chuckydoll
Nr legitymacji: MCP 628
Wysłany: 25-07-2008, 13:07 Wyjazdy w mniejszym gronie
W tym roku, jak się wszystko dobrze ułoży (szczególnie jeśli idzie o losowanie grup Pucharu Uefa), może się nadażyć okazja zobaczenia Milanu w akcji częściej.
Chciałbym się dowiedzieć, czy pojedynczy członkowie MCP, poza oficjalnymi wyjazdami MCP organizowali sami jakieś wyjazdy na mecze Milanu ? Jeśli tak, to jak to mniej więcej wyglądało.
do tej pory nigdy nie było to praktykowane. ewentualna zmiana tej praktyki powinna leżeć już w gestii nowego zarządu.
staliśmy do tej pory na stanowisku, iż mcp nie świadczy usług pośrednictwa w zakupie biletów, lecz koncentruje swój czas i siły na całościowej organizacji kilku imprez w roku. tak naprawdę wszystko sprowadza się do kwestii czasu, gdyż tego typu zmiana wiązałaby się z koniecznością 'obsługi' wielu zapytań. innym problemem jest logistyka i odpowiedzialność za losy 'indywidualnych wyjazdowiczów', w szczególności w przypadku spotkań rozgrywanych poza mediolanem, gdzie - z doświadczenia - odbiór biletów odbywa się via inne MC na miejscu rozgrywania meczów. nigdy nie można zagwarantować 100 % powodzenia w odbiorze biletów na własną rękę w takim trybie....
tak czy siak jest to jeden z obszarów, w którym nowe władze mogą zechcieć dokonać zmian. im więcej tego typu pomysłów/sugestii, tym lepiej. byle ewentualne deklaracje nie były pustymi słowami rzuconymi na wiatr w trakcie kompanii, lecz kryła się za nimi konkretna koncepcja co, jak, gdzie, za ile itp.
ps. na pewno natomiast miały miejsce indywidualne wyjazdy członków mcp organizowane na własną rękę, włącznie z organizacją biletu wstępu
chuckydoll
Wysłany: 25-07-2008, 14:07
Chodziło mi bardziej o nazwijmy je "nieformalne wyjazdy", czyli bez angazowania w to całej machiny Zarządu. Zdaję sobie sprawę z tego że przygotowanie normalnych zorganizowanych wyjazdów łączy się z całą procedurą, która jest czasochłonna.
Miałem na myśli, wyjazdy w jeden samochód, w stylu: Zarząd nie organizuje wyjazdu, umawiamy się w 5 osób i jedziemy sami samochodem. W tym przypadku największy problem będzie stanowiło załatwienie biletów. Jestem ciekaw czy ktoś organizował takie nieformalne wyjazdy .
Tak z ciekawości jaki jest przedział czasowy od decyzji Zarządu co do organizacji wyjazdu, do dnia meczu ?
różnie to wygląda. w skrajnym przypadku - pamiętne derby mediolanu - mieliśmy niecałe 2 tygodnie czasu, wliczając w to zapisy na wyjazd. w normalnych warunkach przystępujemy do organizacji wyjazdu na ok. miesiąc przed meczem.
wyjazdy indywidualne to zupełnie inna historia, tu można w zasadzie zorganizować się z dnia na dzień. oczywiście wszystko zależy od meczu na jaki planujesz się wybrać i skali trudności z pozyskaniem biletów.
chuckydoll
Wysłany: 25-07-2008, 14:24
jeżeli chodzi o zdobywanie biletów na indywidulane wyjazdy, wieśz jak to sie odbywało ??
czy MCP ma jakąś siatkę osób powiązanych w różnych rejonach Europy ?
MikoZ
Nr legitymacji: MCP 025
Wysłany: 25-07-2008, 15:07
załatwianie biletow "na wlasna reke" odbywa sie przewaznie tak, ze sie jedzie/leci do Mediolanu idzie do banku lub do kasy i sie kupuje... nie wiem czy sie zdarzylo zeby ktos nie dostal takowego biletu, wiadoma sprawa ze nie decydujemy sie na prywatne wyjazdy np: na derby mediolanu lub pol final LM bo raczej ciezko zdobyc taki bilet chociaz nie jest to nie mozliwe:)
myhalek_acm
Nr legitymacji: MCP 669
Wysłany: 25-07-2008, 17:33
Moim zdaniem , lepiej jest nabyc tak ibilet przez internet , sam kupilem taki bilet na Parme , lecz wyjazd nie doszedl do skutku z powodu wyzszych sil , ale bilety przez internet oczywiscie z odpowiednim wyprzedeniem nabywa sie bez problemu.
Moim zdaniem , lepiej jest nabyc tak ibilet przez internet , sam kupilem taki bilet na Parme , lecz wyjazd nie doszedl do skutku z powodu wyzszych sil , ale bilety przez internet oczywiscie z odpowiednim wyprzedeniem nabywa sie bez problemu.
Witam to moj pierwszy post na tym forum :P Chcial bym dowiedziec sie przez jaka strone mozna nabyc takowe bilety i czy to naprawde jest takie "bezproblemowe"
pozdrawiam
Kiepura
Nr legitymacji: MCP 019
Wysłany: 21-09-2008, 17:31
masz caly plan??
napisz, dzwon... wszystko sie ustali
Kilka razy byłem samodzielnie na meczach Milanu i tak jak pisał Dezali ngdy nie było problemu z zakupienem biletu w Milan Poincie, czy też kasach stadionu. Oczywiście piszę o normalnych meczach ligowych i np. fazie grupowej LM.
O ile się orientuję to od ubiegłego roku nie ma już możliwości zakupienia biletów na Milan za pośrednictwem internetu, bo ta sprzedaż została wycofana.Oczywiście nie piszę o stronach gdzie bilety na mecz ligowy kosztują 150 - 300 euro za 2 krąg.
Bilety na mecze z udziałem Milanu na innych stadionach (m.in. Torino, Lazio, Fiorentina, itd.) można kupić za pośrednictwem www.listicket.it. Tyle, że rzadko kupisz tam bilety na sektor gości, a raczej na trybuny gospodarzy. Drugą stroną, która też prowadzi sprzedaż biletów części klubów Serie A jest www.ticketone.it.
Bilety są tam sprzedawane w normalnej, ustalonej przez klub cenie. Odbiera się je z reguły w kasach stadionu. Ja z Listicket korzystałem i odbyło się bez najmniejszych problemów.
chuckydoll
Wysłany: 24-09-2008, 19:31
tak z ciekawości, ile może zajac dotarcie z lotniska w Bergamo wprost na San Siro ?
MikoZ
Wysłany: 24-09-2008, 21:23
zalezy jak sie trafi autobus z lotniska, ale mysle ze kolo 1,5h mozna sie wyrobic.
Kiepura
Wysłany: 25-09-2008, 10:18
chyba samochodem :P
1. autobus do centrum jedzie ok. 1,5h - dalej metrem ok. 20min. - potem spacer ok. 10-15min.
2. pociagiem z bergamo do centrum lekko ponad 1h (plus ok. 20min. na dotarcie z lotniska na stacje) - dalej j.w.
wszystkie czasy podane w zalozeniu, ze nie czakamy na kazdy ze srodkow lokomocji ;)
_________________ MILANOSIAMONOI !! ...SEMPRE...
MikoZ
Wysłany: 25-09-2008, 11:08
To ja chyba bylem w innym Mediolanie bo ja jechalem autobusem z bergamo do dworca centralnego godzine:) (autem 40min pod stadion)
chuckydoll
Wysłany: 25-09-2008, 14:49
pytałem bo są lotytanich lini właśnie w niedzielę tylko że planowo samolot ma wyladować w Bergami o 12.20,
tym sposobem raczej odpada perspektywa lotu w dniu meczu, oczywiście przy założeniu że Milan gra o standardowej godzinie 15.00, szkoda
Kiepura
Wysłany: 26-09-2008, 08:39
wszystko zalezy od przewoznika i planu lotow... a one sie czasem zmieniaja
w wizz'ie dopiero niedawno zmielili przylot z godz. 10.20 na 12.20 ;)
_________________ MILANOSIAMONOI !! ...SEMPRE...
chuckydoll
Wysłany: 26-09-2008, 22:21
No właśnie. Strasznie niefartowna ta godzina. Dodatkowo Milan nie ma w najbliższych miesiącach w planie gry o godz. 20 w niedzielę. Taki dwudniowy wypad byłby optymalny.