagietinho@wp.pl :)
SonaR - 18-02-2010, 17:51

Aby uniknac chaosu prosze wszystkich by linki do zdjec wrzucanych na serwery, czy tez same zdjecia zamieszczac w topiku pod ponizszym linkiem.

http://www.milanclubpolon...php?p=7783#7783

RekinACM - 18-02-2010, 18:01

Witam jesli ktos ma zdjecia pana z ZIELONA CZAPKA :D prrosze na maila snakenobee@gmail.com i grupowe

ps link jest "pusty" :D

Martini - 18-02-2010, 18:15

Witam. Mecz i atmosfera świetna. Wyjazd rewelacyjny. Wynik sportowy jedynie nie dopisał, ale warto było pojechać. Szczególne podziękowania dla kolegi Radinjo za podwiezienie do domu. Do następnego razu.Pozdro!
rangiz - 19-02-2010, 00:57

Szkoda, że wrzucacie zdjęcia do tematu dostępnego tylko dla klubowiczów.
krzysiekACM - 19-02-2010, 08:22

jak narazie to jeszcze nikt nic nie wrzucił... dawać zdjęcia ludzie ;)
Lenox - 19-02-2010, 20:09

chyba aparaty pozbierali na granicy ;p;p
w panelu sa foty ode mnie :}:}

songus - 23-02-2010, 14:55

Witam:) mogł by ktoś podesłac fotki z flagą MCP ??:) matzaj@poczta.onet.pl dzieki z góry
carlos - 24-02-2010, 22:55

Podzielam prośbę o Fotki z wyjazdu. m.niedziolka@poczta.onet.pl
konrad_acm - 25-02-2010, 11:36

carlos, chyba nie masz dostępu do panelu dyskusyjnego, w którym są zdjęcia